Tuesday, February 12, 2013

Trip to Bandung - 31st Jan - 2nd Feb 2013

Orang lain dah lama sampai ke Bandung, kami baru terhegeh-hegeh eh? Main reason, struggling dengan timing la.. Annual leave tak pernah cukup sebab allocation memang untuk anak-anak la.. Cuti setahun baru 23 hari, 23 hari ni la nak kena manfaatkan untuk temujanji dengan para doktor, dan paling crucial, bila anak sakit.. Tu belum lagi bab nak cuti raya ke apa. So bila dah macam ni, mmg sakit la sket nak plan bab2 pergi bercuti hu ha hu ha ni.. 

Abah saya bukan kaki berjalan. Maybe sbb through his course of work, dia dah berjalan ke merata tempt. Outstation sana-sini. And then dia ni bukan jenis yang bawak isteri ke apa bila outstation. Work is work. So yang kesian my mom la.. Sbb mami ni memang suka part2 visiting tourist spot ni.. Iye la, dia pun housewife je pun.. Mana la ada chance nak ikut rombongan mana-mana. Hehehe..

Bila saya dah kerja and kehidupan pun agak OK, saya start bawak Mami jalan-jalan. First trip, bawak gi Melaka (kesian mami eh? Gi Melaka pun tunggu org bawak..).. Pastu saya bawak gi Cameron Highland. Then Langkawi, Genting, Bukit Tinggi etc.. Bukan la skali gus sbb utama, budget n allocation cuti. So sekarang, tinggal lagi Sarawak yg mami takgi.. Negeri-negeri lain Alhamdulillah dia dah sampai. Mekah? In Shaa Allah, coming soon. Tunggu Abah yang lagi 2 hari nak pencen.. ;-)

Nak jadi cerita, my eldest bro dapat offer further master abroad and he'll be leaving for 2 years. So kami pun segerakanlah trip to Indonesia yang dah selalu-selalu dok sebut-sebut. Ambik kesempatan lepas bonus dan tahun baru (aka cuti baru - cuti last year -ve..), terus kami pergi.

Being the main sponsor for the trip, ahkak budget takmo la shopping mopping deknon.. Sekali, mak aihhhh!! Sungguh bagai di kata, Bandung ni memang heaven untuk orang pompuan.. Ahkak yang bukan kaki membeli ni pun terpengaruh ko!! So lenkali, takyah la nak buat ayat, "Takde nak beli apa sangat pun.." Nanti laki korang gelak guling-guling. Kahhhhhh..

Businesswoman yang very the busy kat airport..

Kitorang sewa 2 bangsa MPV kat atas ni dengan supir skali.. Harga, very the reasonable lah I tell you!! Yang dukung Rifa Aleesya ni bukan supir yea, ni adik ahkak deknon!

Kitorang stay kat Orange Syariah Home. Booking kat Agoda je pun.. Bilik sempit yang amat.. Baik la korang gi booking apartment kat Cihampelas nun..

Sampai kat Airport Jakarta, terus gerak gi Bandung. Smpi kat Bandung dah kul 4 lebih.. Lepak2 kat bilik je.. Pas maghrib baru kuar.. Perut lapar tak hengatttt..

Ni namanya Rumah Makan Sederhana, tapi harga.. Subhanallah.. Kalah makan nasi padang kat Kelantan wehhh.. Seramai kat atas ni makan, kitorang kena Rp700,000. Cuba bahagia tiga, tak ke dah dua ratus lebih duit Mesia tu.. Bukannya makan banyak meletup-letup.. *TepukDahi*

Lepas makan, gerak gi Rumah MODE.. Antara Factory Outlet yang bersepah kat Bandung ni la.. 

Elok tengah pilih baju, diorang announced, "Sepuluh minit ke depan, toko kami akan ditutup.." Melompat-lompat ahkak rembat baju selai, try, terus gi bayar.. Hehehehe.. Sempat ko!

