Wednesday, October 26, 2016

Saya pakai Essential Oils tapi tak nampak kesan?

So apa kunci dia? Istiqamah.. Hahahahah

Okay, untuk membantu menyokong sistem respiratori untuk kisah anak batuk-batuk contohnya, kalau yang tengah batuk or sakit teruk tu, increase frequency of application. Macam saya sendiri, kalau dah tengah batuk non stop tu, memang saya apply essential oils every 15min for 2 hours, break one hour then repeat again yg setiap 15minit tu for another 2 hours. Berapa cycle kena buat? Tengok dan nilai macamana keadaan anak tu lah. Setiap orang kan tak sama.

Kalau kata batuk sekalipun, jangan just focus dengan oils utk batuk sahaja macam RC. Guna skali Wellness Blend ke, Thieves ke, Oregano ke.. Ni kan antara oils yang bagus utk main bunuh-bunuh kuman ni..

Taktau kat mana nak apply EO? Paling senang, dekat tapak kaki. Tempat paling less sensitive dan kat situ segala macam point ada.

Google image

Bila apply essential oils, nak kan effect yang lagi powerful, lps apply tu buat pulak vita flex. Apa itu vita flex? Vitaflex ni teknik lama berasal daripada Tibet, kalau combine dengan pakai EO, fuhhh magnify lah kesannya. Memang best. Kat mana nak belajar vita flex? Senang aje, tengok video ni: https://www.youtube.com/watch?v=netu77QRZjM

Untuk anak-anak special, lagilah kena istiqamah and rajin.

Sesiapa yang cuba EO ni, kena cara gaya pakai, sure addicted lah! Interested to know more? PM Kak Jiey 0172742005!

Till then. Tata. 



No comments: