Friday, May 11, 2012

Long way to go~

Rupanya bukan senang nak memupuk semangat kasih sayang antara adik beradik. Tambah-tambah pulak, nak explain pada anak-anak istimewa ni yang dia kena sayang adik. 

Adik, memang nampak excited every time nampak Abang. In fact, masa Abang admitted pun, beria kejar gi kat Abang masa Abang balik rumah. Abang je yang still try to distance himself from Adik. Nampak macam jealous tu ada lagi..

Bab berebut barang takyah citer la. And Abang, suka amik jalan mudah lepuk adik. Takpe, kita usaha lagi explain yang it's not good to hit Adik and he should loves Adik dearly. Vice versa. Lagipun, special needs children kan memang perlukan extra repetitions.. :-)




  Caught in the act. Cubaan buat Adik sebab Adik main dengan toys Abang.. :P

8 comments:

Cik Cammy Lia said...

hehe comel je si abg ni... semoga si abg cepat belaja dan memahami seperti kanak2 lain

mrs.krie :O) said...

alhamdulillah...ian dah discharge yer.... jiey, uzma saya pon suke je buat adik dia... maybe diorang rasa selama tiada adik, diorang je yang dapat manje..bila ada adik, diorang dah tak manje kot....walaupon hakikatnya pada kita tiada beza antara mereka...kan :P......peluk cium buat ian n rifa:O)

ieda said...

abg rayyan cepuk2 manja ja tu...kannn....

suzie said...

comei kan tgk ank2 kecik main sama2...wpun adeq kene lepuk,kiter ttp gelak..dh nama pn bdk2..tp harus perhatikn la,kang dr lepuk trus hempuk...i miss my children much bile tg gmbr bdk berdua nh...huhuhu

transformed housewife said...

Adik beradik ni ada masa diaorg berbaik, ada masa bergaduh. Anak2 knur ni yg kakak dah 7 thn, adiknya 5 thn pun tiap2 hari ada je benda tak kena. Kalu maso baik tu kamceng sgt. biasala tu. Ni sore lg nok tubik ni tok tahula.

Kak Ina said...

Selamat Ulangtahun ke 4 Abang Ian. Semoga berada dalam lindungan Allah selalu.

Anonymous said...

abg tkmor wat adik ek..
adik pun tkmor wat abg ek..
sama-sama lah kamu menyokong antara satu sama lain..
sesungguhnya kamu berdua bertuah dikelilingi insan tersayang..

AIN NAZRI said...

chumelnyaa.. insyaallah abg ian sayang kat adik rifa and leh main sama2..