Monday, December 15, 2008

Finally..

Finally.. I got what I want for Ian! Thanks to Hubby.. Muahh.. Mmuahh.. When I reached home from KB this morning, this was the first thing that I saw! It's on the sofa..
.
.
Huhuhu.. Sgt terharu.. Hubby willing to go extra mile to get this for Ian.. Ampang to Babyland Summit tu agak jauh gak la kan?? Dh la naik motor.. Vroom.. Vroom.. Vroom.. Remp-it bang!!! Muahhahaha..
.

Close up skett..

.
Masa mula2, hubby bleh tanya, "Err.. Apa Infant to Toddler Rocker tuh?? Abang xtau la.." "Ala.. Yg macam bouncer tuh.." "Ermmm.. Tgk la camne.." Ingat dia dh taknak beli dah.. Rupe2nya gi carik gak..
.
Errr.. kami patah kaki seminggu dua ni.. Even just now, hubby asked me out for a dinner & tgk movie.. “Nak gi naik ape bang? Moto?” Saya senyum.. “A’ah kan.. Hadoiii.. Baru ingt nak dating takde takde baby nih” Turn hubby plak senyum.. We left En.Perdana in KB. Senang, nnt nak amik Ian.. Takyah drive gi blk.. Drive blk jer.. Ni salah satu sbb makcik blk naik bas smlm, xde transport nak blk from airport.. Xkan nak merempit kottt?? Stakat gi LRT brani la makcik.. Huhuhu – Saya mengalami fobia yg teruk lepas accident masa belajar2 dulu..
.
Ok la, let’s check out ape yang Ian buat last weekend.. Budak yg sudah malas nak meniarap.. lagi suka terlentang.. Haiyy.. Makin lama kepala makin leperlah.. Notice tak yg kepala dia panjang sket.. Ni akibat byk sgt terlentang nih.. Kita terbalikkan, dia pusing sdr blk.. Tak kira dlm tido or dlm sedar.. Ada apa2 cara tak nak bagi dia maintain meniarap??
.

Laying around doing nothing..

.

Still need help to support his head when sitting in his Bumbo.. (Tu tgn Mama yang gebu tuh.. )

But Ian is getting better at it, dulu, tersangat la tinggi darjah kecondongannya..

When I let my hand go.. His head will condong ke kiri.. Following the shape of his head.. But it's not that bad anymore. When we first put him on this chair, he was completely not able to hold his head straight.. But now, he manages to do it for a few second.. Good job son.. Great effort!

P/s - Usaha tangga kejayaan.. InsyaAllah, tak lama lagi, ok la tu.. Dulu ms first letak dlm Bumbo nih, Ian x berani nak lepas both of his hands.. Skrg dh berani dh.. Clap* Clap* for Strong-Will-Rayyan..

10 comments:

MeL said...

cute nyer Ian dok kat bumbo seat. kepala Ian lum kuat sgt ye, tape Ian..practice makes perfect ye sayang. kiss2 kat Ian ;)
p/s : belikan bantal yg ade lubang kat tgh tu klu xnak kepala leper dear..

Jiey^Mien said...

Thanks for the tips dear.. Tp dah cuba dh.. Yg ada lubang kat tengah la.. Yang head support cushion tu la.. Donut pillow pn dh try.. Xtau nak wat camne lg.. Unless dia dh tak terlentang dh.. Sigh*

Syeda said...

dear bumbo tu tmpt duduk2 mcm potty seat tu ke?
oh i sooo kene belajar apa2 benda ni untuk perancangan masa depan.

suke gile gmbr die terlentang tu. mcm grizzly bear yg cumil gile (and malas gile nak buat pape) lepas had meal. haha. sory samakan ian ngn grizzly bear laks.

oooh i sooo miss him. bile la ada masa nak g jumpe ni. lalalala..

ps: i ingt nk plan gath ngn bebudak MT SC. u thk gud idea tk? we go lepak sumwer makan2 (me stil in my planning-mood)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

owh, si Nuha plak asyik nak meniarap jer..nak pakai baju or tukar diaper pun susah..hihihi..

mOmmy of Triplets plus One said...

baru nk suggest bantal yg ade lubang/leper kt tgh2 tu...tgk2 mmg dh cube
die taknk ek?

Jiey^Mien said...

Sye - U dtg my hse, nnt I show u kusi Bumbo tuh.. Elok utk tulang blakang baby tau..
Jom la wat gath, I ni nama jer satu offc ngan diorg, tp dh lama x jumpe diorg pun.. Hahahhaha.. Busy ngalahkan menteri masing2 nih..

e.l.i.s.s.m.i.e - Dulu pun beria meniarap. Maybe coz dia dh try and penat nak ngangkat kepala, terus surrender dah skrg nih..

MommyOfTripletsPlusOne - Bukan dia xnak dear.. Dia letak jer kat mana2 pn, tido ajer kalo positionnya terlentang.. Mmg all ths while (since lahir) dio dok tido atas bantal yang lubang kat tengah tu la.. Tp still leper gak..

mOmmy of Triplets plus One said...

dear, babyland kt summit tu mmg murah ker? or issit on certain period jer?

Jiey^Mien said...

For certain period jer.. I pn xtau smpi bila.. Tp mmg murah la.. FP Rocker tu, kat littlewhiz and all, RM299.90. Kat Babyland RM219.90 jer.. Bumbo Chair, half price. RM99.90 jer.. Kalau long sleeve t-shirt yg baby Poney tu, RM13 jer sehelai.. Tp ada gak items yang tak on sale.. Tp rambang mata jugak la.. Kalau u nak gi, I rs Babyland PJ lagi dekat..

nieza said...

go Rayyan go.. happy to see his improvement day by day...

Jiey^Mien said...

Thanks Nieza, hopefully he'll continue to improve dlm semua hal..