Esoknya, lepas breakfast, mula-mula kami gi Grande.. Another factory outlet. Kat Grande ni, sempat la rembat seluar khakis / slack untuk Rayyan Ariff pakai gi skolah. Bayangkan la, sehelai RM14 jer..  Tak ke pitam ko! Alang-alang murah, amik banyak sket. T-shirt Polo selai pun belas-belas RM je.. Nasib takde size, so amik selai je utk Rifa Aleesya..

Kiri-kanan tunjuk.. Nampak nar hilang arah.. Haahaha..

Next, ke Pasar Baru kami.. Heaven I tell youuuuuu!! Kain pasang, telekung cantik-cantik, jubah etc.. Ko tinggal bayar jer..

Benti amik nafas lepas penat shopping..

Rombongan Cik Kiah borong telekung! Lagi murah drpd Kota Bharu wehhhh..

My SIL ni terror gak.. Menyelinap sorang-sorang pastu dtg dengan kain pasang and kain untuk buat jubah yang cantik2.. Tudung bawal plak RM3 selai.. Sedozen member borong.. Kot kalo tak ingat dak Rifa, harus ahkak rembat jugak.. Dengan beranak kecik ni, mmg napesu nak berbawal ke laut lah!!

Sesi cari kain pasang untuk bakal pengantin..


Shopping jangan sampai hilang anak sudah wehhh

Dari breakfast pagi2 hari, kul 530pm baru jumpa nasi utk lunch.. Tak hengatttt..

Ni pun kat one of the factory outlet which I couldnt remember apa nama.. Banyak sangat pergi.. Muahahahha.. 


Masa diorang dok ber camwhore, ahkak sibuk cari baju.. Muahahhaha,, Gila, gila dan kegilaan..



Spot muka-muka orang bosan menunggu.. Muahahhaha.. Maklumlah cover banyak Factory Outlet.. Oasis, Secret etc.. Baju murah-murah weh.. Bayangkan la, baju gown ala-ala Anakku yang kat Mesia RM50 sepasang, baru RM30 kat sana.. Tak ke meroyan..

Makcik @ Toko Tiga..

Kat Togo Tiga ni, Jeans memang murahlah.. Jeans Ori macam Levis etc tu beza seploh dua gak la ngan rege kita. Takde la murah sangat..



Kat atas ni antara barang-barang yang sempat meroyan dalam masa sehari.. Antara yea.. Antara.. Gila lah.. Ishhh, baru sehari! Kalo lama lagi, makan megi la jawab dia sebulan! Sporting gila my mom n SIL, siap tolong susun utk blogger snap photos.. Kahhhhh..

Esoknya, ke Tangkuban Parahu. Tempat kawah gunung berapi.. Mulanya nak gi Kawah Putih, tapi sebab jauh sangat. Gi yang dekat je la.. Kang nak gerak gi Jakarta lagi..

OTW..

Subhanallah.. Cantik yang amat. Dengan bau sulfur nya.. Memang takjublah! 


All of us..

Bang Ian testing je lebih ni..

Makcik kecik yang sibuk nak jalan..

Berkembang pesat after almost 6 years of marriage.. Hahaha..

Apa-apalah Ayah, topi ni pun beli.. 

Strawberry, raspberry n blueberry.. Manis gila kat sini! 3 bekas ni for Rp50,000..

Dari Tangkuban Parahu, blk singgah town kejap.. Pergi Parfum Collector dulu. Kat Parfum Collector, korang cakap nak perfume brand apa, jenis mana, kat situ jugak dia buat. RM15 je sebotol. Amazingly, tahan lebih 8 jam gak weh.. Pakai pg gi offc, balik tu ada lagi bau dia..

Sambil2 tunggu org tu buat perfume yang kitorang nak, ahkak amik kesempatan masuk Factory Outlet jap.. Carik baju utk Rifa Aleesya. Banyak betul baju mek ni.. Nak wat cemana, masuk kete, batuk, muntah.. Bila baju dah habis, kena la beli jgk.. Huhuhu..

