Sunday, May 31, 2015

Grand Livina 2011 1.8 (A) for sale!!

Bismillahirrahmanirrahim.
Jenuh consider nak advertise kat sini ke tak.
Last-last buat jugak.

We're letting this white baby go.
Since December last year (dah 4 bulan dah rupanya), khidmat sang kuda putih ni agak terpinggir.
We have upgraded to a bigger MPV for more comfortable journey to cater for 4 adults and 2 kids (aku, suami, mak aku, bibik and anak2). Lagi-lagi for long distance journey macam balik Kelantan, memanglah nak kan ruang lagi besar. Hence, the upgrading.
 
Kami tak trade in this car masa nak beli the new one sebab taknak topup banyak to the bank. This car is relatively new lah jugak (3 yrs and 1 month masa December 2014 when we got the new car), so tentu-tentu banyak lagi lah loan bank.
 
So far ada several yang really interested with the car after taking a look at it (because the car is in superb condition, if it's not because of its size and enlarged number of family members, memang kami tak tukar dulu). Tapi those yang dah tried masuk loan, ada issues as in, tak lepas loan due to credit card payment tak cantik, CCRIS record tak bagus, ada CTOS issues etc.
 
So, here I am advertising to sell down this baby. Membazir weh bayar bulan-bulan tak pakai. Sesia aje. I'm happy with my baby blue and hubby of course, was forced to drive the new MPV. Hekhek. So having 3 cars at one go is definitely membazir.
 
Nissan Grand Livina 1.8A equipped with Impul Bodykit.
New tyres with 17" sport rims.
DVD player.
Reverse camera.
Mileage done 110K
Service record with Nissan Service Centre ( Tan Chong Ekspres Auto Servis).
Selling price : RM55K (very much negotiable for serious buyer) 






This baby has served us well. Alhamdulillah.
 
Kindly contact Alimin 0129253250 for further details.
Thanks!

8 comments:

Eliss Mie said...

wah ruginya. baru jer amik grand livina mcm hrga tu tapi tahun lagi lama. kalau la awal sket boleh beli jie punya je..hehehe

Jiey^Mien said...

Eliss, betul2 takde rezeki tu. Tu harga tulis, harga bleh turun lagi rendah. Hehehehe..

Jiey^Mien said...

2011 pun hujung tahun tau. Bulan 11. Hehehehhe

Sue Aleen said...

mek, murahnya 55k. ada duit kalu sekarang jugak akak beli... 55k rupiah la

Jiey^Mien said...

Murah kan Kak Sue Aleen? Beli dulu RM102K. Baru 3 tahun haa.. Meh la masuk meminang. Hok rupiah tu muqaddimah je tu..

mama lynn said...

Jiey

Maksudnya kena adjust loan sndr yea?

Jiey^Mien said...

Taklah kak lynn, loan masuk thru dealer. Susah masuk sdr.. Kwn alimin ada, dia buat everything.

ridzuanriani said...

kereta ni available lg tak?