Monday, September 24, 2012

Anak kepada seorang blogger~

Kenapa tajuk ala-ala dramatik?? Hahaha.. Sebab memang kenalah tajuk dengan cerita kat bawah ni..

Ni gambar tempat letak laptop.. Konon-konon kemas la tak? Actually ni meja konsol jer.. Instead of beli meja laptop, beli meja ni.. Paling best, sebab dia adalah putih. Putih memang best! :-)

Nampak gambar kat atas cam elok jer takde cela.. Haaaa.. Meh tgk gambar bawah ni:-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Penat korang skrol dak?
.
.
.
.
Tadaaaaaaa.....
.
.
Hasil air tangan dak kecik comel kiut miut.. :P
Sampai tanggal cat dia kopek...

My mom: Eh, macam mana pulak kata Rifa yang buat? Tinggi tu.. Rayyan kot..
Rifa's mom: Takde la.. Memang Rifa yang buat. Kak main Internet sambil riba dia.. Sekali dia kopek sket-sket.. Sedar2 dah macam tu..

Hahahhaha.. Itu la kata, susah wehhh nak blogging dengan aman. Kalo tak mengendong si adik, berperang dgn si abang.. Pendek kata, justified la kenapa ada beberapa ketul je entry setiap bulan..

:-)

Nak cat balik, dah lupa kod warna cat ni.. Yea la, kami cat ni pun tahun 2009. Nak cat the whole wall, amboiiii.. kos pulakkkk..

Mula-mula ingat, ambik je la cat apa pun, taruk kat situ jer.. Tak kisah la warna tak sama pun.. Pikir punya pikir, last-last datang idea, Wall Sticker!!

Terus gi beli.. Sekeping  baru RM2.50.. Cepat, jimat.. kahkahkah...

Ni before... Nak kata tak banyak pun, obvious la jugak.. Sangat obvious sebab kaler dia kan kontra benar..

Ni gambar yang dah siap.. Sengaja ambik bunga besar sebab nak tutup menda alah tu..

Hehehehe.. Ok apa? =P
Cover baikkkk punya...

Peringatan untuk Adik, "Lenkali takmo kopek-kopek cat ehhhh.. Huduh dinding mama.."
Peringatan untuk mama, "Orang lain pun main Internet gak, takde la khusyuk gitu gaya sampai anak kat atas riba mengganas pun tak sedar.."
Hehehehe...

7 comments:

yatie chomeyl said...

wakakak ganas adik rifa kui3x

Salmi Khairil said...

nasib baik mama ader idea...

Suliana Sulaiman said...

dah lama tak baca pasal tuan kecik..hari ni terbaca entry rayyan..

utk rayyan:
auntie doakan kesihatan rayyan sentiasa berada dalam keadaan yang terbaik..amin


transformed housewife said...

bagus jugok idea letok sticker gitu. hehe

Bonda Ryan said...

taktik yang selalu bonda gunakan kat umah nih mama rayyan..hak3!!. anak kecil mmg unpredictable lah, mesti herot2 mulut dia muncung kopek tuh kan..hihi ^_^

Anonymous said...

i nok gi soyok ehhhh
tekko sapo i..(wpun u tahu dos sapo i)kah3

eda said...

esok lusa dok kopek sticker tu pulak..hehhe