Wednesday, June 27, 2012

Down with fever and flu~

Bersawang? Tahu. Lama tak online. 'Jenguk' FB pun thru handphone je.

All of us are not well at the moment. Flu, fever, cough.. And mine was pretty bad since the tonsillitis decided to appear as well.

I was on MC for 2 days and still not fully OK. Since office work is piling up, further MC is a big no-no..

Rayyan Ariff has not shown any significant improvement. Most probably, it will take a few more days for him to recover. 

Rifa Aleesya got infected with the flu virus much later than Rayyan. But it is still quite bad. Today, she refused to drink and eat much. 

Rayyan Ariff, bila tak sekolah, all the sweetness berterabur. Bosan and not occupied, mula la buat perangai. Yang jadi mangsa adik la..

Apa Adik pegang dia rampas, apa adik main dia rebut. Diaper yang kita nak pakai kat Adik, dia ambik pergi sorok dalam laci.. Tak semena-mena cubit or tarik Adik. Kalau Adik kat atas riba, dia pun sibuk la nak beriba.. Kalau dukung Adik, beria tarik kaki Adik suh letak.. Hadoiii.. Tapi bila datang baik dia, tiba2 je kiss Adik. Siap ambik botol susu Adik and tolong suapkan.. 

Tp bila badan sendiri sakit plus the sick children, memang mencabar.. SETERESSSSS.. Yup, I have to spell STRESS with extra E n SSSS! 

Pemandangan biasa.. Sorang sibuk nak panjat mama, sorang lagi dapat kaki pun jadiiiii..

Sampai En Suami pun kata, cukup la dua.. Tak terlayan dah pun.. Dah sepasang katanya.
Muahahhaha..

Tapi bila tengok muka comel cenggini, 3, 4 lagi pun nakkkk.. :P

Adik Rifa Aleesya dalam fasa nak berdiri.. Pulling herself up by holding to something dah lama master. Sekarang dalam fasa nak bangun without holding on to anything. From sitting to standing. Tadi siap berani lepas tangan kot.. Adoii la Dik, you're not even 8 months old! My mom dok bising jangan bagi dia berdiri lama sangat, pinggang still lembut katanya.. Macam mana la nak larang? Kot boleh ikat kat kerusi takpe jugak.. Just jaga jangan bagi jatuh je la.. She's developing.

Hmmm.. Harap2 bila Abang tengok Adik berjalan, dia pun sibuk la nak berjalan jugak.. Balancing dah OK, tapi takde inner drive. Takde nafsu pun nak berjalan sendiri. So Abang, sila compete dengan Adik kalo takmo left behind. 

Whatever it is, get well soon my beloved children. Abang Ian leh cepat2 gi school balik. Suka tengok dia bangun pagi happy nyanyi2 sambil tangan goyang2 excited nak gi school..

4 comments:

yatie chomeyl said...

get well soon the three of u...jago diri molek deh

transformed housewife said...

kalu kito sakit meme tok cekak nok laye anok2. semoga cepat2 sembuh belako.

Cik Cammy Lia said...

adik rifa yg comel dan abg ian yg hensem..semoga membesar dgn baik nye

Marsha~ said...

kejap je dah besar budak2 ni...... cepat betul masa berlalu...