Sunday, February 3, 2008

Salah tengok

Entry from my old blog

Ari khamis 30/1/08 ari tu aku n hubby blk kg.. Rindu kat semua, tu yang menggeletis nak blk tu.. Lst skali blk ms raya puasa ari tu.. Dh kira lama dh tu..

Sbb malas nk travel berjam-jam, blk la naik flight konon2nya.. Hubby mulanya nk balik chinese nw yr coz 2/2/08 tu hubby ade futsal tournie.. AmBank G punyer.. Aku xnk blk chinese nw yr! Dh la jam x ingt dunia, tiket flight plak dh jd double up dh.. Aku hangit la.. After series of merajuk n tarik muka, setuju la nk blk gak..

Dekat KB, hubby tanya, "Leh tak abg blk 1/2/08?" Nmpk sgt smpi pg 2/2/08 tu nk gi main futsal.. Aku hangit sgt2 sbnrnya.. Ade ke nk tggl bini balik sorang2.. Tp memikirkan dia dh compromize dgn amik cuti ari khamis.. aku biar jer dia nk blk KL dulu..

Ari ahad, flight aku kul 9.45.. smpi airport kul 8.40.. awal lagi.. Bila aku nk check in, aku tgk kaunter tutup.. aku tanya la guard kat situ.. Yang peliknya, guard tu kata.. "Mn ade flight 9.45, 9.05 ade la.." Aku balas la dgn nada yg sgt terkejut.. "Eh, tp flight sy kul 9.45" sambil tunjuk aku nyer travel itinerary..

"Alamak!!! Sy salah tgk time la!!" Aku terus kejar gi kaunter tiket.. Staff yg ade kat situ try to call flight captain n tanya whether bleh bg naik lg ke tak since ade 25min lg.. Captain tu x bg!!!! Kureng asam.. Siyan la kat ibu mengandung ni..

Aku terus kejar gi bus station.. nasib baik ade tiket.. bas pun bas la.. 9 jam dlm bas!!!! Lebar bontot aku!!! Huarrgghhh.. Nasib baik driver bas tu baik.. Tahniah Transnasional..

1 comment:

LiNie said...

oloh..kejamnyo captaion tuh..nyepak ar..