Tuesday, April 15, 2008

Happy Anniversary Sayang

Entry from my old blog

~Happy Anniversary Sayang~

I’m not exaggerating and I don’t even think that it’s a big deal.. Some people celebrate their anniversary because they want to mark another year that they managed to pass. Some others, it’s the time to refresh the memory of the so called ‘big day’. Whatever it is, it’s all up to us to decide why we are taking the anniversary celebration seriously.

What kind of celebration that I want? Honestly, I don’t have anything in my mind.. To me, it doesn’t matter. As long as it’s just the two of us, it is fine enough.. A fine dinner (don’t have to be candle light dinner pun tau!) + A bouquet of flower (Kalau tak bouquet, sekuntum pn xpe, coz sekuntum = 1 year)..

Know wht hubby has in his mind for our anniversary (bukan setakat dlm kepala otak, mmg dia dh confirm pun!)? He registered our names to join a convoy organized by – I don’t know what association but it’s for perdana’s owner! When he said yes to the invitation, I thought that he totally forgot bout our anniversary.. Since I’m not in the mood for arguments, let it be.. After that, I gave him some hints..

And guess what? He doesn’t forget bout it at all! He thinks that it is a sweet thing to do.. – bergerak dalam satu lane from KL to Malacca diiringi oleh puluhan kereta perdana yang partially or fully modified, dgn bunyi ekzos yang bingit, keriuhan teman2 bersama ank2 mereka dan hanya kami berdua di dalam kereta.. oh syahdunya.. “Abg dh siap tempah t-shirt untuk sayang..” Katanya lagi dgn penuh perasaan..

Aarghhhh.. seseorang, sape2 saja seseorang itu.. tolong la bgtau hubby yang ths is totally not romantic! Not at all.. It’s not tht I don’t wnt to support minat dia.. Tp tgk tempat la.. Ada tak korang kenal sape2 yg bwk bini tgh pregnant 7 bln++ gi convoy day trip from KL to Malacca? On their first anniversary some more!!!! Dah la bini dia yang satu ni fragile giler.. Duduk lama2 sakit pinggang.. Takpun sakit perut.. Jalan laju2 pn x boleh.. (Pelik gak tgk org lain tgh pregnant siap berlari lg ms nk lintas jln!)

Mmg aku teringin nk gi Cherating. Dh lama sebut.. Especially for our first anniverysary.. tak ke sweet tuh? Tp not ths time coz aku rs x larat.. Jst imagine, 23-24 April : kena gi outstation kat Malacca. 25-27 April : family trip gi Genting (family hubby k..) 1 May : Convoy to Malacca, 10-11 May: family trip gi Cameron (my family plak..) & 17-18 : Genting lagi (family day ambank group plak!) Adoiii, mn hari minggu yang tenang weh??? Kopak la bulan ni nampaknya.. Byk berjalan!

Aku malas nk argue. Biar dia cancel sbb dia nk cancel.. Bukan sbb aku suruh.. Dh byk hint aku bg.. x jgk dia paham! Ya Allah, tabahkanlah aku dlm menghadapi dugaan ini.. Sesungguhnya aku bersyukur kerana dikurniakan suami yang tersangat la romantik!!!

2 comments:

A'a said...

kahkahkah.. naka.. naka.. kuat family days sek2 mu.. bestnyo. stail galo ni wei musim wak family days nih.. huehue…

Ellany said...

i nok komen so jah..tekko…pro???hikhikhikh