Saturday, October 15, 2011

Bukan taknak update belog~

Ada yang SMS bertanya, nape blog updates dah tak sekencang dulu? 
.
Jawapannya simple.. Hati memang la teringin nak post 1 entry sehari cam dulu.. Tapi keadaan fizikal tak mengizinkan.. Sebabnya, masih yang sama.. Yakni;
.
 Walau pun meja konsol putih yang jenuh dicari ini & kerusi murah ikea dah ada sebagai tempat beronline, namun masih belum dapat digunakan..
.
 Sebabnya, wireless modem yang baru dibeli ini masih belum berfungsi.. Installation failed! Kena cari CD ape benda ntah.. Dan orang yang sepatutnya bertanggungjawab terhadap kerja-kerja pemasangan, asyik sibukkkk jerr.. *geram pun ada*
.
Sudahnya, masih la menumpang meja kecik tuan kecik ni.. So memang tak dapat nak online la.. Sakit pinggang, sakit bontot ko!!
.
Nak google itu ini, susah..
Nak bukak maybank2u susah..
Nak shopping online, jangan haraplah!
So itulah sebab musababnya!!
.
BTW, tuan kecik ni pun masih sama jugak melasak.. Janji dengan orang yang nak pasang built in cabinet nak simpan barang-barang tuan kecik yang banyak ni pun sampai sudah tak nampak batang hidung.. Penat tunggu!! Silap-silap ada yang terberanak dulu!! 
.
 Niat dihati nak pasang wall board TV skali.. Sebab budak ni asyik la tengok TV dekat-dekat.. Risau takut rosak mata.. 
.
 And then, bila dah lekat TV kat dinding, selamat la TV mama.. Ni tak, penuh ngan cap jari, cap tangan, cap lidah Ian kat skrin tu.. Semua ada.. Pakej ko.. Lagi satu, bila dah ada wall board, leh la get rid of this TV cabinet.. Jual kat mudah ke apa.. Sebabnya, pakcik kecik ni dah start jadi hero nak memanjat.. Runsing takut jatuh!!
.
Tengok jumlah mainan and tahap 'mengemas' Rayyan Ariff.. Mata ni dah serabut tengok.. Bila la nak settle projek built-in cabinet & wall board TV ni.. 
.
Kalau korang tau mana-mana kontraktor yang bleh offer reasonable price, hasil kerja OK and yang penting, bleh buat cepat sebelum makcik deliver, pls let me know yea.. Kontraktor skrg, call dh.. SMS dh.. Email dh.. Tp diam jer.. Sedihhhhhh tauuuu!!!

6 comments:

Tika said...

Hehe.. sama laa kat tv rumah kami ni.. sebijik tuh.. sagala cap jari, cap lidah, habuk bedak, habuk betoi, percikan susu.. semua ado.. sabor jer laa kan.. Dah namanya rumah ada bebudak. Terutama Aimy yang kuat menyebah dan menyelongkar.. Sampai ayah dia rimas tgk rumah sepah.. disimpannya semua mainan dalam store..!! Sampai ati dia..cian anak2 nak main haha.

Org pregnant, ujung trimester laks tu.. mana laa boleh nak duduk kat atas kerusi kayu takde kusyen.. sakit giler muntut hehehe. Taip atas katil pun leh sakit tengkuk dan belakang haha. Saya dulu nak tengok skrin pc pun pening.. Jiey kira ok leh berblog lagi.. Rancak gak tu ada jer citer... hehe

Kat rumah ni mainan anak2 takde laa kami beli sangat. Banyak dulu dapat masa anak sulung, orang bagi hadiah.. Tapi tu laa.. nak letak semua kat depan.. hapus nanti living hall. Tu yg ada simpan dalam store, ada simpat dalam karung plastik atas almari anak2..

Apa pun.. take a good rest la jiey..tapi kalau nak cepat buka laluan, memang kena rajin bawak diri melangkah haha. Good Luck Jiey..

EdaManAli said...

salam singgah...

cuba mntk ngn TM, utk wireless modem..xyah setup2 wireless router lg. tp dh ade tu, kalo xguna nk buat ape pulak ye... :) just bg suggestion..

RA, cute laa dia...

ieda said...

kat sini ada...tapi jauh la plk..hehe..
jiey...dia nak duit dulu kot.tapi jgn bagi.nanti lg sakit jiwa.

transformed housewife said...

Knur hok tok ngandung ni pun kalu duduk atas kerusi kayu llagu tu bulih kere punggung. hehe.

alyyani said...

yg art wood design tu ko penah contact tak? ce google. ada blog dia..

Jiey^Mien said...

Kak Tika,

Letak kusyen pn sakit gak.. Huhuhu.. Lemak lebih kott, tu yang sakit berlebih tu.. Huhuhuhu..
:-(

*****************************************************

EdaManAli:

Dah tanya dah before, diorang kata tu pakej baru.. Kalo nak, kena cancel dulu line skrg, pastu apply baru n diorg datang pasang.. Charges would be as first time application dgn kena kena byr all the fees and installation process.. Macam tak worth it and mahal giler sbb wireless modem diorang pun 1 year warranty jer.. Bkn unlimited cam modem biasa diorg.. Wireless kami b4 ths pun rosak after 1 year.. So rasa cam sgt x berbaloi kalo nk re-apply the whole package for a wireless with only 1 year warranty..

Thanks dear.. :-)

*********************************************************

Kak Ieda:

Ala Kak.. Mintak quotation je pun.. Busy kot.. Ye la, projek kami brp sen sgt.. Projek tempat lain ribu riban kot..

Heheheh.. Kalo yang kat Kedah tu sggp dtg KL without additional charges, apa salahnya kan?? Hehhehe.. *lawak tak logic*

**************************************************************

Kak Nur:

Kusi kayu tu mmg Jiey x muak lgsg.. Duduk kat bench plastic tuh.. Tidok pn, amik kusyen, letok bbawoh.. :P

**********************************************************

Aly:

Thanks Ly.. Jap agi nak google and terus email measurement la..

:-)