Wednesday, February 8, 2012

Misi hari cuti yang gagal!

Bila mana kita ada anak istimewa ni, 'homework' untuk anak tu jadi lebih.. Banyak benda nak kena ajar and most of the time, terpaksa kejar masa cuti la.. Nama pun working mother..

As for both of us, saya target nak buat walking and standing exercise for Rayyan Ariff banyak-banyak sebab kali ni cuti lama.. Dari hari wilayah sampai semalam, dapat 7 hari.. So niat tu nak buat sungguh-sungguh..

Tapi mission failed! Tak dapat kerjasama daripada tuan empunya badan.. Subhanallah.. Sangat tak mendengar kata.. Langsung tak takut kat Mama dia since dah besar ni.. Dah pandai melawan OK.. Mak stressed!!
.
Kalau boleh, nak mainnnnn jer... Meh kita tengok Abang Rayyan yang sangat "abang-abang" nehhh..
.
Nampak baikkkk je kan?? Adik pulak mulut cam burung.. Banyak bunyi! Bercakap jerrr...
.
Abang rileks lagi.. Sayang lagi kat Adik neh..
.
Ok, cubaan nak buat peace..
.
Cubaan berjaya!! Peace y'all!!!!
.
Ok, dah bosan!!!
.
.
.
.
.
.

Haaa kauuu!! Kaki dengan tangan sekaligus kat kepala adik!! Terpekik mama!!

Dah, takde gambar dah.. Cepat2 pisahkan the siblings sebelum abang tarik rambut plak!
:P

9 comments:

shaliza said...

huhu...adik kena smack down dengan abang ya...takper dik, abang gurau2 comel jer tu...

AIN NAZRI said...

alahai Abg Ian.. ganas ni.. cian adik Rifa yg chumel itu

Rozuan Ismail said...

erk,ganasnya.huhu

ch@ said...

ahahaha pangai. lbh kurang la tu. bila syg, amboiii kemain. bila dah bosan, mcm anak patung adik dibuatnya. sabar je la super mom jie ye. cian adik, takpe dik cpt bsr ye.

Marsha~ said...

Hahahaha.... Tu normal jiey... Normaaaallll.... Qila buat adik dia lg teruk dr tu... Hehehehe..

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

aksi kanak².. kadang² di luar jangka..

Angah said...

alalalala...cutenyer...

Mamapinkie said...

Alahai, comeinya Ian dengan adik dia Jiey :-) macam tu lah ridhwan dengan adik dia ashraf...kejap cium lah, sapu kepala elok2x, another minute, pap tangan ridhwan dah landing atas muka ashraf cantik punya! Mula lah sessi menangis ashraf dan muka serba-salah ridhwan, heheee...tapi tu lah, anak istimewa ni sometimes tak sengaja nak pukul adik mereka cause sometimes macam ridhwan, dia nak sayang tapi tak tahu strength tangan sendiri kan...anyway, miss u lah Jiey! Dah lama tak jumpa nie, masih gie jumpa sarjit ke? Akak pun dah lama tak contact dia...

Puteri Satu said...

Beza eh jiey muka adik ngan abang... tapi dua-dua tetap comel... maybe adik banyak ikut muka husband jiey kot eh... tapi rayyan cam chinese look sikit kan... hahahah.. selalu terjadi kat Naufal la.. kena belasah ngan si kakak.. kadang2 bukan niat nak pukul adik..niat nak bergurau je.. tapi tuhla gurau budak2 kan...