Saturday, December 5, 2009

I'm wondering whether it's just him or others as well...

Dialog semalam..
.
Dia : Yang, abang try blk dalam kul 7 ek hari ni.. (Read : He normally calls me "adik", "Sayang" or "Yang" means there's something that he wants or he's guilty.. And when we fight, it will automatically be "Saya vs Awak"..)
Saya : OK. Pastu kita nak gi mana?
Dia : Up to you la.. Nnt abang sampai kita kuar gi mana2 ek..
Saya : OK.
*Letak gagang telefon*

.
Around 8 something, he arrived. He took his shower, play with Lil Ian for a while and get himself ready..
Saya : Abang nak gi mana?
Dia : Nak gi main badminton. Tak boleh ke?
Saya : Ok jer.. *senyum*

.
Dialog hari ini..

.
Dia : Adik cakap la nak gi mana pun, abang bawak..
Saya : Iyelah tu..
Dia : Betul.. Cakap jer..
Saya : Tengok la nanti.. Ian pun tak sehat lagi..
.
After an hour..
Saya : Jom kita gi Ikea nak? Bleh tgk2 wardrobe Ian..

Dia : Uish.. Jauh tu.. Yang dekat2 takde ke?
Saya : Dah agak dah.. *berbisik dalam hati..*
.
Now, I'm still wondering.. Whether it's just him, or he's just being a man?? **pikir sambil ketuk jari**
.
P/s - Ian, kamu anak mama.. Sila jangan buat begini pada isteri kamu nanti..

19 comments:

mamazana said...

sabar ye mama...

Farah said...

kalau kena situasi pertama tu..saya jawab nak ikutt!

cepat2 je saye siap dan ikut masuk kereta.

saya ni memang selalu je sibok nak ikut husband saya berpoya2 ngan kawan die..tapi muka kena tebal skit la.

ade sekali tu..husband saya pergi bersilat..saya ikut dan duduk tepi gelangang dengan afif..tak kaco sesapa pon..tp ade la terdengar org bercakap nada sinis "tu mesti tak habis lagi duit hantaran tu asik nak berkepit je" hahaha nasib laa..saya tak peduli..saya nak ikut jugak!

m@y said...

bukan sume suami perangai gitu ke?including mine ekekekek!!

alyyani said...

others as well...kalau call or sms nak something mesti start dgn sayang. kalau tak, terus terjah je. kalau gaduh tak tekeluar pun kata nama. hahaha..

Kuazue Mohamad said...

Walau seburuk mana pun perangai mereka... mereka perlu dihormati.. di tegur dgn hikmah kerana darjat MEREKA disisi TUHAN sangat tinggi... selagi mana mereka tidak mengajak / membawa kepada kederhakaan terhadap ILAHI...

Wallahu'alam....

ApasH said...

jiey..lebih kurang je sume..hehehe..bila dah biasa..si wifey pon dh naik x heran. tapi kadang2 rajuk hati ni x bleh cover gak..hehehe

yatie chomeyl said...

awal2 dulu mokcik ikut jugop hubby g main badminton, biar duduk tepi court jung kutip bola jah pong..mokcik rello haha

lo ni sekak2 ado baby SN,x ikut doh lah tp meme ngungkit klu hjg mggu dio x bwk g derat ngeeeeee

ibuVouge said...

Assalam
jiey
suka banget pesanan mama itu. rasa macam nak pesan pada LC jugak

puterikurekure said...

biasala jiey, org lelaki.

:)

Kristen said...

Thanks for your comment on my blog. Your little boy is beautiful.

AiYa said...

ahahaha adeh! mrk ialah makhluk asing yg pelik. same as mine Jiey. ehehhe

Cikpid said...

Dulu ms blom ade anak selalu ikut Babad main badminton..skang x ikut dah..tp nympah laa..sbb die leh ade ms release tension..kita kene ddk umah jaga anok..hehehe

cute said...

jiey,

jawapannya...sama,sama dengan,serupa,,sebijik...hahahah

Iron Butterfly said...

ha ha haa... Ian tokleh wak gituh, nati godmader dio jetik. kehkeh

isabelle said...

hahaha.
pandai pulak dia kunn2 amik ati.
as for me, kalo i larat, mesti i try nak nyibuk ikut.
tapi kalo agak2 x menarik tu...pegi la sorg.sometimes we need some space for ourselves too

Manjakusayang said...

hehehe...
Susah nak komen ...
Senyum jer lah...

Diyana Zulkifli said...

hehe,bkn suami jiey ajala..hubby kite pun sama je rsnye.tp besala kan ,asam garam kehidupan rmh tngga..;)

anyway,congrats to ian sbb jd winner contest mbp nov ritu..:).pursehook tu dpt kat mama la kan?damia pun..mama die punye hadiah tu..hehe

Diyana Zulkifli said...

hehe,bkn suami jiey ajala..hubby kite pun sama je rsnye.tp besala kan ,asam garam kehidupan rmh tngga..;)

anyway,congrats to ian sbb jd winner contest mbp nov ritu..:).pursehook tu dpt kat mama la kan?damia pun..mama die punye hadiah tu..hehe

suealeen said...

Alhamdulillah my hubby is not in that list.