Monday, December 17, 2007

Aku YaNg Tak pUaS hAti

Entry from my old blog

Aku ni bukan a big fan of music industry.. Tp xde la smpi x kenal artis langsung.. Cuma kalo artis baru tu, kureng la sket.. (bunyik cam aku ni tua giler..) hehhehe..

Balik pada topik hari ni.. Ish.. Ish.. Ish.. Hady Mirza is the 1st Asian Idol???
Who actually voted for this guy? Hahahha.. I think who ever did, mesti tengah nyesal..
Not to say he’s not good, but to put his level of singing up to the standard of Asian Idol.. I just think that it is so not enough!

Come on la.. just becoz d guy is cute, some gals (or maybe using the word ‘most gals’ is much more accurate) actually voted for him.. We have Jaclyn Victor.. We have Mike Mohede.. n the most important thing is, we are not deaf!

Our own Ms Jaclyn Victor, her voice is so strong that I really think she deserves to be the Asian Idol.. Agaknya bila menjerit tu leh pecah segala kaca n tingkap yg ade.. Even the judges think so.. and Mike Mohede, he’s just a real songbird.. His voice is so sweet n nice till I actually closed my eyes just to focus on his voice when he sang that day.. (bukan sebab dia x hensem yea.. dia sebenarnya agak cute!)

Being a Malaysian, of course I want Jac to win.. Tp kalau x menang pun, for the pride and dignity of the competition, bagi la Mike Mohede tu menang.. biar la yang patut menang tu menang.. Even juri pun x mention langsung nama Hady Mirza, Phuong Vy tu ke.. x pun yg Indian Idol tu.. Nampak sgt x smpi standard.. Ish, x puas hati betul!!

Bukannya aku nk kutuk sgt Hady Mirza tu.. Kalu Jac n Mike xde, aku x heran pn dia menang.. Ini la agaknya yang jadik kalau peminat yang determine pemenang.. aku rs kalau ade pertandingan world idol, bangga gak la kalo yg represents Asian tu Jac or Mike.. suara diorg nih memang power beb!! Kalau Hady yg gi World Idol, aku senyum n wish gud luck jer la.. Kalo dia menang, nnt aku send la kad kat dia.. heheheh..

1 comment:

A'a said...

owh i missed this. saturday right? tgh menyelesaikan kekusutan dengan seseorang itu.