Monday, August 9, 2010

Melalui satu lagi episod yang menakutkan dalam kehidupan..

Alhamdulillah, berkat doa semua, putera kami dapat melalui segalanya dengan selamat. Syukur kepada Yang Maha Esa kerna mendengar doa kita.. Dan semoga Rayyan Ariff terus-terusan berada di dalam lingkungan rahmatNya.. Aminnn.
.
.
Dan yang paling menyakitkan di dalam semua episod ngeri ini ialah, di saat saya menyaksikan tangan kecil itu menarik-narik rambutnya dengan sekuat hati tanda sakit kepala yang teramat. Melihat helaian rambutnya yang berguguran di katil hospital, benar-benar meyentuh jiwa ini. Kasihan sekali kamu anak..
.
Tiada lagi sinar matamu..
.
Dan menjelang waktu untuk pembedahan, Rayyan Ariff sudah tidak sedarkan diri. Tiada lagi sinar matanya yang jernih tatkala namanya di panggil. Dia sudah jauh bersama lenanya yang dalam. Bagaikan pasrah walau diperlakukan apapun walaupun masih belum dibius..
.
Dan di saat doktor memaklumkan risiko pembedahan, jiwa ini sekali lagi pecah.. Mujurlah segalanya kini kembali baik seadanya. Semoga kamu terus-terusan dilindungiNya wahai anakku..

Terima kasih di atas doa semua.. Terima kasih tuhan!

43 comments:

MRS. K said...

cepat sihat ian!

Jiji said...

tidak pernah putus doa jiey..

RieNa said...

Ya Allah, makbulkan doa kami..sejahterakanlah Rayyan..amin amin amin!

e_nazz said...

lamanya x singgah blog kak jiey...semoga kak jiey sekeluarga tabah ye...doa kami sentiasa pada Rayyan...semoga Rayyan cepat sembuh....

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Ya Allah!! Sesungguhnya janji mu setiap anak kecil dilundingi para malaikat.. Beribu malaikat mendoakan mereka.. Dan hambamu yg kedil & hina ini mohon, kau berikanlah segala kebaikan kerahmatan buat anak sekecil ini.. Sesungguhnya kau MAHA PENYEMBUH dari segalanya.. Aminnnn!!

laila said...

be strong rayyan!
you are the hero :)

nur.. said...

jie...syahdunya..semoha jie tabah tau..wanie sentiasa doakan utk si kecil ni..semoga semuanya kembali seperti biasa nanti yek...

Lynn Nasir said...

salam,

semoga baik2 saja buat anakanda rayyan, sihat dan ceria kembali. tak lupa juga utk ibu rayyan yg sgt tabah..teruskan pengorbanan murni itu! ingat, ada ramai yg mendoakanmu.

Sue said...

jiey, semoga rayyan ariff cepat sembuh dan sihat semula.... doa ku sentiasa utk Ian.

LoVEaQshA said...

Alhamdulillah sumenya berjalan lancar.!.
Semoga Rayyan kuat dan cepat sembuh yer!~.

A.I said...

Alhamdullillah...

Semoga selamat sumenya ye jiey, semoga rayyan kembali ceria..

mommy nazeef said...

alhamdulillah....ian dah selamat!semoga terus cepat sembuh dan kembali ceria seperti sedia kala... :)

littlehumblelynn said...

Jiey

kenapa dia??suddenly kena operate?
how is he?dah stabil?

Kak Rose said...

Alhamdullilah n get well soon Ian... untuk mama Jiey be strong as u ar always... kat SDMC kan... teringin sangat kak rose to be able to visit u both...

myaishahhafiz said...

semoga rayyan sentiasa dilindungi oleh yg maha esa, amin

ieda said...

sian ian..alhamdulillah operation berjalan dgn lancar..moga ian cepat sembuh.

Farah said...

Doa kami sekeluarga untuk rayyan..semoga die cepat sedar dan cepat sihat.

mas said...

moga Ian terusan kuat ye sayang...

Wawa said...

Alhamdulillah, saban hari membaca kisah rayyan, sangat dekat rasanya dihati walau tak pernah ditemui.

saya doakan yang terbaik untuk rayyan, insya Allah.

mahyudin said...

