Tuesday, October 22, 2013

31 years old on 11.10.13

Tepat-tepat 31 tahun pukul 7.30pm, 11.10.13. Sangatttt.. Lahir waktu maghrib, mau tak "keras".. Gitu la kata my mom.. Hahahah.. Jauh kot daripada keras hati aku ni.. Mudah sangat nak berlembut dan mengalah dengan orang.. Kena berubah lebih firm ni!! ~Azam ke wish ni?
 
Apa yang istimewanya pada tarikh tersebut? Takde apa yang menarik pun..
 
Cake cutting dengan October babies at work (Erkkk?? Babies?? **Fitammmss!) - Hat ni just warm up dulu.. Makan2 official adalah hujung bulan nanti.. Kata depa la.. I tak kisah, ada ke takde ke.. Sama je.. Dah tua2 ni cam ntah apa-apa je rasa nak potong kek bagai..

Surprise from the husband lah kan.. Sape lagi nak bagi bunga kat makcik chubby ni kalo bukan laki den? Muahahah.. Pagi tu dia bagi powerbank untuk complement S4 yang dia bagi kononnya advance birthday present tu.. Later, receptionist called kata ada bunga.. Huk alohhhh.. Tak sesuai plak rasanya dengan umur-umuran I'olls.. Muahahha..

Petang tu gi makan kat kedai sebelah rumah je dengan En.Hubby. Takde lomantik-lomantiknya.. Sampai umah terus kelam kabut packing barang nak balik KB for my brother's wedding tu kan.. So gitu je la.. =)
 
Yang best, Adik Manis Rifa Aleesya kita tu wat suspens.. Tengah kita kalut mengemas, dia main sorang2.. Tiba2 nangis n tangan terkulai.. Takleh gerak langsung. Pegang nangis. Merasalah gi klinik dulu, pastu gerak gi spital.. Dah Dr GP Clinic tu refer, pegi je lah.. Kata org better be safe than sorry. Gitu.. Lagipun nak jalan jauh kan..
 
Melanguk jugak la kat ER Hospital Tawakal. At the end takde ape2 pun. Maybe terkehel je.. Tapi dah kata mek ni kan drama queen.. Dia punya drama konon sakit tu hover banyaklah! Tak pasal2 lewat gerak balik..
 
Gitu je la penutup birthday. Habis kat spital.. Heheheh
 
On a lighter note, nak tanya sket. Sape sini pakai Samsung Tab 2? Rifa punya Tab2 Wifi jer.. Tak kose nak beli yang 3G bagai, umo tak sampai 2 tahun pun dah ada tab! *Fitammmm* Nak tanya ni, Rifa punya, connection to the Internet selalu hilang. Kalo dia tetiba hilang, kita kena disconnect and connect balik.. Memang cenggini ke? Or dia punya je?? Kot tak, kena antar repair la.. Sayang menda baru ada warranty lagi.. So far kami bertahan disconnect and connect gitu je la..
 
P/s - Iye I'olls tahu, tak elok kecik2 lagi dah ajar gadget bagai. Alhamdulillah so far masih terkawal. Taklah 24 jam with gadget. Ada masa bagi, ada masa simpan.. She's still like any other toddler who enjoy playing with dolls etc. ;-)
 

3 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

Happy birthday! Seronoknya hubby bagi bunga :)

transformed housewife said...

happy belated bday.

Seri Selaseh said...

sweettnye hubby bagi bunga. Semoga panjang umur. Tarikh tu gak menandakan kita makin dekat dgn kematian. Semoga sisa2 umo yg ada dpt dimanfaatkan utk mencari bekalan akhirat.