Monday, October 3, 2011

Anak Mama kuat macam Ultraman!!

What a long silence!!
Lots of things took place in the past few days.. Fun and no fun, all mixed up..
.
We're currently residing in SDMC.. Hehhehe.. Fehnat tau.. Anak bujang kuat macam Ultraman ni demam panas.. Kononnya suspect denggi.. Tp tak dpt nk buat ujian saringan sebab tak dapat ambik darah.. Poked him here and there tapi tak dapat jugak.. 
.
Huhhh, emo mak!! Mentang-mentang la budak tu diam jer.. Padahal I've informed them that it's not easy to take his blood.. Baik guna the easiest way aka just poke him at his fingertip lah.. Tapi diorang dok cakap, "Tak boleh puan, kita nak pakai banyak.." Pulakkk..
.
Once, a paed told me that his vein macam dah pecah2 hence nk pasang drip or amik blood etc adalah sangat susah.. And I could not agree more! We're talking about a premature baby that was born with actual birth weight that is less than 1.5kg, and went through 4 operations in just 45 days of life... Haruslah almost semua tempat dah kena poked.. 
.
Being a strong boy he is, memang tak nangis la masa pasang drip.. Even 3 kali kena cucuk br dpt pasang line.. Pastu everyday amik darah pun he's ok jer.. Cuma masa nak amik blood for dengue screening tadi jer lain sket.. Even tho tak menggelupur ke apa and he just sit still, tp mengalir jugak la air mata tanpa suara.. Ye la, cucuk kat pelipat tangan tu.. Pastu belakang tangan pulak, harus la sakit.. Last2 since tak jumpa gak urat, amik jugak kat hujung fingertip jer.. 
.
Tapi takpe la.. Emo macam mana sekali pun jiwa Mama, mama bangga anak mama kuat.. :-)
Since Rayyan Ariff pun tak nangis, tak meraung jauh sekali meronta, Mama pun takleh emo sangat as I need to be as strong as you son.. :-)
.
Lagipun, whatever it takes la.. Janji kamu sehat..
.
Masa ni kat Emergency, temperature hovering between 38-39++
.
Relax jer.. Tak macam sakit pun ehh..Siap silang kaki ko.. =P
Masa ni ingat just demam biasa and he's admitted for observation jer.. Sbb temp tinggi, takut sawan.. Tapi since platelet decreasing, terus punah harapan nak balik dalam masa terdekat!
.
Still dengan his favorite toys la.. :-)
.
Ni dia bebel apa entah..
.
Nurse amik BP and temp pun member sengih jer.. Bagus anak mama.. :-)
.
Tengahari tadi, temp naik balik so kena keep on sponging.. Mama yang tak sabar nak ber baby girl siap pakaikan Ian 'tudung' dengan towel kecik dia.. hehehhe..
.
OK, I cant write too much as there're lots of things need to be done.. Sup ketam and air rozelle on the way yea nak.. :-)

13 comments:

littlehumblelynn said...

Jiey

lailahaillah..
kesian anak aunty..
smg ian cpt sembuh ok..aunty pun tgh huru hara melayan org sakit,..

jiey,take care dear :)

Anonymous said...

ala ciannya abg rayyan sakit eak..be strong k,cepat sembuh.memang strong and good boy tahan kadang2 mengalahkan kita yang dah besar ni.cepat2 sihat yea abg rayyan..muah

transformed housewife said...

semoga Ian cepat2 sihat. Meme dio kuat deh. Jiey pun kuat lg?

mama_kimey said...

hemm..patut senyap je.. dh rase lame betul jiey xbrsiaran..


rindunye kt ian.. cepat sembuh ye nak..

wani johari said...

semoga abg rayyan cepat sembuh ye...

yatie chomeyl said...

get well soon abe Ian hensem. hebat abe Ian, cucuk2 amik daroh pun teriok. aunty dh tuo gobeng ni pong teriok ko'ooo mingu lepas keno pisau terhiris sikit jah kat jari. malu sero ko abe Ian

Bicara hati ibu aisya said...

Semoga ian cepat sembuh.Mama and son sama2 strong!

Ahliacikgukhairul said...

Moga Rayyan Arif cepat sembuh. Amin. Tapi tetap maintain hensem.

Tika said...

alahai ciannyaaaaa rayyan.. Moga cepat sembuh ya. Memang good boy la rayyan ni.. cool beb! hehe..

Aimy pun ada game cam rayyan tu, tapi dia tak pandai main lagi.. asyik masuk ke mulut jer.. bahaya hehe.

A.I said...

Alahai otomen encem, cepat2 sembuh ye sayang...

Naddiea said...

jiey,take care ya...insyallah ensem boy will recover very soon...jiey pun take care a lot yaa..baby girl is on da way??alhamdulillah...

Anonymous said...

eh..dh cfirm k rayyan kena denggi?smga trus kuat yer ultraman ku..

oren said...

get well soon, abanglong Ian..