Sunday, January 13, 2013

Menderma - ibadah dan kebahagian.

Sibuk. Sibuk yang amat. Prepare report untuk meeting dengan directors. Gitulah, figure kan nak as of 31 Dec, so awal-awal tahun busy sampai senak perut, sebu mata.

Dah 3,4 malam tido lewat. Kelabu mata dah haa.. Maidless for a week pulak tu, ishhh kena pulak time busy. Malam, lepas anak-anak tido and siapkan keje rumah, baru bleh start buat keje office. End up, tido lambat. Pagi2 dah kena bangun sebab nak masak untuk Rayyan Ariff, buat bekal pegi school.

Sebab badan penat tak cukup rehat, one thing happened to me on thursday morning..

As usual, drive pergi kerja, Rayyan Ariff duduk sebelah sebab nak drop dia kat school dulu. Then, masuk highway. AKLEH to be specific. Tengah syok drive, ada bunyi. Pusing kiri, tanya dalam pelik "Apa budak ni buat kat sini?"

Macam blur giler. Tak dapat tangkap pun budak tu sapa.. Tiba-tiba sedar. "Ya Allahhhhhh!! Ahkak lupa nak hantar anak gi skolah diknonnnnn!!" Punyalah semangat nak masuk office cepat, nak siapkan kerja kononnya. Kahhhhh..


Sudahnya jadi lambat sebab kena patah balik and hantar pakcik hensem ni dulu.. ;P

Kemuncak, hari Khamis tu smpi umah kul 11 malam. Tu pun boss bg blk sbb suh sambung counter check stats. Member2 yg lain, kul 12 lebih baru leh kuar office. Bak kata sorang member ni, dtg keje 10hb, 11hb baru leh balik.. hehehehe..

Hari Jumaat, submit stats. Ptg amil half day leave, sampai umah kul 330pm, tido tak hengat! Huehuehue..

Kena pulak hujan.. Memang layan sesangat la membuta..

Ok. That's all. Have to go now.

But before that,

Mahu menyeru kepada yang sudi. Sekolah Rayyan Ariff sedang buat jualan amal. Butter cookies. Sebalang cuma RM12. Wang akan digunakan untuk keperluan sekolah. Kepada yang sudi membeli sambil menderma, you can place your order through me. Email sahaja di freaky_gurlz@yahoo.com.

Dalam rezeki kita, dalam pendapatan kita, ada bahagian untuk orang lain. Orang-orang yang memerlukan. Menderma adalah ibadah.
Menderma boleh bawa kebahagian, pada hati kita dan hati orang lain. ;-)



Terima kasih.

3 comments:

eray said...

salam jiey,
sampai bile leh order butter cookies.

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-kehamilan-shaklee-cantik-sihat-dan.html

myfreeminded said...

Tabah tul lah ko ni Jiey Mien. Moga Allah terus memberikan ko kesihatan yang baik.

A.I said...

hahaha...sampai gitu skali kau jiey! sib bek kau x bawak smp ke opis budak ensem tu.. ;)