Thursday, September 19, 2013

Entry hari raya??

Haah. Entri pasal raya. Kuang kuang kuang.

Mula-mula ingat nak hapdet pasal majlis sanding my bro, tapi biarlah dulu. Silap-silap kita tapau sekali dengan entri menyambut menantu bulan depan eh.
 
Nape ntah gatal tangan nak hapdet pasal Office's raya do. Tahun2 lepas tak hapdet pun even dah masuk 8 tahun keje kat suruhanjaya ni.. Ekekeke..
 
Untuk ingatan katanya. So that bila nak mengenang-ngenang masa lampau suatu masa nanti, aku akan terus ingat yang aku pernah menjadi a part of an organisation that adopts high performance culture and whatnot (katanya!) *mana tahu esok lusa dapat better offer ke.. ekekeke*
 
Kita starts dengan Division's potluck raya. Potluck ni buat on 16 Aug. Elok2 hari Jumaat lepas raya tu.. So ada yang tak masuk office lagi.. Tapi tu la.. Nak dapat date yang semua ada memang susah. Potluck ni, seperti biasa, consist of 3 departments. So makanan memang banyak la kan.. Kerja kitorang dok berulang makan sampai membawak ke tapau menapau.. Hehehehe..

Nasi dagang and gulai ikan..

Nasi briyani ayam ke nasi Arab ntah.. Hat sebelah tu capati and kimma.. Sebelah lagi tu mac and cheese yang sngt superb!

Mee kari ketam.. Marvellous weh.. Ketamnya menimbul-nimbul..

Hat ni spaghetti bolognaise and carbonara.. Yours truly yang bawak.. Sebelah spaghetti and nampak ayam tu, nasi tomato with ayam masak merah..

Satay n nasi impit..

Roti jala, kari ayam, rendang..

Chicken and fish pie. Popiah basah super pedas..

Nasi impit, lemang, rendang

Fruit salad, dengan gravy.. Kambingnya tak masuk gambar.. Mak kan allergic kambing.. =P

Dessert. Kek lapis sarawak, Choc banana cake, Red Velvet cake and super sedap banoffee pie!!

Mata kucing, rambutan, dokong and pavlova..
 
 Makan sampai lebam. Sampai muntah..

Then, Commission's raya do pulak. Tahun lepas-lepas, food were from Le Meridian. Tahun ni tukar ke Westin Hotel. Serious kureng!




 

 

Since makanannya adalah buffet hotel, so takyah la nak explain lebih2 eh. Makanan hotel gitu la rupa dia. Macam yang korang biasa-biasa makan jugak la kan..
 
Yang ada gambar Tan Sri Rafidah Aziz tu sebelum makan-makan bermula. We invited her to give a talk under our Merdeka Leadership Talk Series. Kan masa tu dekat nak 31st Aug. Tapi her talk on her experience before merdeka tu memang very eye opening. Cerita macam mana pengeboman zaman jepun, suasana org berlari-lari waktu malam. Fighting komunis and whatnot. Subhanallah, beruntungnya kita anak-anak lepas merdeka ni..  

Ok. Sekian hapdet lapuk.

2 comments:

ieda said...

dah nak raya haji dah jiey....hehehe

anyway...hiasan stage tu sgt cantik..

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/