Wednesday, October 31, 2007

Cemburu Sang Suami

Entry from my old blog

Last Saturday, when we had makan2 at our place, one of our guest – Fieyza, brought along a senior from my old school, Maher with her; Q, . Being me, a bit gila2, dh terbuat sedikit lawak bodoh.. Masa Fieyza n Q nk blk, aku hulur tangan nk salam dgn Q (dengan gaya gedik n ayat bodoh aku – “eh, ni senior nih, wajib salam!!”. Unexpectedly, Q sambut la tangan aku which is too fast for me to take back my hand. N guess what, hubby is sitting just next to Q. Biey kata, muka hubby berubah time tu..

Maybe Q doesn’t know that I’m just being silly n I don’t really mean it.. aku pun hulur gak tangan nak salam ngan Sunny, bf Seetha.. siap nk cium pipi lagi.. n of course Sunny x sambut coz he knew that I ws just joking. Yup, I’m no angel! I’ve shook hand with many guys at work (I take it as a culture that could not be avoided). Tapi salam dengan laki lain depan hubby tp sebarang sbb, belum penah terpikir nk buat… n x budget pn akan buat... xde point pun tetiba nk salam dgn orang yang bukan muhrim.. (talking about muhrim, still, aku bukannya baik sgt.. dgn sepupu laki bleh plak aku gi salam.. pdhal jelas dlm Islam yang sepupu ni sah nikah.. tu yang aku rasa benda ni subjective n indescribable).. Baik salam n cium tangan hubby, lg best – tangan dia besar wooo.. penumbuk dia mmg x kalah ah.. tgk badan la kan?

Aku x kisah pn kalo org lain buat, ramai je kawan2 aku yang camtu.. berlaga pipi laki n pompuan.. to them, it’s normal coz bukan diorg buat dgn nafsu pun.. bukan French kiss pun.. I totally have nothing against all this people.. Cuma aku mmg x comfortable nk buat n x ingin nak buat.. Tu je la kot..

Back to hubby, dia memang marah n jealous.. He raised questions yang ntahpape.. “Nape dgn dia sorang je salam?”, “Nape dgn org lain x salam?”, “Suka kat dia masa sekolah lagi ke?”.. To me, all this questions are rubbish! Kan aku dh cakap, aku hulur main2.. not just to Q, kat Bf Nurul, Pojie pn aku hulur.. Nama pun gurau2.. Nk mengeratkan silaturrahim la konon.. :p

Before kwn2 aku blk dia dh tunjuk muka. Kitorg masuk bilik n had a stupid argument on this. Pastu dia keluar bilik.. Tunggu kawan2 aku blk la tu.. Thanks to Esoh for giving a stupid suggestion.. “Kalu mung nok, aku bulih sale nge dio masa nk blk pahni, pah mung maroh la ko dio pulok!” or in standard BM – “Kalau ko nk, aku leh salam ngan dia (hubby) masa nk blk pasni, nnt ko leh la marah dia plak..”

Tapi hampeh, masa Esoh n Najah blk, diorg main blah jer.. takut nk tegur hubby.. muka garang tu.. Pas salam ngan Bf Liniey, hubby masuk bilik.. aku plak kalut kat dapur kemas makanan2 lebih with E n B.. 1.30, aku masuk bilik (dgn harapan nk ngamuk ni, ada ke tunjuk ‘muka’ depan kawan aku). Tapi hubby dh tertido, kepenatan.. The next morning, dia bangun awal coz nk gi AmBank nyer paintball tournament. And he woke me up with 2 kisses on my cheeks and 1 on my lips. Aku yang sememangnya ego, terus pusingkan badan. Xnak tengok muka dia..

Later aku realize, maybe ni la gaduh dlm berumahtangga.. Hv arguments at nite, frgt about it the nxt day.. Having this in my mind, aku tolak tepi kemarahan aku.. Bila hubby call in the afternoon, aku ckp elok2 dgn dia.. malas nk merajuk lama2..

Petang tu gi jln2 umah member yg buat open hse. N we ddnt mention bout d incident anymore.. aku pn cuba avoid sebut pasal tu coz aku tau pakcik ni mmg jeles tinggi..

Cuba teka ape jd next? Ye betul.. Semalam secara x sengaja tersebut lg pasal Fieyza n Q. Terus dia bagi “Alaa, jantan yang Ayang salam tu la, lain kali jgn gedik nk salam dgn jantan tau..” Chhhaiss.. ini sudah lebih ni.. aku sound la blk.. “Hah, dh tau gedik, nape kawin gak? Pegi la carik pompuan yang x gedik!!!”.. Terus dia pegang n cium tangan aku.. Haaa.. tau takut.. kang ade yang tido kat luar kang!!! Tapi kalo ikut hubby.. dia kata bukan takut, tapi sayang bini..

Pastu hubby justify la nape dia jeles, biar la aku simpan reasons itu..

3 comments:

A'a said...

weih!! mu tok napok ko aku saley nga dio? duo beloh tange lagi maso nok balik oyak tenkiyu and ngepek sebab dio oyak “budak hari tue?” dengan nada mengejek maso tau aku nok gi dating.

Jiey^Mien said...

Aku x napok hok mu saley tuh.. hok mu tey aku napok la.. nati kalu dio wak tubik pulok isu nih, aku sebuk etek.. sajo nk cari pasa nge aku la tuh.. aku tau, point dio, mu saley nge semo ore n dio jst one of them.. aku ni, nge ore lain x saley tp bilo time quba, gi hulur tange.. supo minat2 gituh ko quba.. gilo apo gituh..

Syaz (MamaFarish) said...

jiey sweet ar kamooo..:D

kita tgh 'study' blog awak nih...:D...(gigh nk hilangkan ngantuk..)