Thursday, January 26, 2012

Antara abang dan adik~

Semalam adik saya bukak album abang saya di FB, and ada gambar-gambar baby.. Lepas tu dia tunjuk kat my mom.. Then mak saya pun tanya la, "Eh, tu Uncle dukung Rifa tu.. Ni gambar bila? Masa bila Uncle dukung Rifa nih?"

"Tu gambar Ian la mommy.." Adik saya jawab sempoi.

"Eh tu Rifa la.." Mak saya masih bertegas.

"Tengok background. Ni kan rumah lama Kak.. Mana Rifa ada lagi.. Ni Ian la.." Jawab adik saya panjang lebar..

"Ya Allah, sama je dua beradik ni.. Tak cam betul! Mati-mati Mami ingat Rifa!" Serius betul jawapan mak saya..

Adik Rifa @ 12.17am.. Tanak tido.. :-)

Dulu, masa Rayyan Ariff baby, bila gi mana-mana, semua orang tanya, "Ni girl ke boy ni?".. Memang muka Rayyan Ariff macam girl sket.. Tambah-tambah dia ni jenis suka senyum.. Sekarang ni, orang tanya pulak soalan yang sama bila tengok Rifa Aleesya.. Maybe Adik ada aura boy sket kot..

Tapi kalau abang macam adik and adik ada iras abang, kata Abang macam girl, pastu kata Adik plak macam boy..  habis sape yang salah acuannya? Dah sah-sah adik ni girl and Abang dah tentu-tentulah boy.. Confuse mak! Hahahahha..

Takpe, pakai gown pinky pinky, letak reben girly2 sket, surely orang tak kata boy.. :-)

6 comments:

mizah said...

hihihi..kadang2 dah pakai pinky pun org tanya.."boy ke girl" haa..salah siapa? salah org yg tanya..ehhehehehe

littlehumblelynn said...

adik beradik--mmg iras lah kan...

alahai ..nak baby jugak!!

belum rezeki lagi ni... :(

Bicara hati ibu aisya said...

haha..terbalik pulok doh.

xper mama jiey, g carik gown pinky n hairban/sepit comey banyak2 kasi baby rifa pakai.sure comey je gegirl tu nanti.

ps: apa susah ibu ina kan ada.order je kat dia.hihihi...

Haiza_Firdaus said...

yang penting...abang tetap hensem n adik tetap comel...rindu nya lama tak jenguk blog Jiey ni... :)

wan nurul hezrina said...

sofiapun org kata boy..mmg btullahtuh kena letak riben n pakai gaun.hehe

ieda said...

takpa mama...adik kena tough sikit.besar nanti boleh jaga abang.