Tuesday, December 22, 2009

Kisah semalam yang membawa senyuman..

Jadual kami semalam bermula dengan sesi fisioterapi Rayyan Ariff.. Rayyan Ariff sekali lagi mengejutkan mamanya dengan kebolehan menolak badan sendiri dari posisi meniarap ke posisi merangkak dengan hanya sedikit pertolongan dari Ms Sarjeet! Comel sekali apabila punggungnya bergoyang-goyang untuk mengimbangi badan.
.
Mungkin pada anak2 lain ini merupakan perkara mudah.. Namun untuk Rayyan Ariff, saya kategorikan perkara ini sebagai satu pencapaian yang besar.. Yang masih membuahkan senyuman di bibir saya apabila teringatkan perlakuannya tadi.. Sumpah kamu comel anak! Sekurang-kurangnya, di mata mama dan ayahmu ini.. =)
.
Hubby juga turut bersama-sama kami pada sesi kali ini.. Satu lagi perkara yang membuatkan saya tersenyum. Adanya dia bermakna saya tidak perlu menapak jauh hanya untuk meletakkan kenderaan.. Sungguh kerja saya menjadi lebih mudah.. =)
.Upah saya for being such a wonderful boy? Mushroom soup @ Pizza.. =)
.
Seterusnya, kami ke pusat membeli belah.. Perkara yang satu ini pastinya tidak pernah gagal untuk membuahkan senyuman di hati mana2 wanita bukan? Shopping is heaven! =)
.
Setelah itu, satu panggilan telefon dari seorang teman membawa satu berita yang tidak pernah sesekali terlintas di fikiran saya.. Syukur Alhamdulillah di atas kurniaanNya.. Sungguh anak kecil ini sering dimurahkan rezeki olehNya.. Itulah keistimewaan yang dibawa bersama sedari lahirnya.. =)
.
Mengakhiri kisah semalam yang memberikan senyuman kepada saya ialah; InsyaAllah, Rayyan will be getting his hearing aid dalam waktu terdekat ini!! Syukur... =)

22 comments:

puterikurekure said...

alhamdulillah...semua yang baik2 je untuk Ian.
:)

ApasH said...

good job Ian...

A.I said...

Syukur Alhamdullilah..rezeki kowang anak branak (^_^)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semoga Ian baik2 saja lepas ni.

MamaAdwanEncem said...

yesss!!!!! ian, u can do it dear...

hmmm nnt merangkak la tu jiey... pasni dia kan belajar utk berjalan lak tau.....

ian cepat2 jalan tau, leh jalan2 ngan adwan, lari2 ngan adwan... mamalin doakan ian cpt jalan tau, pastu nnt senang mama ian....

muah kat ian macho...

Marsha~ said...

menjengah blog ini buat sy sgt tenang & insaf.. kadang2 sy spt dirasuk syaitan, sy anggap kehadiran ariq hanya sbg org ketiga menjadi penghalang kasih sayang sy kepada qila..buat hubungan sy & qila renggang.. mengucap panjang bila difikir kembali.. syaitan menghasut ketika hati dan jiwa sy sedang tertekan berpantang.. bila menjengah blog rayyan arif ini, hati jd tenang dan sangat kembali merenung diri dan bersyukur seadanya.. terima kasih rayyan arif..

AppleCrux said...

wah..berbunga2 hati mama Ian..I pun berbunga2 jugak..syabas Ian!

izzahazfar said...

kak....jom shopping...saya nak ke bandung ni!

Ian...awak mmg istimewa!

iem said...

alhamdulillah...good job Ian...

Zety Zin said...

saya pun tersenyum masa baca entri ni :)

noor said...

menjengah blog nie membuatkan jiwa saya menjadi insaf.....syabas Ian...semoga cepat sembuh..untuk mamanya saya percaya anda kuat untuk mengharungi semua dugaan ini....

idah said...

wah...syabas ian...teruskan usaha dik..ian boleh...

Pnut said...

Jiey-nanti kalau Ian dah merangkak, sure dia pun pandai mengemas rumah juga, kita lipat kain, dia pun sebok sama, kita sapu sampah, dia merangkak ikut penyapu tu..eheheh comei jek

Noorlaila Mohamed Nor said...

teruskan perjuangan Ian
dan terus buat mama senyum selalu
:)

Amal Pinkiex said...

Alhamdulillah :) Syukur. Sorry tak reply lagi email kak, terlalu busy lately. Ish3x...

Rayyan yang comel :) May he continue making those big steps that make his mama happy!

kamalnzura said...

Rayyan pun suka mushroom soup@pizza eh? Sama ngan Danish laa...
bleh jadi kwn nihh.... :D

misz_nierah said...

yeay,bravo Ian. eh,nak tengok muntut Ian goyang2. hehe..alololo,x dpt bygkan betape cumil nye muntut Ian goyang2 =p

alyyani said...

ian kena pakai hearing aid gak ke jiey? bukan dia nye pendengaran da ok?

Jiey^Mien said...

Intan:
InsyaAllah..
=)

************************************************************************

Apash:
Thanks Auntie Apash..

********************************************************************************************

Kak Ai:
Alhamdulillah..
Betul2 rezeki yang tak terduga..
=)

*******************************************************************************

Eliss:
Aminnnnn..
Time Kacehhhh..

**************************************************************************************

mamaAdwanEncem:
Mama kata, bia lambat asal selamat.. Tp kalo lagi cepat lagi bagus..
=)

*********************************************************************************************

Marsha:
Jgn salahkan diri sgt dear.. Kita kan manusia biasa.. Mesti akan ada rasa camtu.. =)
In fact, Jiey pun takut nak ada anak lagi coz takut kasih syg n perhatian pada Ian akan terjejas.. Dah la budak ni manja sgt2..
=P

Jiey^Mien said...

Applecrux:
Bukan kata berbunga, smpi berbuah2..
=)

***********************************************************************************

iem:
sgt2 bersyukur.. Alhamdulillah..

*****************************************************************************************************

Aly:
Dia mmg leh dengar Ly.. Tapi tak peka sgt n takleh nk detect bunyi tu dari mana.. N then, ada certain sound yang dia takleh detect cam bunyi yg ada "S" ke.. Tu yang aku kena shopping hearing aid lak tu.. :P

Jiey^Mien said...

izzah:
akak nak shopping hearing aid ian dulu ni dik.. Tu pun dh nk dekat RM9k.. shopping lain, terpaksa tahan napsu dulu..

***********************************************************************************

zety:
senyum smpi telinga.. =)

*************************************************************************************************

noor:
thanks for dropping by.. nnt jiey buat kunjungan balas yea..
InsyaAllah.. =)

**********************************************************************************************

idah:
boleh mmg boleh, tp lambat sket la.. :P

***********************************************************************************************

kak pinut:
itu la.. skrg ni pun dah sibuk ngemas sama.. =)

*********************************************************************************************

laila:
senyum itu sedekah..
=)

****************************************************************************************************

Amal:
Takpe.. Takpe.. Busy skrg coz later kan nak jadi paed neuro.. =)

**********************************************************************************************

kamalnzura:
suka sesangat la dia.. tmbh2 kalo mkn ngan breadstix.. =)
boleh la dating kat pizza nnt..

*************************************************************************************************

misz_nierah:
nnt akak try record kalo dia buat lagi next time..
=)

****************************************************************************************************

Rose Nieza said...

Jiey, x lame lagi..Ian merangkak ler tu.Mmg mule2, die akan goyang2 bontot.My mum ckp, tu nak kuatkan kepala lutut yang after this akan 'sapu' satu rumah.Hehe.Beshnye..