Wednesday, December 10, 2008

Majlis Akikah Ian..

Alhamdulillah.. Dalam dok takut2 Kelantan banjir, selamat gak Majlis Akikah for Ian.. Confident tu sbb Atuk's place x penah pn banjir.. Cuma agak frust bila kawan2 Mama tak datang, cuma Auntie Ajah.. Yang lain MIA.. Ditelan kesibukan berhari raya agaknya.. Atuk & Wan Rawang pun x ikut balik..


Lauk pauk yang terhidang..

Tetamu Ayah Chik.. Kembar lg tuh.. X confuse ke nanti Ayah Chik???
Sblm ini, saya pernah bercakap tentang body tone.. Sy pn x faham sgt, tp bila sy pegang baby yang dalam gambar ni, saya faham tentang "kelainan" body tone Ian.. Baby ni keras jer badan dia.. Tegap.. Xpe la.. Ian kan special.. Tu yg ade different tu..
Ian & Atuk.. Suka la tu org dok manjakan berlebih2..

Ian & Auntie Ajah.. Ian kalau org yg 1st time dia tengok, habis2an dia tenung.. Lama sket baru senyum.. Dah kenal orang..
Dalam kalut2 bersiap nak balik KB, byk benda yang saya tertinggal rupanya. Patut la kosong jer kereta, kalau tak, penuh dgn barang2 Ian jer.. Dek kerana 'tertinggal', terpaksa la gi shopping.. Hehhehe.. Alasan!!

Rasa cam baru dpt baby, brg2 basic yang kena beli.. Toto (beli besar sket coz Ian dok sibuk meniarap skrg nih..) Cute jer kaler ijau+biru+kuning.. Murah lak tu.. RM25.00. First time letak Ian kat atas ni, dia sungguh2 meniarap coz nak kutip corak bunga2 kat tilam tu..

Nestum + Susu + Detergent (ape brand ntah.. X jumpe Nappi Kleen)

Dan, part yang plg best, terbeli baju.. Mahal betul baju2 baby nih.. Kalah baju mak pak!!
P/s - Jantung hati saya masih di KB. Kami hanya akan mengambil Ian blk dlm ms seminggu lbh lg.. Aduh.. Saya kerinduan!! Jiwa saya tertinggal..

5 comments:

Anonymous said...

tak jemput kita pun...tunggu2 jugak...takpe la...janji majlis lancar...

ninie

Jiey^Mien said...

Ya Allah Wanie.. Pls check your frenster.. Awal2 lg dh menjemput.. Hr ry tu pn anta SMS jgk.. Tanyo Mami sy, bakpo Ninie & Moksu x mari.. Pah mami kato, ho tu lah.. Takuk pok2 dio busy eh.. Korbey jgk la tu kot.. Aduhaiiii.. Rupa2nya, invitation x sapa..

nellyberry said...

jiey,

so sorry xsmpt nak g, maklumlah time2 raya nih...susah nak jalan2 tambah2 pulak ujan petang tuh.

kite jumpa di kl je la nati-nati ye.

Jiey^Mien said...

It's ok Nan.. Nnt ank 2nd mari la deh.. :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tinggal ian kat kampung?x sanggup tinggal nuha kat kampung :P not strong enuff..