Settle kat tempat perfume, beli brownies pulak. Pergi 2 tempat, Kartika Sari n Amanda. Saya prefer Amanda kot.. Kurang manis sket compare to Kartika Sari..

Settled brownies, gerak gi Jakarta. OTW tu, singgah makan kat RnR. Again, another late lunch for us..







Ok, settled our visit to Bandung. Next entry, Jakarta pulak.. Kalau tanya nak gi lagi tak? Jawab dia adalah nakkkk!! Tapi next time nak gi shopping plak. Anak-anak dok umah yea.. Biar Mama n Nenek je meroyan.. Hahahaha...

46 comments:

myaishahhafiz said...

bestnyaa shopping...

Alyyani Anuar said...

yaAllah terketar2 dah ni jiey. ko kata baru sampai? aku ni tak sampai2 lg nih. aku nye flight 1st mac. harus mak spare 2 luggage kosong. mmg dah pasang nia 'sahaj aku pergi ke bandung untuk bershopping semata mata'. heheh.. aku pegi pun rombongan cik kiah. 13 orang ko. ringan sikit beban mak nak handle anak2. tolak ke uncle2 diorg yg gagah perkasa je lah. senang nak sapu bersih kedai. amanda lagi best dari kartika sari eh? ok noted!

wanie_kashfi said...

hihihi...rindunyo bandung...last skali gi 2008...bilo majlis jek jiey? lace muroh ssano dih? awk xbeli skali ko?
Tengok rifa...sebijik amani...rasonyo prangai lebih kurg kot...xduduk diam skali...letih hambat...how did u manage to control that cheeky little girl sambil bershopping agknya...hahaha...
btw...kudin nk further study mmano? farah ikut ko? pahni buleh la sy g melawat...hehehe

mirah said...

Haha heaven kan shopping sana. Mirah yg pergi masa late pregnancy dulupun rasa tak puas shopping. Nak pergi lagi. Tapi Jiey, pergilah Ho chi minh pula. Lagi heaven kain cotton dgn telekung dia.. hihi

Jiey Mien said...

MyAishahHafiz:

Shopping memang best, yang tak bestnya duit habis.. Muahahaha..

Kena joint MLM kot baru tak habis2.. Hahahaha..

Jiey Mien said...

Aly:

Harusss ketar Ly.. Sedia duit and pilih jer.. Rambang mata.. Kitorang pergi, satu troli biasa2 je.. Balik 3 troli, sarat.. Belum lagi bab hand carry..

13 org? Tu rombongan Cikgu Rokiah tu.. Hehehehe.. Best gi ramai2 sbb bleh pass anak2.. Kalo ko tgk gamba kat atas, gamba kandid mesti anak2 tak dok ngan aku.. Ms nk amik gamba je mintak anak, cover perut.. muahahaha.. Bengong!

aku prefer amanda, tp ada yg kata kartika sari lagi best.. hehehe..

Aly, nak kirimmmmmmm bolehhhhhh??? Kirim telekung cam dlm gamba tu?? Hehehehe..

Jiey Mien said...

Nini, ingt nyo nk beli kain lace di tanah abang, jakarta.. skali xdae gi.. napok benar keno repeat.. hahahaha..
majlis jek xdok tarikh lg.. x kecek pn lg nge both side.. tp sblm kudin gi la kot..

memey xdok diam nini.. pah sibuk nk jjaley sdr.. letih melayey.. time nk shopping, pass ko che su, ayoh, ayoh chik or uncle dio.. baru lego.. Tapi once dio napok mama, melaung la.. memey xleh nk shopping la jwb dio..

