Sunday, August 28, 2016

Shine bright like a Diamond~

Lama sepi?
Cita-cita nak menghapdet tu ada, tapi biasa la.. Banyak halangan. 
Hehehe.. Alasan ehh? Yea.. Yea.. Tau.. Tau..

So apa perkembangan terbaru? Gitu lah. Makin berkembang. Kehkeh. Lalu aje makannya kan.. Dalam masa belog tak ber update ni, banyak sangat benda yang jadi. Dekat Facebook dengan IG adalah. Tp tu pun takde lah macam dulu sehari sampai 3-4 kali post kat IG. Apart from kerja, family dan uruskan orders, banyak masa habis dekat Whatsapp dan Telegram, attending to enquiries. Enquiries apa lagi, Young Living Essential Oils lah punya penangan kan?

Benda tengah hangat dan berkembang. Elok laa.. Hehek. Korang-korang dah cuba ke? Boleh jadi addicted wehh. Hehehhe.. Meh PM Kak Jiey meh. No.handphone ada kat sebelah tu ha...

Bercakap pasal being an Independent Distributor for Young Living Essential Oils, Alhamdulillah Dia permudahkan jalan buat kami. Getting paid to help people, kaedahnya.. Sape yang tak suka kan? Syukur sangat-sangat.  

Bulan April 2016., menyaksikan kami menapak satu anak tangga lagi di YLEO. Diamond. Berada di antara 3 ranking teratas di dalam YL ni, memang satu benda yang aku tak pernah bayangkan. Sehabis-habis tinggi dulu, nampak Platinum aje. Mungkin sebab aku ni bukanlah kaki business tegar, apalagi stok-stok MLMer yang setiap masa setiap hari update status kaya dan berjaya kekdahnya. Hehek.

Alhamdulillah, Allah SWT izinkan. Terima kasih upliners, downliners, sideliners yang made this possible..

Tengok gambar sendiri sebaris dengan achievers tertinggi pada Young Living Malaysia's wall of fame memang bagaikan mimpi. Lagi tak percaya bila tengok muka sendiri dalam newsletter YL yang diedarkan kepada members di segenap pelusuk dunia. Alhamdulillah. Allahu.. Besar nikmat Allah SWT. 

Itu part manis kan?
Tapi untuk sampai part manis ni, alang-kepalang lah the amount of effort that was needed to be put in kan? Hahhahahhah..

Meh kita tengok part penat lelah. 
270Kpv (roughly dalam RM1Mil plus punya total group sales) dalam masa sebulan.

Dalam masa 2 hari, closed deals 20,000pv aka RM90K punya orders. Memang gila. Handphone tak lepas drpd tangan. Kawan-kawan pun tolong blast skali. Gila btul kalau ingat. Yang member tolong register kan new members pun satu hal.. Mujurlah sgt. Kalau tidak, mmg tak possible.

Bahagian susun orders dah satu hal, buat orders satu lagi hal. Jenuh org kat office YLMY tu hadap muka kami. Collect orders? Laaagi satu hal. Penuh sebijik MPV tahap aku dok bersila atas kotak kaedahnya. Drpd pagi membawak ke malam baru balik umah.

Penuh rumah, meja makan sampai kena tolak tepi dinding. Bayangkan cemana kekdahnya mengangkat semua ni 2 orang aje.. Angkat drpd YLMY ke kereta. Susun elok, bawak balik. Sampai rumah, agkut plak bawak masuk, berpeluh-peluh.

Then satu lagi part yang bikin berpeluh, packing up orders utk delivery. Yang mana hand deliver, yang mana pakai courier service. Gilaa ahhh.. Habis part yang ni, mengisahkan backdated orders plak. Penat woahhh.. Mmg tahap boleh gaduh lakibini lah. 

Apa-apa pun, Alhamdulillah dengan rezeki dariNYa. Rezeki anak-anak. Rezeki untuk dikongsi dengan yang memerlukan. Bak kata seorang kakak, the more we earn, the more we can give back to others. InShaaAllah. 

Sblm ni, nak beli Essential Oils untuk Rayyan Ariff pun berkira-kira. Now, bukan takat for the whole family, ada rezeki jugak berkongsi kebaikan Essential Oils dengan mereka yang memerlukan, esp anak-anak senasib dengan Rayyan Ariff. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 

Semoga Allah terus bukakan jalan untuk kita semua. Amin.