Thursday, August 9, 2012

Sudut baru.

Sudut baru anak-anak buat sepah~

Kat atas ni tak sampai separuh mainan dia. Tengok mainan dia, teringat sangat-sangat.. Tengok barang-barang fisio dia, rindu sangat2.. Mula-mula pasang rak ni, ingatkan si abang akan buat sepah.. Keluarkan semua skali and tabur kat lantai. Rupa-rupanya tak. Ambik satu, dok depan TV main. Pastu amik lagi satu, gi depan TV main. Hehehe..

Mainan selambak, rumah dah rupa taska dah pun.. Apa yang orang kata bagus, mak bersungguh beli.. Apa yang therapist pakai kat hospital, mak bersungguh cari.. Pak tak kata apa la bukan duit dia yang cari.. Sendiri mari.. Hehehe..

Semalam video call dengan anak bujang. Bersungguh-sungguh dia "nyanyi" lagu twinkle twinkle sambil buat gaya. Pastu buat sep2 tom2.. Flying kiss selambak dia dok bagi.. Nampak muka rindu. Nampak muka syahdu.. Maklumlah anak manja.. Ayah siap cakap, "Abang balik ambik la hari jumaat ni.."

Amboii, hari jumaat balik ambik, hari Rabu balik KB balik.. Penat je anak bujang mama tu kang.. Tapi betul, rumah rasa sepi and kosong je without him.. Even though takde orang demand nak main bukak tutup suis lampu, even though tak payah tukar channel astro sorok-sorok bawah bantal sebab takut dia mintak nak main tekan-tekan tukar channel, tapi tetap rasa tak best..

Takpe la, sesekali merindu.. Rindu mengajar kita lebih menghargai.. :-)

10 comments:

A.I said...

Elok le ada ruang gini. bior le rupa taska pon takpe, asal anak2 hepi :)

ARIN said...

Kalau dah nama anak, tinggal 2,3 jam pun dah rindu...but i guess for your case, a mother's gotta to do what a mother's got to do...btw, from where you get the mainan cupboard tu? It is very nice and nampak tersusun aje mainan abang...

Baby Aniza said...

Salam..
Kat mana beli rak mainan tu?

Hani said...

salam Puan. Puan kata Ian suka main suis tutup bukak lampu sebab dia suka main suis semata mata or dia suka tengok lampu tu padam menyala padam menyala? saya tanya sbb saya risau kan dia kena letrik. Kalau just suka dengar tick tick bunyi suit... saya cadangkan puan beli la extension yg utk 2-3 3 pin plug tu... and bg dia main yg tu... sekurang2nya x ada arus elektrik tapi Ian masih boleh enjoy what he likes most. :-)

Noni said...

Sayu pulak baca. Takpe, sekejap jek nak hari rabu tu. Nanti boleh jumpa :D

ryy.han said...

Manarikla rak simpan mainan tu..leh share beli mana?

Che Rosliza Che mat said...

datang singgah dan follow..

Jiey^Mien said...

Dear Friends,

Rack tu beli kat FB online shop.. Nnt mlm kang sy letak link eh.. Harga dia just RM180. Puas hati.. :-)

Ita Shadila said...

Aah kak, cantik rack tu
Nok beli so ko faheem...
Dop share pun :p

nukilan hati said...

Salam. Nk tanya link yg jual rak tu ade tak...tq