Monday, March 12, 2012

Mama kita busy~

Yup, they had a really serious discussion during weekend!
.
Adik : Abang tak gi school ke?
Abang : Abang cuti sekolah seminggu dik..
Adik : Cuti? Bestnyaaaa.. Abang rasa, since Abang cuti, Mama bawak tak kita gi jalan-jalan?
Abang : Mama tu jiwa besar Dik.. Kalo ikut dia, nak aje amik cuti nak bawak kita gi naik LRT, gi Aquaria.. gi Pusat Sains.. Tapi dia busy.. Lagi pun, berapa sen je la balance cuti Mama tu.. Next week Mama nak cuti half day nak bawak Adik gi jumpa paed. Ari jumat plak, nak bawak Abang gi Klinik Audiologi.. Cuti lagi..
Adik : Hmm.. Takpe la eh.. Nak wat camne Bang.. Mama keje untuk kita jugak.. She's trying her best to provide the best things for us.. Semoga Allah SWT sentiasa murahkan rezeki kita sekeluarga.. Aminnnn.. =)

13 comments:

UmmiQusyairi said...

chumel.. !!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

dialog yang sangat baik hati...:) semoga membesar menjadi anak yang berbakti, insyaallah.

ieda said...

aminnnn.....

ch@ said...

aminnnn.
comel perbualan dua badik ni walaupun lebih kepada luahan hati seorang emak. hihiii. gambar tu, dah menceritakan segalanya la Jiey.

littlehumblelynn said...

yes
agree!!

mmg ikutkan nak bawak anak sana-sini..tp apakan daya cuti mmg allocate utk emergency shj..huhuuh

Salina@IbuAqil said...

Amin!!!!
Hik3!!!
So sweet dialog2 ni Jiey!! ;)

Syaz said...

baik punya imaginasi..:)..dont worry mummy...anak2 insyallah memahami...:)

Siti_btp said...

Salam perkenalan..
Tengok keadaan Rayyan waktu bayi mengingatkan akak tentang Asraf anak
sulung akak.
Ketiga-tiga anak lelaki akak istimewa.
Akak rasa Rayyan blh berjalan.Asraf berjalan umur 5 thn.DR kata anak akak tak blh berjalan..Usap kaki anak dgn minyak baca selawat byk2.
Doa ibu itu mustajab..Cuba dan terus mencuba..Insya'Allah.

Anonymous said...

seandainya mereka mampu berkata2.. mesti lg byk dialog yg comel2.. keep on doa for both of them kak.. :)

Mama Naveed said...

hehehe..

Jiey, wlaupun dialog tu cume rekaan semata-mata, tapi who knows kan.. yang diorg mmg sedang bercakap in their own way.. heheheh :)

mcm yang selalu asha doakan untuk naveed n bakal adik..

"Moga hubungan saudara mereka kekal sampai ke syurga.." amin..

AIN NAZRI said...

somelnya abg Ryan ngan Adik Rifa ni.. sgt memahami kebzan mummy.. semoga menjadi anak2 yang mendengar kata dan berbakti kepada Allah dan keluarga ye..

eray said...

rifaa dah boleh duduk ke...?? :) comel bebudak bedua tu. n da dialog mmg sgt seswai

@lfidah @dim said...

so sweeettt....:-)