..................................................................................................................

Wednesday, October 23, 2013

When you need to vent your emotions out..

Everyone from time to time needs to let off some steam due to things that took place in our daily lives. Cara mana tu, it's up to that individual person.
 
And then, dah macam jadi trend using social media as a medium. Facebook ke, Twitter ke, blog ke.. Apa2 je lah kan.. I used to frequently write things on my blog to keep my sanity intact (yes, apart from mengadu pada yang maha Esa lah kan!!).

Tapi sangat jarang for me to use Facebook or IG for that matter.. My FB and IG are exclusively used to post things on my 2 RAs, and sometime menyelitlah pasal things happening around me..
 
Few days back, I did something that I dont usually do.. I vented out my anger through FB and IG! Hahaha.. Aku tahu, I dont owe any explanation to anyone on anything that I did or didnt do. Tapi this time around, I purposely did that to get someone's attention and Alhamdulillah, it was a success! I did get that someone's attention and things are easier and better now. Alhamdulillah sangat-sangat.
 
Mungkin sebab aku sendiri is a bit emotionally unstable lately.. Was facing too many things at a time, anak sakit, adik nak kawen, jadi ketua keluarga, pasal rumah and the list goes on. Tapi tu lah, tuhan tak duga kita melebihi kemampuan kita. Being me, obviously aku akan cuba yang terbaik. Terbaik dari sudut dan sisi setakat kemampuan aku..

This is what I wrote:
 


Status yang mengundang kontroversi.. Hahaha..
 
Yes, I do feel guilty that I posted this thing out and was thinking of deleting it since the person involved had apologised to me on the thing that was said, tapi another friend kata, just let it be lah. Bukannya org dapat tangkap sesape pun.. So takdelah status ni menghina ke apa..
 
Ye lah, tanyalah mana-mana orang sekalipun, dealing with kesakitan ni bukan perkara mudah. Be it emotionally, financially and physically, semuanya meletihkan. Tapi selagi kita pegang bahawa perkara pertama dalam hidup adalah mencari redha Allah SWT, kita akan terasa lebih settled.
 
I'm not going to talk about Rayyan Ariff's health at the moment. Yang penting, buat sehabis baik.. Sangat slogan pengakap.. Muahahha..
 
Tapi sepanjang aku memilih rawatan stimulaterapi untuk Rayyan Ariff, kami sekeluarga melalui fasa "berkorban".. Anak-anak bermusafir tanpa ibubapa bertemankan bibik dan kasih sayang Kak Ija dan Abg Jalil (owner Pusat Kesihatan Stimulaterapi Klang), belajar tentang berdikari pada usia yang masih kecil.. Syukur pada Allah SWT kerana memudahkan setiap satunya urusan kami..







Gelagat anak-anak tanpa Mama dan Ayah. Syahdu pulak tengok. Thanks to my stimula-friends yang mengirimkan gambar every time anak-anak di sana tanpa Mama.. Pengubat rindu.. Dan terima kasih pada yang sudi melayan budak-budak berdua ni.. =)
 
Untuk seperkara lagi, hari ini sudah 5 bulan 5 hari Abah pergi meninggalkan kami. Rindu, rindu serindu rindunya.. Rindu yang paling dalam dan hebat..


Al-Fatihah Abah. Semoga syurga tanpa hisab milik Abah. Aminnn
 
 
 

4 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

Masya-Allah.. kuatnyer semangat mama Rayyan.. Sekali-sekala tak per.. so that org akan faham. Sebab tak semua org faham apa yg mama Rayyan lalui.. Emosionally, physically.. Tahniah! Tak semua org terpilih untuk hadapi semua nie.. I am so proud of you!

Marsha~ said...

Ian anak yg kuat... sekuat mamanya... sejak kecil auntie ikuti kisah Ian.... sampai tahap ni.... :) kamu idola auntie Ian.. ;)

littlehumblelynn said...

You always in my dua!!
Take care jiey!!

transformed housewife said...

takpo sekali sekalo. memey kade2 tokleh tehe keno tulih jugok kat FB.