Wednesday, April 11, 2012

Berdua adalah sangat baik.. :-)

Adik dah pandai nak main dengan Abang.. Comel jer.. Tapi memang kena jaga sebab Abang still kasar dengan Adik.. Yang pelik tu, macam mana kasar pun Abang dengan Adik, Adik takde pulak nak nangis.. Her name really reflects her I guess.. Selalu pun Mama cakap dengan Adik, kena tolerate dengan Abang dan terima Abang  seadanya.. :-)

Tak padan kecik tapi ada hati nak rampas botol susu Abang, sekali Abang tarik telinga, tolak muka terus tak jadi.. :P

Selalu jugak kami pesan kat Abang, suruh be nice to Adik.. Sekarang ni Abang dah takde la nak geram kat Adik macam dulu.. Tapi kalau kita biarkan berdua, ada jugak yang kena cucuk mata kang.. :P
.
Adik pulak, pada usia 5 bulan 10 hari dah laju sapu rumah.. Merata-riti dia pergi.. Satu kerja pulak orang nak kutip dia, sekejap kat kerusi, sekejap kat bawah kabinet TV.. Hmmm.. Takut jugak Adik terhantuk.. Haruskah tukar flooring?? :P
.
 Lantai kena selalu bersih sebab Adik tengah mengutip.. :-)

Mulut Adik riuh betul.. Kalau tegur, tersengih-sengih.. Dah pandai carik Abang.. Kalau ada muka yang dia tak kenal, mula la meraung.. Bila tengok Abang ke or mana2 familiar faces, terus sengih sampai telinga.. :-)

Anak mama yang lasak, tak reti duduk diam.. Harus bila dua2 dapat kaki, macam kapal pecah la rumah.. Sorang pun dah semak benar, bila dah tag team nanti, taktau la nak kata..

Apa sekalipun, sayang kalian sepenuh jiwa!
;-)

2 comments:

Rozuan Ismail said...

wah,dah makin aktif rifa ye.dah nak maen ngan ian

alza abdullah said...

wah, adik sngt cepat belajar.... comel sngt