Tuesday, November 13, 2012

Jiwa kacau tapi bukan mental~

Fuhhh.. title dah ala-ala Vokal punya tagline. Vokal bukan sekadar rupa~
hehehheheh..

Apa la yang dijiwakacaukan eh? *hamboiii.. dijiwakacaukan tuh. tak menahan*

Bila sesuatu yang kita inginkan nampak macam tak lurus dan mudah, mulalah feeling menggelegak kononnya jiwa kacau. Gitulah. Kata manusia. Tahu je, ubat paling mudah adalah solat, quran dan doa je. Tapi macam biasa la.. Punya la liat nak bangun solat hajat sekarang ni.. Penangan dak Rifa Aleesya la ni.. Umo dah setahun tapi still bangun nyusu memalam. Tak larat dah nak bangun dua tiga kali.. Bila la tabiat tu nak abis..

Apa sebenarnya yang jadi punca? A few things. Nak citer pun payah. Bukan payah, malas sebenarnya. Malas nak menaip karang ayat. Letih jiwa. Takde napsu. Sama la dengan entri birthday cik puteri, tertangguh sampai la.. Haihhhhh..

Kalaulah ada duit sajutha dalam mebenk, harus mak brenti keje 24hrs menggulung dalam selimut dengan anak-anak kat rumah. Wakakaka.. Sodappp... Macam ni ha.. 

Berguling-guling youuuu..

Set-set akauntan dok kira duit.. Jauh lagi ni nak cukup sajuta ni mama.. saratus ribu pun nan hado nehh.. ekekeke..

Tapi tu la, saya percaya, di mana ada kemahuan, di situ ada highway.. eh, jalannn..
Di mana ada kesungguhan, di situ pasti ada laluan. 
Meh kita usaha kuat lagi dan lagi dan lagi dan lagi.

5 perkara utama kita selesaikan berdikit-dikit. 
Rayyan Ariff. 
Maid.
Masa.
Kerja.
Rumah. 

Rasanya semua di atas bukanlah isu besar, tapi bila keinginan tu berlebih, gitu la.. Hahahaha.. Apa pun, usaha kena kuat. Especially hok yang first tu.. 

Rayyan Ariff, bila dunia kata mustahil, Mama cuma boleh kata InsyaAllah.
Hati tisu tapi jiwa besar... That's me! 

XOXO,
Love, J!

Publish.

3 comments:

Jiji said...

bila dunia kata mustahil, Mama cuma boleh kata InsyaAllah. <----kena copyright ayat ni jiey! hehehe muacks!

alyyani said...

love G lah wei. terus sebut nick name ko terus. JK? jom istanbul, aku datang on repeat! :D

Bonda Ryan said...

As salam mama...suka dengan jiwa besar mama, gud luck!!