Thursday, August 5, 2010

Bebelan makcik yang seterusnya..

Ok, dah lama acik tak membebel yang betul2 membebel kat sini kan? Ari ni acik sambung siri pembebelan seorang makcik okeh.
.
1) Semalam dok borak2 ngan budak trainee, citer pasal retreat company dan macam2 agi la.. skali terbukak gamba lama2.. gile ah acik time tu.. selim melim.. patut la meleleh pakcik ko tgk..
.
Haa korang, masa ni kat Sabah.. Siap ada gambar bwh pokok lagik.. Gila dolu2 punye style.. Korang harus takde kan?? Ok, Riak di situ. Fullstop.

Ni acik ngan laki acik la kan.. Bulan 7 tahun 2007 neh.. Gila kau.. Punya la kecik dedua orang, siap muat sejibik kusi.. Share tuh.. Kalo skrg, sorang satu pun blom tentu muat.. Ngehngehngeh..

Haaa kau.. Seluar ijau ni saiz M.. Ntah mana dah acik letak.. tak muat kan.. Campak je la kat mana-mana.. Ni masa kat mana ntah.. Acik lupa dah..
.
Agak2 korang dapat balik tak body ala2 montok Zizie Ezette neh eh? Susah kot sbb skrg ni kalo tak dapat makan, sure tangan jadik menggigil and rasa nak lempang je sape2 yang lalu kat sebelah. Punya la hazab okkkkk..
.
2) Acik dah on folic acid and vitamin C, konon2 nak jaga kesihatan diri. Plan nak membesarkan keluarga kan.. So kena la amik precaution.. History pregnancy acik kan semacam sket.. Tp tu la.. Peod ni asyik tak teratur.. Camne nk kira hari subur.. Ni pun jerawat dah kuar ala2 tanda peod nak mai dah.. Punya la tak konsisten.. Lewat plak.. Dulu cycle cantik jer.. 28 hari.. Ni mesti sebab badan gemuk cam jelly berjalan, tu yang hormone pun tak balance.. *sigh* tensi.. Kalo tensi kena makan banyak kan? Ngeheheh..

3) Anak acik skrg ni kan, suka sangat pukul bibik tau.. buntu acik tatau nak tegur camner.. acik bukannya ape, risau kang kat depan kita dia pukul bibik, kat blkg kita bibik pukul dia balik bukannya dia leh bgtau pun.. *sigh* lagih..

4) Cuti raya acik dah approved.. Gila hover okehh.. Lom puasa dah settled bab2 raya.. Seb baik acik dah abis ganti pose.. Muahahhah.. Tahun ni raya kat kampung acik.. Best wooo.. seminggu awal blk kg ok.. Tak berasap la blog neh nnt.. :P

Banyak sebenarnya benda yang acik nak bebel kat sini, tapi takpe la.. lain kali eh.. acik nak gi makan dulu.. ehh?? Makan lagi?? No komen. Titik.

10 comments:

alyyani said...

jelly berjalan? takleh blah jiey. hahahaha....

weh, seluar ijau ko tuh cantik ok!

Lynn Nasir said...

salam,

jiey try le jusmate5 ke..mcm best bila baca reviews. tp ni dah dekat bulan posa,sure kurus semula. heheh!

eRaY said...

hehehe gile kurus, insyaallah nti lepas dapat 2nd baby pantang habes2an
insyaallah leh dptnye body zizie izety tuh :D
so jiey raye kltn lar ea? heheh leh jumpe kat cna :D

A.I said...

mana gambar terbaru acik? heh heh..
kebetolan aku pon wat entry gini. tp time aku gomok steroid tu la. haha..

fatonahHairil said...

huh...
citer awok kan, samo ngan cite kite!!!..duluuuuuuuuuuu...kecil.
now, paham2 sendri la kalo dah kata sama tu kan?..huhu..dr dulu nak start diet, tapi tak penah jadi..takpe lah..pas beranak lagi satu leh kurus..(tapi tatau bilo)...:p

izzahazfar said...

kak jiey...

rindu pulak nak tinggalkan komen kat entry akak....huhuhu...

selamat membesarkan keluarga ye kak!

love to you n Ian!

btw..haahla akak kurus sgt kat gambor 1st tu...hhehe

nellyberry said...

Kawan aku cakap, makan tu adalah reward bagi manusia yang berkerjaya.

mommy nazeef said...

pewiiitt...slim nyer! xpe, klu tembam pon asal cik abang sayang kan...hehe

ieda said...

posing bawah pokok nyoq.....akak pun ada satu..
selamat hari raya jiey...haha

yatie chomeyl said...

amboi mokcik..banyok teh ngepek ekekeke