Friday, December 16, 2011

Wish list yang ada untuk bertahun-tahun???

Di dalam blog yang dikhususkan untuk bloglist saya, terdapat juga beberapa info lain seperti ticker, reminder dan wishlist.. Sewaktu saya menyenaraikan setiap satunya keinginan hati itu pada awal tahun 2011, tiada had masa yang saya berikan kerana senarainya panjang! *NanHadoDuitNyaaa!!*
.
Namun Alhamdulillah, kebanyakan perkara di dalam wishlist tersebut sudah pun menjadi milik kami, termasuklah my ultimate wish.
.
Apa yang saya senaraikan? Actually agak dramatik kerana senarai yang ada diletakkan termasuk dengan gambar impian untuk setiap satu barang yang saya inginkan.. Hahaha.. Hoverrr.. So tak perlulah saya copy paste gambar2 tu kan.. :-)
.
My Wishlist..
1. My ultimate wish - done!

2. A landed property - Still looking around and keeping my option opens.. Reason being? Yang ni kena make sure we have a perfect location. By saying perfect, bukan la rumah skrg lokasi tak bagus, tapi kena dahulukan  keperluan sekolah Rayyan Ariff.. Bila mana kami bertemu sekolah yang sempurna untuknya, InsyaAllah, di situlah kami akan meneruskan kehidupan.. Masih mencari dan berdoa agar ditemukan tempat yang baik untuk Rayyan Ariff.. Sasaran waktu untuk landed property ini? InsyaAllah, 2-3 tahun dari sekarang..

3. An MPV - done! And of course, as per the husband's wish la kan.. Mak kempunan lagi, tak dapat yang dihajatkan.. Dah la masa tu tengah pregnant.. So kalau pasni mulut adik Rifa berair je, kita tau la apa yang tak dapat eh?? Hehehhe

4. TV cabinet - Done! And it's even better than what I wished for.. Thanks to Syarul n Ayu, Mummy Daddy Nadime Alanna..
A TV wallboard.. Ayu, suka giler pattern pd kayu yang Ayu pilih.. Mak Jiey pun sookaaa!! *polok*
5. A new handphone - Done! Thanks to Mr. Hubby for the BB.. :-)

6. English style display cabinet - Done! But again, it's even better than what I've wished for:- An english style display rack and also, a built in cabinet in the living room by Syarul n Ayu to keep all Rayyan Ariff's toys.. :-)

7. A DSLR camera - Done!

8. Full settlement of loans - credit cards & PTPTN - Done on the cards and other loans, just need to focus on PTPTN.. :-)

9. A new sofa - Done! Black leather it is. :-)

10. A new dining set - OTW

11. A new bedroom set - Done!

What was my ultimate wish in the list actually??

I wish for Tuan RA / Puteri RA!!

Alhamdulillah, He granted this one great wish and now, I'm a mother of two! Syukur Ya Allah..

Rayyan Ariff sudah menerima adiknya sebaik mungkin. Ciuman sering singgah pada dahi Adik Rifa.. Bila mana Adik Rifa di dalam rocker, dialah yang sibuk mahu membuai adik.. Siap berlagu.. Cuma seringnya, agak kasar Abang Rayyan kita ni.. Sangat tidak boleh dibiarkan kerana bisa menyakitkan sang puteri..
.
Till then! *Nak siapkan satu post ni pun bercinta! *sigh*

16 comments:

littlehumblelynn said...

JIEY

rindunya kat dia..

mmg kalo nak ikut wishlist banyak lagik ni..tp the ultimate tahun lepas utk beli rumah sendiri dah tercapai!!

alhamdulillah..

apapun congrats utk sumer wishlist yg dah tercapai tuh...

:-))

Jiey^Mien said...

Kak Lynn,

RENDU AKAK JUGAKKK!!

Kak, takziah utk akak sekeluarga.. Al Fatihah utk MIL akak..

