Friday, November 14, 2014

Lamanya tak hapdet belog! Kekdahhh

Yes, gila lama. Tengok last update was on 15 Oct 2014. Hahahah.. Sadis belog Kak Senah! Makin lama makin sendu. *kofkofkof*
 
Ada sebenarnya. Tak kemana. Tapi busy bedooh. Ayat klise tapi tu la reality. The last 2 weeks of Oct mak pulun buat sales YL. Dengan kisah nak kejar target. Alhamdulillah, syukur sangat2 sebab within 2 weeks after the launching of YL Malaysia, aku dah naik rank to Silver. Silver in 2 weeks is Silver by accident. Alhamdulillah rezeki.
 
How do you get to Silver rank? Kena buat sales up to USD10K with some business growth in 1 month sebab sales calculation is on monthly basis. So cemana aku dapat buat sales USD10K in 2 weeks? (Kira 2 weeks sbb kickstart after YL Malaysia punya launching). Thanks to my sidekicks; Hubby and Munirah from TripletsPlusOne and of course, my Singapore counterparts/upliners; Kak Yonie and Shida. Memang penatlah keje time tu. Mana keje office, mana nak jawab email and whatsapp (harap2 takde la emel or whatsapp yang tertinggal! Kang kita dah baca konon nk reply jap lagi, terus lupa). Orang baru mencebur diri kekdahnya. So time management memang ke laut!! Drove all the way ke Singapore semata nak kejar Silver. Iyea laa.. Kang taktau lagi bila nak dapat, alang2 bia bersungguh kekdah. :-P
 
Then settled with getting Silver, busy pulak kat office dengan report submission at whatnot. MasyaAllah. Kena sungguh. Kebetulan pulak Rayyan Ariff tak sihat. Kaw2 batuk. Ber YLEO la dia dengan bantuan bibik. Mamanya busy benor. Mama pun tak sihat jugak. Tapi takde la ber YLEO, sebab bagi kat anak-anak je. Mahal. Hahaha.. Tunggu mama naik Gold or Platinum baru kita pakai kat diri sendiri plak. Si adik plak sapu siap2 YLEO Wellness Blend tamo bagi jangkit. Alhamdulillah sihat walafiat even tido sebilik.
 
Significant event that took place in my life recently. Little princess' 3rd birthday, setting my Young Living corner at home, Sharing session on YLEO at GBOB Puchong, drove all the way to Young Living Singapore with my Singaporean counterparts and of course, getting Silver!!! Alhamdulillah. All at one. Mana tak busy!!
 
Ok, nanti kita break down cerita one by one ok. And yes, I have lots of good testimonials from my Young Living clients. Syukur Ya Allah. Nanti kita share jugak yea. :-)
 
Assalamualaikum!

2 comments:

AMIIZAA said...

salams ptg jumaat jiey,

kiss utk rayyan:)
dan adik:)

anajingga said...

salam ukhwah: singgah perdana ke sini malam selasa ni..:)