Monday, October 26, 2015

Beli barang RM1,600++ dan dapat barang percuma bernilai RM1,800?? Macam tak logik!

Tapi betul lah tu. Nape nak menipu pulak dak? Too good to be true? Tapi true lah true.
 
Bulan Oct ni anniversary YL Malaysia yang pertama. Dah setahun kau. Hekhek. So sempena anniversary depa, depa buat promo kaw kaw. Sempena befday aku jugak tu actually. Hekhek.
 
Promo yang paling kaw adalah yang ini:-
Pembelian 400pv in new account atau lebih kurang RM1.6K (mana-mana barang yang available kat YL Malaysia, pilih la smpai cukup 400pv dalam single receipt), dan korang akan dapat:-
 
Barangan percuma bernilai lebih kurang RM1.8K!!! ~Barang free lagi mahal daripada nilai barang pembelian. Hekhek. Gila kaw kaw promonya!
 
Apa yang dapat free?
 
HINOKI ESSENTIAL OIL
Harga dia RM101

LEMON ESSENTIAL OIL
Harga dia RM47

DIGIZE ESSENTIAL OIL
Harga dia RM135

THIEVES ESSENTIAL OIL
Harga dia RM140
 
LEMONGRASS ESSENTIAL OIL. MY ALL TIME FAVOURITE NI!! Diffuse malam2 untuk kuatkan lungs anak2. Maklum la, musim jerebu.
Harga dia RM47
 
JUVA CLEANSE ESSENTIAL OIL
Harga dia RM436

DEW DROP DIFFUSERS WITH LEMON AND LAVENDER ESSENTIAL OILS.
Bukan dapat satu, tapi dapat DUA Diffusers
Seketul harga dia RM259.

Everyday Oils collection dalam starter kit. Best gilaaaa...
Set Premium Starter kit ni RM651 harga dia.
 
*Pic kat atas from google image*
 
SO, berapa nilai barang free yang aku list kan kat atas? RM1,816.00
 
Menitik ayaq mata. Hahahah

Kawan ni beli Oils yang baris depan tu, dengan 2 botol Ningxia juice tu, dengan Oils yang kat atas belakang tu, the rest semua dapat free. Best tak? Untuk yang gila minyak sure rasa best. Hahahah

Ni kawan ni beli barang yang sederet bahagian depan tu, dia dapat free sederet bahagian belakang tu. Malatop? Iyea malatop.

Hok ni pun sepesen. Belah kiri barang yang dia beli, belah kanan and tengah tu dapat free.. Gila kentang?
 
Ish, mohon tuhan tetapkan iman supaya aku pun tak memborong cenggini. Hekhek.
 
Berminat nak kejar promo Oct ni sebelum ianya berakhir?? PM Kak Jiey laju-laju. 0172742005

 

Friday, October 2, 2015

Pengalaman baru dan apa cerita sharing session??

 
Menara Yayasan Tun Razak, 21 Sept 2015
 
Pengalaman pertama cuba bukak booth. Hahaha.. Saje nak ambik feel. Thanks kawan-kawan yang sudi datang bagi support. Carnival Fairy Tale into the Fashion ke apa nama dia entah. 2 hari from 21st-22nd Sept 2015. Tapi kami tak duduk full day sebab on 22nd tu dah nak gerak balik kampung. Best ke? Jawab dia, penat doploh juta kali.. Muahahaha.. Kita bagi kat orang-orang muda laa..
 
Tapi Alhamdulillah, target nak enroll 10 new members dalam usaha nak dapat promo Rose Essential Oils secara percuma adalah berjaya. RM749 sebotol tu kalau nak beli. Sayang duit wohh.


23 Sept 2015. 6.00pm. Sehari sebelum raya. Nampak bujang benar dah kan anak aku? Sob sob Bang Ian..
 
Syoklah udara kat sana bersih elok tak berjerebu. Tu kalau bawak balik beskal tu, habis hati la anak aku.. Tapi takde lah nak bawak sebab ramai kan yang balik sesama. Kang tak muat plak anak-anak nak tido terlentang bagai.. Tengok Bang Ian tegap elok berjalan rasa syahdu plak. Kan best kalau atuk ada.
 
Barang-barang untuk sharing session 25 Sept 2015
 
So apa citer sharing session? Tak jadi u'ols. Muahahaha.. Bukan takde take up, tapi sebab anak bujang hamba ni.. Hehehe.. Jatuh tersadung kaki sendiri malam sebelumnya. Laju nak mengejarkan suis lampu. Malam raya pertama kan, pasang lampu hat liplap liplap tu, jakun la member..

Klinik banyak tutup. Bukan saja sebab hari jumaat, tapi sebab 2nd day raya kan.. So bawak aje ke KBMC. Dr dia hampeh aje. Tapi nurse tu memang bagus and very well experienced. Alhamdulillah takde retak takde patah, muscle pull/tear aje kata Dr. Dalam seminggu baik la kata dia.
 
Bila jadi mak ni kan, dengar kata seminggu pun dah gelisah. Iye lah, budak Rayyan ni kuat semangat. Bangun dua tiga langkah, berhenti angkat kaki. Jalan dua tiga langkah, nangis pegang kaki. Tapi nak la dia jalan. Kalau si Rifa, diva habis dah. Drama queen kan. Silap-silap seminggu tak bangun.
 
So aku pun sapu Peppermint Essential Oil, Lemongrass Essential Oil, Helichrysum Essential Oil dan Valor Essential Oil. Layer these four oils every 15min. Alhamdulillah the next day dia dah boleh bangun berjalan.
 
Anak kuat aku. Dalam senget-senget dia berjalan. Tapi baguslah. Semangat tu yang penting.
 
Sekarang ni pun dok ajak kami-kami main kejar-kejar. Aku buat tak layan aje. Biar dulu seminggu. Biar pulih elok. Kang nanti nak lari macamana pun sila lah anak. Buat sementara waktu ni jaga dulu. Gitu la secara sempoinya pembatalan sharing session di Kota Bharu. Hakhakhak.
 
Next kita cerita raya pulak. Assalamualaikum.