Kudin maybe gi dlm bln 9 kot.. xtau lg mmano. Kalu ikuk boss dio suh gi UK, tp dia prefer German or Holland sbb ssano cost of living is lower so they could afford a house there.. kalo UK gak, mesti sewo bilik jah.. susoh family nk gi.. hahahha.. niat nk gi tuh.. meh kito pakak2 gi.. hehehhe..

kak farah maybe ikut for a year or less kot.. tidok la sapa 2yrs.. hor la mugo unpaid tu gak..

Jiey Mien said...

Mirah:

Macam tau2 je next trip ho chi min.. hahahahaha.. tp tu la, kena budget2 cuti.. nak cuti adik kawen lg ni.. raya lagi.. hehehehe..

myfreeminded said...

perghhh seronok sakan ek... amboi sikecik tu tak padan dengan kecik..

Marsha~ said...

pergh..... berpeluh den baca... ihiks

Alyyani Anuar said...

jiey, apa2 yg ko rasa macam termimpi2 tu nak kirim, bgtau je. aku belikan. 6 hari kat sana weh. takut nak beli utk diri sendiri je. afdal beli kan utk org juga. ko whatsapp aku nanti. apa benda and kat mana nak beli

SITI AISHAH IBRAHIM said...

ALLAH YA ALLAH

sukanya tengok Ian senyum ....
moga terus diberikan kesihatan yang baik untuk anak syurga ini.

adik rifa pun sibuk sungguh nak meneroka sana sini.

mama ila said...

i like Bandung!!!! hehehe..mmg best shopping kat sini kannn...

T!a said...

salam. awk da tukar rupiah x? nk tukar ngn sy x? sms no ni eyh.. 0128340030 thanks

ScarfTale said...

Mak aih.. Blog akk ni buat saya meloncat loncat dah nak gi.. Tak sabarnya.. Seminggu je lagi ni!! Yippie yippie!!

My PICC said...

Salam, nak tanya, beli kat mana Fridge Magnet tu ya? Saya ada juga search kat blog-blog lain tapi semuanya tak de info.. Boleh tak share info beli FM... Many thanks...

Faisal Anawai said...

Fridge magnet beli kat ane ye..

Jiey Mien said...

Faisal:

Dekat Pasar Baru, 6 peket = Rp100k

Black Emerald said...

Sewa kete dgn supir2 dy skali kne charge bpe eh...

Black Emerald said...

Sewa kete dgn supir2 dy skali kne charge bpe eh...

Jiey Mien said...

My PICC: Pasar Baru, 6 peket = rp100k

Teratak Matahari said...

Berapa kos sewa kereta n supir? Ok x jarak dr hotel ke tmpt2 soping?

aziman omar said...

Salam,
Saya menawarkan perkhidmatan tour ke bandung,Bukittinggi Padang,Surabaya dan Aceh.
Lawati blog saya untuk pakej terbaik.Insyaallah.

http://freelancetour.blogspot.com/

Zuraida Zainal said...

Salam,
Saya bercadang ingin bercuti bersama 3 anak ke bandung hujung tahun ni... Boleh tak minta tips sikit? Tempat menarik utk dilawati/shopping/hotel / sewa kereta/ dan yg paling penting tmpt makan(halal).

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan/ Puan
Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam
Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
telefon office : +62 8888 9177 00
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

Mek Onie said...

kak onie pun baru p bandung!!!!! rindu bandunggggg

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


tony transport bandung said...

Salam,
Jom pegi bandung murah jer 199rm perpax for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*minimum 6 pax
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

~saya pon sedia sewa kereta dan driver rate 125rm/day /kereta (included driver, kereta 14hour,petrol,parking,toll,& driver meal)~

Mohd Tony
Whatapps / call / sms :
+62 858 6137 8328 (fast response)
Email :
Tonytransportbandung@gmail.com

tony transport bandung said...

