Saturday, December 12, 2009

I'm missing his curls

I've been pretty busy lately.. And I can foresee that it will continue until the upcoming weekend.. On top of that, my brother is here with us.. So I got almost no chance to touch this spider lappie.. :P
.
The little Rayyan Ariff? Owh, he's not that little anymore.. Still as happy and cheeky as always.. He makes us laugh.. He makes us smile.. That's my pretty boy.. =)
.
On another note, I'm thinking of giving him another haircut.. (He had one just before AidilAdha).. Then again, when I was looking at the old photos of him, felt like I'm missing his curls..
.
Cute right? :P
.
So it makes me think again, maybe I should just let his hair grow long.. So that the cute curls can show itself again.. =)
.
P/s - Penat memang penat.. Yang penting kamu happy.. =)

17 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

eh yela
curly!
cute la Ian!

Marsha~ said...

eeeeeeeeeeiiii.. macam baby girl laaaaahhh... hehehe.. Jiey, org kata kalau anak lelaki kite muka mcm girl, nanti adik dia kuar girl tau... mcm Qila org kata muka dia mcm boy, kuar dpt adik boy.. hahaha.. Jiey cecepat pregnant! nak tahu betul tak mitos ni.. hahaha

suealeen said...

yang penting kita puas hati dan happy...

Pnut said...

curly macam alesya gak...
berpintal-pintal rambutnya..
kalau lepas mandi, sikat lurus, panjang..tp lepas tu kerinting kontot balik..ehehe

CatlinaFly said...

xpe, nanti tumbuh balik ;)

iBu ZulFaQar RayYaN said...

yela...saya baru je gunting jadi hampir mutak rambut ayern..i miss ayern rambut lurus ayern..jenuh kena marah dgn semua org sebab gunting rambut dia tapi dia ader masalah ezema...skrang kan panas kesian tgk dia tergaru2 kepala malam2

gina marna said...

:) rambut Ian curly cam acik Gina laa... tp Ian comeii la acik Gina lak serabai kalo rambut pjg...haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun curl kat belakang..rasa mcm nak potong..hehehehe

Rose Nieza said...

hahaha..sebijik rambut mierzan. :)

My Life My Journey.. said...

Salam singgah mummy Rayyan..
Terjumpa blog puan di link pnut. Amat terharu & sangat kagum dgn segala bentuk kasih sayang, pengorbanan & kecekalan puan & suami sepanjang menjadi ibubapa bertuah kepada anakanda yg sangat comel & mulus, Rayyan.

He's so adorable.. I like his smilling. Comelnya dia, matanya, keningnya, hidungnya.. geram sgt2.. kalau dekat2 ni, saya memang tak tunggu, terus ambik dukung, peluk, cium...:) sayang sgt dgn Rayyan..

Teruskan menulis yer puan, terima kasih krn mengajar saya (mungkin juga yg lain2 yg sedang membaca) erti kasih sayang, pengorbanan, keikhlasan, kesabaran & kesyukuran.. Hanya Allah yg mampu mengganjarkan puan dgn kebaikan perkongsian yg amat telus ini..:)

Saya di London, maklumkan jika dpt saya bantu sekiranya memerlukan apa2 brg keperluan unt Rayyan yg mungkin mahal harganya di Msia tetapi murah di sini, atau mungkin tidak ada di Msia..:) saya cuba ikhtiarkan, insyaAllah..

puterikurekure said...

betul la jiey...comel sangat rambut curly2 Ian tu!

:)

Jiey^Mien said...

noorlaila:
Kalo tak ingat dia rimas, nak aje akak simpan bg curl camtu blk.. =)

***********************************************************************************************

Marsha:
Hehhehe.. bibik ian pun kata camtu.. sbb muka ian cam girl, adik dia mesti gurl.. niat di hati nk boy sorang lagi.. tapi tak kisah la.. janji sihat walafiat.. nak jugak merasa jaga anak normal plak.. *ian pun normal gak, cuma spesel sket* :P

****************************************************************************************************************************

kak sue:
betul tu kak sue..

erkk.. kaksue jadik photog plak ke skrg ni??

