..................................................................................................................

Tuesday, February 25, 2014

Closing down the blog??

Macam yang saya mentioned in one of my entry before, memang dah nekad nak close down this blog. Sebab tu tak payahlah kot nak war-war sangat sebab kalau orang dah tak suka, benda straight pun dia leh baca bengkok-bengkok. Setakat hati kita yang sakit boleh tahan lagi, kalau hati orang yang kita sayang, takkan kita nak tengok dan dengar je, kan?
 
Kata a good friend of mine, kalau close down, menanglah orang yang bercerita tu kan? Kata aku pulak, tak kisah sape menang sape kalah. Tak dapat apa pun. Life is too short untuk fikir benda-benda remeh. Baik dia, aku atau sesiapa sahaja, kita cuma ada satu nyawa. ;-)
 
So kenapa blog ni still ada? Sebab tengah tunggu dapat cek nuffnang. Dah cashed out and masih dalam proses. Konon-kononnya dah dapat cek nanti, terus nak close down. Nak close down sekarang, takut hilang glitterati status, mana tau terus tak dapat cek pulak kang.. Hahahaha..
 
Tapi last Sunday, tiba-tiba macam rasa ntahlah. If this blog give some benefits to others, kenapa nak fikir sangat benda-benda negatif. Some parents yang I met at Pusat Kesihatan Stimulatherapi Shah Alam kata, they found out about it through this blog. Before this bukan tak pernah ada yang cakap, tapi last Sunday macam terkesan sikit sebab 3 mothers yang bagitau they are readers of this blog.
 
Tiba-tiba rasa macam, Ok, in whatever minimal way there is, this blog do give impact to others. Hmmm.. So what's next? Pikir-pikirkanlah dulu. :-)
 
My hero. My miracle. My everything. May your wonderful journey continue to inspire others..
 

13 comments:

Rizziela said...

Abg Ian yg sangat good boy

Angah said...

tak payah tutup la Jie, ada juga kabaikan yang boleh di kongsi dengan orang lain...

YONG MURNI said...

Jgn Lah tutup blog Ni jie...blog Ni antara blog yg byk memberi inspirasi kepada Sy sbg seorg ibu...semoga Allah memberi ganjaran atas perkongsian Dan pengalaman dlm blog ini.amin

ummisofea... said...

kenapa nk tutup..biarlah apa org nk kata..lain org..lain rentaknya..kita nk puaskan hati seme org..mmg xdapat..so..let it be..
wpun sy silence reader..tp sy xmiss baca setiap entry dr blog ni..kekadang utk dapatkan semangat didik anak..kagum..rasa terkesan dgn apa yg Allah rencanakan..
Rayyan Arif is such a great boy..teringin nk tahu perkembangan dia setiap masa.. :)

mas said...

Assalam jiey...hari2 jengah sini,xtau nk ckp cmna,apa2 pn plz jgn close down..byk yg saya dpt dr sini jiey...terima kasih sebab masih berkongsi rasa.

Biarlah mereka yg xhabis2 nk kritik sbb belum kene btg hidung mereka,sbb ramai lg yg singgah sini dgn hati yg ikhlas :)

transformed housewife said...

betul apa yg lain kato tu. hidup kalu nok dengar kato oghe hok negatif payoh Jiey. wat tok tahu jah ko oghe lagu tu.

Hazrina Nasir said...

Dah lama xjenguk dunia blog. Klik blog Jiey arini nak tutup blog??? Oh no! Ian has been such an inspiration. Ingat lagi masa pregnant Ihsan pernah email Jiey. And now that my son is also special although different situation. Tapi tengok Ian membesar and perjuangan Jiey drpd dulu sangat2 memberi semangat. Keep sharing Jiey.

rohaznida Faiz said...

Assalamualaikum.
Please keep the blog open..
one of the silent reader and one of Ian's biggest fan. hehe
cerita Ian memberi seribu satu rasa semangat,kagum, syukur, insaf, redha dan kasih tak berbelah bagi.
moga Jiey sekeluarga beroleh Rahmah dan perlindungan ALLAH sentiasa dan diberi kekuatan dan ketabahan untuk memberikan yang terbaik kepada Rayyan Arif. Sayang Ian sepenuh jiwa..

zaffira said...

sob..sob..sob..x payah la tutup, this blog has inspired many people i rasa, parents mostly. single people pun were inspired too bila baca cerita-cerita akak, pengorbanan family and all other stuffs, senang cerita tak payah nak layan sangat orang lain cakap ape.

kita tulis untuk share, kalau x suka x payah baca la kan?

:P

waniewadec said...

jangan tutup ye kak, saya suka baca blog ni

Zunaidah said...

salam k.jiey,
Jangan la tutup k.jiey. susah nanti nak tahu pasal Ian n Rifa.
Please k.jiey.
:)

Tengku Damia said...

Masih berfikir sampai kita tulis blog pun boleh bagi masalah pd sesetengah orang.Hmmm...dasyat jugak penangan blog ni.Ingat didunia nyata jer wujud manusia mcm tu.
Jgn la close down this blog.Link u kat sidebar I dah bertahun tau Jie.I antara yg akan singgah tiap kali u update.Seronok baca cerita u dan perkembangan Rayyan.

Mazatul Muhamad said...

x perlu tutup.. sebab kadang2 blog ni manjadi inspirasi utk org lain.. yang negatif tu cuba tolak tepi.. :)