Moga Rayyan dipermudahkan Allah dan segera pulih, kami doakan sentiasa...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

salam jiey,
apa khabar jiey n ian? semoga sihat2 yer...lama dah tak masuk blog jiey, mlm ni baru tau ttg ian. sabar yer...semoga ian cepat sihat dan ceria kembali.

Heartilyina said...

alhamdulillah dh selesai. moga ian akan terus sihat. sabar byk2 ye jiey. jiey mesti kuat. tabahkan hati utk ian. insyaAllah moga xlama lagi boleh tgk ian ketawa n main2 dgn ian lagi. hugs! keep us updated ye.

kedaigambarkami said...

semoga rayyan segera sembuh dan kembali ke his usual self..amin...

rayyan anak yg kuat..

catlinaflybaby.blogspot.com

kamalnzura said...

jiey, moga Allah sentiasa merahmati kamu sekeluarga

Marsha~ said...

sy terlewat... bagaimana rayyan ariff skrg ni??? dah sedarkah??? kasihannnyyeeee dia.... semoga rayyan segera pulih dan aktif seperti biasa ye.... jiey.. cepat update ye..

Min said...

Ya Allah! Dengan rahmat dan kasih sayangMu, kau sembuhkanlah anak ini. Kau tabah dan kuatkanlah ibu bapanya. Ya Allah! Kau Maha Mendengar dan Maha Pengasih...

linziana said...

Wahai Jie^ terus tabah k?lin doakan semuanya selamat.Dari semalm lin tertunggu-tunggu update dari jiey^.Diharapnya bulan ramadhan ni termakbulla segala doa keatas rayyan arif.Rayyan dear, u have to be strong ok?u are a fighter.

ellis said...

semoga Ian cepat sembuh.. auntie sentiasa doakan yer sayang!!

yatie chomeyl said...

jiey, abe Ian dah OK deh? ore doa abe Ian cepat baik dan kembali senyum supo sekalo2.

reet said...

rayyan,cepat sembuh sayang.semoga Allah mempermudahkan segala kesakitan yang kamu hadapi.take care super mommy.
kamu memang tabah!

Anonymous said...

Salam....I'm ur silent reader.. rayyan, auntie doakan semoga rayyan yg cute cepat sihat ye..

MamaAimy said...

Doa aunty di kejauhan..moga Ian cpt sembuh & ceria semula...

Rizziela said...

Semoga Ian cepat sembuh

alyyani said...

sedih tgk semua gmbr ian. ko kuat jiey. aku tau. aku tak sekuat ko. sedih la pulak. nanti cerita detail pasal operation ian eh. take care jiey. cepat sembuh ian :)

eRaY said...

ian nampak sugguh tenang, xpe auntie believe ian is a strong warrior...jiey insyaallah sinar jernih matanya akan dapat kembali ditatap

ibu-uwais-ameenah said...

aunty doakan Ian cepat sembuh!!

fatonah said...

salam jiey..semoga dalam keadaan sihat hendaknya sume..ekceli nak bagi komen kat entry sebelum nih, tapi sy tak kuat.tak tau nak taip per..bile tgk rayyan dalam gamba ni terus hati berkata.."Ya Allah kuatkanlah semangat anak ini.serta seluruh ahli keluarganya"..:((
moga Rayyan cepat2 sembuh ya!
salam ramadhan utk jiey dan keluarga!!!!

Anonymous said...

Ya Allah, berilah dia kesihatan yang baik ya Allah..

Ema said...

ALHAMDULILLAH....Semoga terus sihat...

anissue said...

Assalamualaikum... Semoga the little hero cepat sembuh!!

puterikurekure said...

sayu hati lihat Ian dalam keadaan tak bermaya macam tu. kita doakan Ian cepat2 kembali keletah seperti biasa. nanti jiey citer eh nape Ian operate.

AieZa said...

jiey.. aieza doakan rayyan cepat sembuh.. xsukanya tgk dia kena operate.. tp tu utk kebaikan dia.. hope dia cepat sihat.. ian kuat.. :) mama n papa ian pun kuat.. moga jiey tabah..

suzie said...

salam jiey....dh bulan2 aku jd silent reader.nk bg komen,tp tatau nk ckp ape.riso kalo2 tersalah kata.tp tgk gmbr anak ko dibedah,make me speechless.sedeh giler....aku doakan ian baik2 sprti sblumnyer....