Tuesday, September 6, 2016

Masa TERBAIk utk jadi ahli Young Living Essential Oils

Masa TERBAIk utk jd ahli Young Living Essential Oils.

Utk YL member yg maintain purchase 100pv (+-RM460) sebulan, kami layak dpt gift dalam gambar ni PERCUMA.

Bulan ke tiga Dew Drop Diffuser + Lemon and Lavender EO (MP RM284 NMP RM373.68)
Bulan ke enam everyday oils set (MP RM538 NMP RM767.11)
Bulan ke sembilan, pilihan mana2 3 oils 75pv setiap satu (MP +-RM1013 NMP RM+-1257)
Bulan ke 12, Aria Ultrasonic Diffuser (MP RM920 NMP RM1210.52).

Barang percuma RM2755 ni on top of accumulative points yg korang dpt monthly dan boleh guna utk redeem brg YL tau. Best tak bestnya..

Tapi tapi tapi kan korang, mulai 1 Oktober, semua dalam gambar ni dah tak ada. Hadiah lagi murah dan lagi sedih kisahnya. :sob::sob::sob::sob:

Maka PM skrg utk jd member dan berpeluang menikmati hadiah2 hebat ini. Apa tunggu lagi?0172742005

    Monday, September 5, 2016

    Membantu merangsang integrasi otak kiri dan kanan

    Anak bujang saya dilahirkan dengan kondisi yg dinamakan Holoprosencephaly yg mana antara kata mudah adalah pembahagian hemisfera otak kiri dan kanan yg tidak sempurna. 

    Disebabkan keadaan ini, agak sukar utk dia melakukan kerja yg memerlukan dua bahagian kiri dan kanan serentak. Contohnya walk climbing, cycling dan sebagainya. Tak payah pergi jauh, nak mewarna pun dia boleh lupa utk guna dua tangan (1 pegang kertas, 1 pegang pensel).

    Selain terapi, terapi dan terapi, apa lagi yg kami buat utk merangsang interaksi yg baik antara otak kiri dan kanan? 
    - Diffuse lavender n peppermint dlm 2 diffusers berlainan pada satu masa. Kalau tak ada diffuser, drop setitik lavender dan peppermint pd baju. Sebelah2. Janji terhidu kedua2 bau.
    - Sapu lemon EO pd ibu jari kaki kanan dan orange EO pd ibu jari kaki kiri. Yang ni pun boleh bantu merangsang kedua2 bahagian otak tau.

    Utk ank sy, sgt membantu. Budak yg ada isu teruk ni dh developed bilateral functionalities. Since last year, member boleh kayuh basikal, buat wall climbing during OT and a lot more.

    Cubalah. Buat skali kat anak-ank tipikal or kita sdr pn takde hal. InShaaAllah boleh nmpk improvement pd ank. Esp yg jenis clumsy.. Hehek.. Nak lagi up, combine dengan some braingym exercise!