Salam Tuan / Puan

MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, dan peramah

Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

*no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
* we dont need deposit and no penalty if cancle

CALL / text / whatsapp

WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)
pin blackberry : 746C D4CE
tonytransportbandung@gmail.com

Millenium Tour said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Jom melancong ke Bandung !!!
Anda mencari alternatif kenderaan seperti Minibus, Van atau kereta untuk ronda dan membeli-belah di Bandung? Pihak kami menyediakan pelbagai jenis kenderaan dari 7 penumpang hingga 19 penumpang dengan harga bajet dan perpatutan.

MPV (7 penumpang): Dari +/- RM115 (Rp 400K) sehari (Toyota Avanza, Nissan Livina, Suzuki APV)
VAN (12-19 penumpang): Dari +/- RM255 (Rp 950K) sehari (Toyota Hiace, Isuzu Elf)

Harga adalah termasuk kenderaan dan upah pemandu. Tempoh sewaan adalah 24 jam (hari yang sama). Tiada caj lebih masa. Ini TIDAK seperti sesetengah syarikat sewaan yang hanya menyediakan 12 atau 18 jam sahaja dengan caj lebih jika diatas 12/18 jam.

Anda tidak perlu ragu dan membuang masa untuk mencari kemudahan seperti ini di laman internet. Hanya hubungi kami dan nyatakan bajet, umur, minat dan tujuan anda melancong ke Bandung. Kami akan sediakan tentatif perjalananan/lawatan yang sesuai dengan kehendak anda. Dan ia adalah PERCUMA. Kami juga menyediakan pemandu pelancong bagi kemudahan perjalanan anda di Bandung.

Untuk harga minyak (petrol), kami menggunakan kaedah ANDA GUNA ANDA BAYAR. Bermakna anda hanya bayar mengikut meter penggunaan minyak. Ini sekaligus dapat mengawal bajet kewangan anda. Sebagai contoh, keseluruhan perjalanan di Kota Bandung tidak lebih dari Rp 50K hingga 100k satu hari. Untuk tol dan parkir pula, ia bergantung kepada harga tol dan parkir itu sendiri.

Hubungi kami untuk harga istimewa dan maklumat lanjut.

Sebarang tempahan dan soalan;
SMS/Whatsapp/iMessage/Call :
+62 818 0201 5555 & +62 821 15161817 (we speak fluent english as well)

Kami juga menyediakan khidmat perhantaran dari lapangan terbang ke hotel atau lokasi yang dikehendaki.

Syarikat kami menawarkan harga yang sama dan berpatutan kepada pelancong tempatan dan luar negara. Tidak ada perbezaan harga samaada untuk tujuan perlancongan atau urusan perniagaan.

Adakah anda mahu melancong sambil meneroka Bandung? Jangan risau, kami menyediakan perkhidmatan sistem audio dan video untuk menerangkan sejarah, kesenian, budaya dan tempat menarik di Kota Bandung. Terdapat lebih seratus maklumat tentang membeli-belah, makanan, penginapan dan tempat tempat menarik dari risalah yang kami sediakan.

Tempahan dan maklumat penginapan, tiket dan makanan juga disediakan.
Cepat. Hubungi kami segera..

diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

bercuti murah kat bandung said...

Salam...numpang duduk akak :)
Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
- Ac
- Free Hot spot / wi fi
- Cable-Tv
- Breakfast
- Hot & cold water
- Free parking

transport facilities:
- bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
- include petrol / minyak
- include parkir
- include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu


Term and condition
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami tuk sebarang pertanyaan di :

Call +62 88 1205 7848 (Mohd Irsan)
Whatsapp / LINE +62 838 2178 9103
Email : touramanahbandung@yahoo.com
Bandung-indah.blogspot.com
facebook.com/bandungamanah
Bandung Amanah Tour & Transport

arman pribadi said...

Assalamualaikum
Salam dari minang kabau ..yang bisa di sebut dengan nama bukittinggi padang.Salam juga dari saya arman bukittinggi padang.kalau ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan ke bukittinggi padang.untuk info lebih detail nya sila hubungi saya di talian ini...
Call/sms/whatsapp..+6285374176166
FB komen ajo
E_mail.armanpribadi123@gmail.com

Terimakasih




Wassalam

Jimat Holiday said...