********************************************************************************

kakpinut :
betul kak.. masa nasah elok jer panjang.. nak2 kalo tarik, pastu terus bergulung ke atas..
Ian ada ekor kat blakang.. Tp tak nmpk coz naik atas.. Muahahhaha..
Keje ayah dia la tu nak berekor.. :P

********************************************************************************************************************

Jiey^Mien said...

Cat :
Tak sempat tumbuh sure kena potong balik.. Nenek n uncle2 dia bising kata rimas.. =)

*************************************************************************************

ibu zulfaqar rayyan:
itu la.. siyan berpeluh2.. buat gatal kulit kepala..

***********************************************************************************************

auntie gina:
ian rs, sbb still kecik nampak la comel.. da besar, sure kena reject kalo nak jadik model sbb rambut special sangat.. :P

*************************************************************************************************************

eliss:
jangan weii.. baby gegurl adalah comel kalo rambut kerinting.. =)

***************************************************************************************************

rose:
banyak sgt tgk gamba ian masa pegnen sampai terikut tuh.. :P

**************************************************************************************************

Jiey^Mien said...

My Life My Journey:
Salam dari kejauhan..
Takyah formal2 kak.. Panggil Jiey pun cukup.. Try masuk blog akak tapi tak dapat.. =)

Kak, honestly, I'm really touched by your offer.. Terima kasih di atas kata-kata semangat.. Terima kasih di atas jalinan persahabatan.. Terima kasih kerana menerima.. Dan paling utama, terima kasih di atas kesudian berjuang bersama kami di atas landasan yang panjang ini..

Alhamdulillah.. So far, masih belum ada yang terlintas.. Tapi kalau akak ada apa2 cadangan untuk cara rangsangan, mahupun barangan yang boleh memberi manfaat kepada Rayyan, bolehlah berkongsi dengan kami.. Kadang2, kering idea jugak apa lagi bentuk pertolongan yang mampu kami beri pada Rayyan.. =)

Kak, sesungguhnya, hanya lafaz terima kasih yang mampu diucapkan di atas keihklasan.. =)

****************************************************************************

Intan:
Tu la.. Tapi kalau nak bagi curly balik, siyan plak kat Ian.. Kalo rambut pendek, ringan sket kepala dia..
=)

**************************************************************************************

Elyn said...

heheh curl betui rambut ian ek!!

Diyana Zulkifli said...

eh..ehe..ian ni geng damia rupenye..;).hmm jiey,tak yah potong la..biar pjg skit je dl..kasik kuar yg gulung2 hujung rambut tu..hehe.baby boy pun comel tau rambut kinting2..:)

My Life My Journey.. said...

Salam Jiey,
Call me Kak Fa ok, kfa n family lama lagi di sini, till 2012, jika ada apa2 keperluan dlm tempoh masa tu bgtau k, insyaAllah akan kfa ikhtiarkan unt Rayyan sayang..

Kfa kat sini sambung belajar, buat PhD in ADHD children, kanak2 hyperactive. I m looking at parental attachment styles and how couples with those ADHD children resolve their conflict, very interesting.. Sbnrnya mcm2 kategori childhood disorder yg kita tak pernah terfikir tp ia wujud, bila dah buat research ni, mcm2 la jumpa..

Kfa tak bc sepenuhnya lagi cerita2 menarik Rayyan ni esp tentang symdromenya, mana tau ada maklumat yg boleh ditolong bantu dr kejauhan ni, insyaAllah akan kfa usahakan..

Anak2 adalah anugerah terindah, salam sayang penuh kasih buat Anakanda Rayyan yer..:)

P/S - blog kfa tutup sementara, nanti inysaAllah lepas cristmas akan dibuka..:)