Sunday, December 21, 2008

Hubby's 2nd luv..

Hubby is so into cars.. He loves well-modified car (who doesnt??), and has turn ours into one. When he was driving his Wira last time, he parked his car at the lrt station nearby. And somebody put a note on the mirror saying, "Nice car.. Interested to sell your car?? Call Eedi @ **********.". Banggo la pakcik tu.. Kat umah ni pun penuh ngan majalah Gila Kereta, Motor Traders & Ntahapapantah..
.
Since he got his Perdana, not much has been changed. (Dlm tak byk tuh, riban2 gak la.. Mahal betul benda2 alah nih!!).. He just put in new ekzos, change the car seat, steering, alarm system, gear box (ada ke from auto tukar manual?? Pelik.. Pelik..).. And a few other things which I dont know how to spell lah!
.
Since we got to knw bout Ian's condition, dia kurangkanlah sket aktiviti dia nih- ehhehhehe.. ada adik manis membebel kat dia suruh stop.. dr dok tabur duit merata, baik simpan utk belanja treatment anak!!
.
To my surprise, earlier today, he told me, "Jom kita tukar MPV.." Ishhh.. Cam x caye jer.. Dulu dia kata MPV cam pokcik-pokcik.. Ok la tu.. Anak sorang pun brg penuh kete bila nak travel.. Mmg xde ruang la..
.
Tp siyan betul.. Tiba2, ni yang jadik ms kitorg blk amik Ian. Otw from KB to KL ..
.
P/s - All four of us who were in the car; hubby, me, my sis & Ian are OK.. Ian tgh tido, x sedar langsung!

3 comments:

MeL said...

ya allah..accident ye? sib baik sume selamat alhamdulillah. mesti trauma cm my sis accident sume anak2 dia ada dlm kete ;(
p/s : i think lelaki mmg minat betul nk modified2 kete ni kan? my hubby smpai skg ni da bp byk duit hbs kat kete. tp yg besh tu kete i pn dia modified hehe ;p

Jiey^Mien said...

A'ah.. Accident.. Trauma tu xde la sangat tp geram yang lebih.. Dh tau ada baby dlm kete pulun bawak laju2 jgk.. Heeeeee.. Ni pun rs nak marah lg ni.. :P
Bagus jgk camtu Mel, xyah kuar duit.. Biar ur hubby habeskan duit for your car skali.. Hahhahah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

uiks..eksiden ker?seb baik semer ok..Alhamdulillah..agaknya dier nak cepat sampai takut ian bosan kot duk keta lama2..tu my hubby punya alasan kalo dier drive laju2 :P