Wednesday, September 12, 2012

Puteri Rifa Aleesya





Comel macam anak burung.
Bak kata ayah, mata bulat, hidung penyek, pipi tembam.
Mama tambah sket, kaki dompok!
Tiap kali nak pass budak kecik ni kat ayah dia, mulut mesti cakap, "Ambik anak perempuan ni.." Instead of cakap, "Ambik anak ni.."

Macam tak caya, ada anak lelaki, ada anak perempuan. Masih terbuai. Betul kata Alyyani, ada baby girl syok dia lain macam. Betul rupanya.
Sayang pada anak lelaki, rasa macam manly gitu..
Sayang pada anak perempuan, rasa macam girly-girly gitu.
Boleh? Hahahaa..

Honestly, masa pregnant dulu, mengharapkan dapat baby boy. Bukan taknak baby girl, nak.. Nak sangat2 sebab shweet muweeet.. Tapi lebih kepada nakkan seseorang untuk 'tengok2'kan Rayyan Ariff. Kalau sama jantina, hal2 berkenaan dengan kelelakian tu senang la sikit kan?

Tapi tuhan lebih tahu aturan yang Dia telah tetapkan.
Bahagia.
Terima kasih untuk anugerah ini Ya Allah. 
Tak pernah lupa mensyukuri nikmatNya di atas pemberian untuk kali kedua ini.

Ketiga? Jangan tanya. Mak fobiaaaaa banyak benda!!! 

9 comments:

Anonymous said...

alahai...
cairnya hati..
geram pun..
bakpe kamu comey sangat...??
dear rifa...
jd budak baik eekk..
jadi kawan terbaik ibu...
syg abg rayyan slalu...
mudah-mudahan kamu slalu diberkati..

Eliss Mie said...

buku mata lentik tu yang mahal :) eliss pulak harap baby boy dalam perut ni. hrap dpt sepasang mcm jiey :)

alyyani said...

i have the instinct if i get pregnant again, it will be girl again. boleh? tak mo mintak dah, nanti tak dpt (boy). pokoknya bila no 3 weh??

** bulu mata lentik cik rifa tu yang aunty tak menahan tuh.

Bonda Ryan said...

sweet macam gula2 kapas kan kak?..bonda teringin nak rasa perasaan tuh..tapi Allah swt masih belum perkenankan lagi. Mungkin bonda tak sesuai utk jaga anak perempuan..percaturanNYA adalah sebaik2 percaturan kan?. Tetap bersyukur dengan 4 ketol RYAN..ALHAMDULILLAH :)

laila said...

hahaha comey mamidedibebi

laila said...

eh2 tersalah comment
hehehe besaq dah baby rifa!
comel! mata cantik!

Jiey^Mien said...

Anon:
Muka Atuk dia ni.. :P

Skrg ni dah pandai gaduh dgn abang.. Dah pandai bua abang.. Apekahhhh??

Sighhhh

*************************************************************

Eliss:
InsyaAllahhhh.. Sepasang la tu..
Skrg ni musim org dpt sepasang..
:-)

************************************************************

Aly:
InsyaAllah dpt Ly, skrg ni musim org dpt pesen sepsang wehhh.. Cepat weh cepat...

***************************************************************

Bonda:
Best apa ank lelaki ramai2.. Bodyguard tu.. :-)

Tuhan tau Bonda mampu nak handle ank lelaki yang tough2.. :-)

Eh, mana tau yg no.5 girl ke?

***************************************************************

Laila:
Hahhahaha.. Pelik pulak tetiba ada mamidedibebi. Salah rupanya..

Mrs Fauzi said...

salam kak..sy selalu jadi silent reader dlm blog akak ni. selalu ikut perkembangan rayyan. akak seorang ibu yg kuat. sy nk mohon jasa baik akak utk lihat fb page ini. http://www.facebook.com/AhmadAdamSyukri?ref=stream

sy xtau mcm mana nk contact akak. hope akak baca comment sy ini. baby adam mengalami masalah saraf otak.berdasarkan pengalaman akak dgn rayyan sy harap akak mampu membantu ibu adam dalam mengahadapi masalah ini. sy x pasti adakah sama atau tidak kisah adam atau rayyan.

kalau x sama sekalipun, harap akak boleh berikan kata2 semangat utk ibu adam. sy dan keluarga adam bukan la ade apa2 pertalian, cuma mahu membantu saudara seIslam kita setakat yg saya mampu.

maaf ye kak kalau kata2 atau permintaan saya ni akak rasa menganggu akak. maaf lagi sekali.

Ema said...

memang mcm anak burung.... cute