Thanks Kak.. Tinggal lagi landed property je la.. Tapi takde la terkejar sgt since yg ni pun dh umah sdr..

Ish, tingin la nk gi umah baru akak.. :-)

Mayyonnizz said...

Jiey..

Hihihi.... i yang dapat nama ker jiey... mati kalau syarul baca ni... dia yang bertungkus lumus buat...i pandai mengarah & komen2 jer.. :PPP

btw Jiey , im so glad that u're happy....& so jeles dgn your ultimate wish tu..:P

doakan i pun dpt ultimate wish tu tau..

alyyani said...

wei, mak jealous tv wallboard ko jah!! kelass!

Marsha~ said...

dapat rasakan, suatu hari nanti si adik mesti sayang sgt kat abang dia yg manja ni... :)

mama_kimey said...

jiey...

akhirnye ade sesuatu ttg ian... rindu betul kt dia. boys mmg kasar kt adik dia kn..

how i'm wish to give baby girl to my kimey

Noina said...

wah MPV baru...!!! :)

mmyAlqayyum said...

kakjiey....tahniah....
tgk gmbr Tuan Ra & Puteri RA ni sungguh sweet!!!!sy pregnant 7 bln skg...xsaba rs nye nak tgk al qayyum ngn adiknya...tp kakjiey dpt puteri..n sy mb bby boy...doc nmpk boy...xpe la kan kak, janji sht semuanye...bl dh deliver nnt nak amik gmbr al qayyum ngn adik dia mcm ni!!!
kakjiey...lg 1...sy mcm bekenan lak kabinet tv kak jiey...akk bl kat mn eh??klu sudi share...thnx kakjiey!!

Jiey^Mien said...

ayu:
kira dua2 la tu.. ayu pilih, syarul buat.. gandingan yg mantopppp..

insyaAllah u.. dr sudut hati plg dlm jiey doa utk ayu, syarul n nadime.. mesti ada rezeki jgk utk ultimate wish tu..

**********************************************************************

alyyani:
ly, sila order utk umah baru ko tu..
harus lg grand ko beb..
:-)

*******************************************************

marsha:
harap2 gitu la.. biar pekerti secantik nama n hidup bermuafakat adk beradik..
:-)

*********************************************************************

mama kimey:
thanks dear coz sudi ikut kisah rayyan.. :-)

insyaAllah nnt kimey pn dpt adk gurl jgk.. pasto leh lovey dovey..
:-)

******************************************************************

Noina:
Dh tak baru la Ina.. Dari ms pregnant smpi dh deliver, pastu abis pantang pun..

*******************************************************************

mmyAlqayyum:
takpe, lepas another boy, leh try lagi.. nnt dpt bb girl plak..

wallboard tu tempah ngan kawan.. cantik buatan dia.. Syarul n Ayu, parents Alanna Qish : mayyonnizz.blogspot.com

Rozuan Ismail said...

banyak betol wishlist dia.hoho

ieda said...

tak lama lagi dapat tengok dua orang ni bergumpal...that will be fun..

teacher bonda said...

Alhamdulillah...Rayyan dh semakin memahami..:)lama sungguh tidak menomen di sini. sekadar sempat singgah dan baca..Hope Jiey cepat sembuh luka..pantang kena ikot sbb takot luka sizer akan terkena jangkitan.

Cikja said...

Aduhai memang cantiklah wallboard tue..simple..kalau tempah ada delivery sampai tempat saya tak :)

mmyAlqayyum said...

insyaAllah.
ooooo,ok.tq kak jiey.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

banyak wish dia tercapai yer. eliss pun nak gak jr. yang baru tapi Allah amik dulu lepas 5 minggu dlm rahim, eh tepi rahim :p hrp tahun depan lah.seriau duk ada lagi.

Yaati Nor said...

jiey, mcmn kita nak tgk harga rak nie..ada blog dia ke?nak jugak..