Hello abang dan kakak..

Salam Jimat dari Bandung!!

Kami syarikat “Jimat holiday & transport” nak menawarkan pakej transport yang betul jimat dengan layanan service dan kualiti berpatutan, driver cum guide berpengalaman, kereta yang cantik.

Dapatkan pakej jimat transport (12 jam/day) guna kereta 6, 7, 10, 14, 18 seater.
Include driver, petrol, parking, toll, drivers meal.
Pergi out skirt Bandung macam Tangkuban Perahu tak payah cas extra untuk petrol.. Jimat!!
No hidden cost!!

Kami pun ada pakej lain untuk backpacker traveler guna motosikal.. Lagi Jimat!!

Kami boleh bincang dan bantu rancang itinerary abang dan kakak berdasarkan minat.

Jom pegi kat Bandung dan shopping!!

Untuk informasi lanjutan, pakej lain dan tempah sila kontek ditalian di bawah in :
Fadzlan
phone/sms : +6281299333886
email : jimatholiday@gmail.com

bimo mekarwangi tour said...


Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

Minta maaf apabila mengganggu blog anda

kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

Rate per Kereta per Day

Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

*company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
email mekarwangibandungtour@gmail.com
facebook page mekarwangi bandoeng tour

king regards,
Bimo
mekar wangi bandung syariah tour

Qiemie Qiemie said...

Assalamu'alaikum...?
Maaf Admin nak ikut share Promotion pasal Pakej Cuti-cuti Bandung.
Mudah-mudah kebaikan hati admin di balas Allah SWT.

Sape.yang cadangkan bercuti dekat Bandung boleh hubungi saya terus. Dengan Pemandu yang mesra,jujur,sopan dalam berperilaku dan santun dalam bahasa,Insya Allah kami akan Khidmat Anda sampai anda Senang hati.

Untuk menempah dan sekedar bertanya2 sembarang soalan pasal Cuti-cuti Bandung, boleh hubungi saya terus di talian:
Mobile phone +62 813 2144 0023
Whatsapp +62 882 1822 9364

Jom Tempah, tenang saja X payah ada uang pendahuluan untuk booking, asal anda betul betul nak Guna sarikat kami dengan membagi Gambar Tiket plyght atao bagi tau dimana anda menginap di hotel apa, maka klien kami akan jemput anda.

Untuk bertanya sembarang soalan whatsapp je jangan teranggak-anggak.

FREE & EASY

terimaksih Admin
Assalamua'alaikum...?

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu'alaikum.... Tuan puwan, saya IRDI TOUR BANDUNG from Bandung Indon. Saya ade service Pakej-pakej percutian kat Bandung. Jika anda ada cadangan nak pegi Bercuti kat Bandung saya boleh bantu. Dari sewa kereta All in sehingga bookingan Hotel boleh bantu. Untuk mengetahui dan sekedar bertanya pasal pakej cuti-cuti Bandung,

boleh hubungi IRDI terus di Talian:

Mobile phone : +62 813 2216 7717

Whatsapp : +62 812 1474 1600
+62 812 2047 7335

Facebook IRDI WATI... Jom...jom...jom...! Tempah dan cadangkan mase bercuti anda dekat Bandung bersama IRDI TOUR BANDUNG....." "Your trust partner holiday in Bandung"

Ahmad Alifa said...

Salam 1 Malaysia,


Kami alifa bandung syariah tour sedia pakej jimat transport kat bandung...

Rate per car daily TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKEJ MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

>12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
+62 852 9446 6131

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: Rm 105


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: RM 150


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: RM 180


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: RM 235



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

bercuti murah kat bandung said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


Sila Check beberapa TESTIMONI dari tamu di sini TESTIMONI BANDUNG AMANAH

UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR