Wednesday, October 12, 2011

Babymoon @ Cherating.. :-)

Ini cerita sebelum warded.. :-)
Sempat berbabymoon eh?? Heheheh..
.
Tempat kejadian? Impiana Resort Cherating..
Just a short getaway.. Dah lama nak pergi, asyik tak menjadi..
So tutup mata, pergi je la.. :-)
Dalam sarat-sarat tu ko!
=P
.
Pakcik dua orang neh posing dulu.. :-)
.
Masa ni dok cari menu nak order in room dining, skali tgk choices, ala-ala so-so ajer..
.
Taktau la Ayah Ian ni layan citer ape..
.
Dua beranak ni jer yang posing kan? Yea la, dah mama jadi photographer.. Next time kena ajak Ayah Chik Ian.. Harus banyak gambar mama.. :-)
.
The view from our room.. Nice right??
.
Budak ni mmg tanak jalan sendiri.. Asyik nak berdukung jer..
.
Keluar pekena tomyam @ Pak Su Seafood.. :-)
.
Ian just makan fries jer sebab sebelum turun ni, dia dah makan.. :-)
.
Kan betul, En.Limin ni memang hantu tomyam.. :-)
.
And this was the next day.. Buffet breakfast.. Pakcik kecik ni makan tak menahan.. Dari porridge ke cereal, turun plak ke pancake, fruits and other stuffs.. Yang tak menahan tu, asyik mintak minum jer..
.
View kat Impiana ni memang best.. Tenang jer.. :-)
.
Tuan besar dah mandi, tuan kecik je belum.. :-)
.
Kan betul dia nak berdukung jer.. Lutut ayah dah la tak berapa nak centre lagi..
.
Huk alohhh.. Buruk narr muka mama tak mandi eh.. Ian tak mandi pun muka bersih jer.. Gitu la bestnya jadi budak kecik!
.
@34 weeks.. Perut dgn bontot sama menaik.. Pelik nar!! Hahhaha
.
Balik daripada beach, layan tido kejap, pastu bagi tuan kecik ni main air.. Suka la dia.. :-)
.
Takde budak yang tak suka main air eh??? Semua pun excited jer..
.
Balik tu singgah for late lunch kat kenny rogers..
.
Tuan kecik kita ni suka sangat dengan macaroni & cheese KR.. Ada sesape tau resepi dia tak?? Nk buat kat rumah la..
.
That's about it.. Very short vacation kan?? =P
Takpe la.. Most importantly, we had great fun there..

10 comments:

mirah said...

jiey, seronoknya short vacation tu kan. Tp impiana resort tu mmg best. KAmi pernah gak stay kat sana, cuma tak sempat nak layan mandi pool, just bermalam satu malam utk hilang penat before drive back to KL.

Btw, seronoknya tgk jiey pregnant makan sedap je, mirah mmg tak lalu makan. Bilalah nak habis fasa ni.. huhu

Jiey^Mien said...

Mirah :
Memang cantik kan?? Kami pun tak sempat layan pool.. Ayah Ian kata, main kat umah je la.. Hehehhe.

Yg lalu makan ni baru-baru ni jer.. Since week 28 kot.. Before that mmg takleh.. Dari Week 5 smpi Week 28, total weight gain was -2kg.. Org len naik berkilo, Jiey turun lg ada..

Skrg dah pelan2 cover.. Makan tak hengat dunia dah.. hehehhe

Tika said...

Cherating memang punyai pantai yg amat cantik! Best! Bestnya rayyan dapat jalan² ;)

alyyani said...

isk, kalau tak sebut bontot tu tak perasan aku. aku tgk tang perut je tau! hahah.. anyway, happy belated birthday again! :D

afni+hafiz=dani said...

seronok ian dapat jln. dani pun suka sgt makan makaroni cheese dkt KR. afni pun no idea mcm mana nak buat =(

iDa DgN aNaKnYa aLoNG said...

cantek nyer view...bilalah agaknya nak sampai situ..padahal kg sy mmg kat Phg, dekat je dgn tempat tu..hehe

littlehumblelynn said...

jiey

happy belated birthday laling
smg bahagia selama2nya bersama keluarga terchinta

smlm x tau kenapa x leh view ...merepek je yang kuar..

wahh best yea impiana...lalu jer situ kalo nk balik kg..x pernah singgah .

Noina said...

Wah..bestnya..santek mama jiey amik gambar!! hehe..best kan guna DSLR :) puas ati.. :)

transformed housewife said...

cantik tempat tu. bagusla pergi berehat kejap.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

singkat pun tak per,janji dapat cuti :)