Sunday, May 13, 2012

Our miracle baby is already 4 years old!

12 May 2008. Lahir.
12 May 2009. Setahun.
12 May 2010. Dua tahun.
12 May 2011. Tiga tahun.
12 May 2012. Empat tahun. 

Masa berlalu cepat sekali kan? 4 tahun yang membawa satu kisah namun dipenuhi dengan pelbagai rasa dan naik turun. Apa sekali pun, terima kasih Ya Allah di atas kurniaan yang terlalu besar nilainya ini..

Tiada sambutan besar-besaran untuk anak mama dan ayah kerana Rayyan Ariff masih perlu dikuarantin bagi mengelakkan infection lagi. Sekurang-kurangnya selepas mendapat flu vaccine nanti.. 

Untuk tidak menyambut hari lahirnya langsung, terasa sangat ralat di hati. Tambahan pula, tahun lalu jugak tiada sambutan untuk dia kerana saya masih dengan morning sickness dan ayahnya pula menjalani pembedahan lutut.. Further, he's our baby who survived. Setiap saat, setiap detik waktu bersamanya amat kami hargai.. 

Lantas pada malam sebelum tarikh ulangtahun kelahirannya, saya dan hubby setuju untuk menjemput adik-beradik kami makan malam bagi meraikan hari lahir Rayyan Ariff.. Cukuplah dari langsung tiada. 

Rayyan Ariff sudah tahu memotong kek.. Cuma ianya lebih kepada 'tikam' berbanding potong.. So Mama suh dia buat demo kat cheesecake yang Mak Eiy bagi.. :P

Dengan bantuan Ayah.. :-)

Enjoying myself being a mother of 2.. :-)

My baby boy and I

My baby girl and I


Adik with Ayah Chik

Orang kuat majlis. Kuat makan.. :P

Masakan kampung yang menyelerakan.. :-)

Gulai lemak udang dan daging goreng air tangan mommy. Paprik ayam, sambal sotong, ikan goreng tepung, sayur campur dan telur rebus adalah hasil campak-campak saya.. Paling best, mestilah budu taruk mangga muda.. Oh, Blueberry cheesecake Mak Eiy juga menjadi pujaan ramai.. :P

Last but not least, birthday cake untuk Abang Rayyan.. Nama pun last minute, singgah je kat Kings  dekat umah, tunjuk, suh tulis sket, dah siap! :P

Takpe la Abang Ian, simple-simple je dulu.. Nanti kita celebrate ngan adik eh.. Kita buat poolside party.. Hehehe.. :P


14 comments:

Rozuan Ismail said...

happy birthday to ian,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.amin.

Mamanurin said...

Selamat Hari Lahir Rayyan. Kiss and hug kuat kuat!!! moga sentiasa sihat dah kuat, moga rahmat dan kasih sayang sentiasa bersama Rayyan.

littlehumblelynn said...

Happy birthday IAN :-D
smg Allah memberkati hdp Ian & jd ank yg baik ok.
Muaaahhhhhhsss dr aunty.

Syaz said...

Happy Birthday rayyan!! semoga rayyan sihat2 selalu..:)

oren said...

happy belated birthday, abang long Ian..

yatie chomeyl said...

hepi bestday abe ian hensem..hujung bule ni SN pulok smbut birthday. nti kelik msia leh celebrate skali dgn abe Ian la ;)

amalza abdullah said...

hepi besday Ian, wah speselnya hari lahir Ian jatuh pada hari ibu... Semoga Ian sentiasa kuatdan bersemangat...

Anonymous said...

Salam..
Selamat Hari Lahir my dear Rayyan Arif..tarikh lahir kita sama..cuma mama fyeza umur dah banyak tahun nie.
So..besday boy..mama ucapkan semoga diberikan kesihatan yang baik..dimurahkan rezeki..menjadi anak yang solehah dan sentiasa dilindungi ALLAH SWT selalu...AMIN.

Bicara hati ibu aisya said...

Happy Belated Besday Rayyan..
Semoga dikurniakan kesihatan yang baik, akal yang bijak dan cepat2 boleh berjalan nanti.Hug n kiss dari ibu ayu n aisya buat abg rayyan yang hensem ;)

rafaliah said...

As-Salam perkenalan..:-)
Selamat hari lahir Rayyan..Rayyan sebaya anak saya Irfan, cuma beza bulan aje..:-)
InshaALLAH Rayyan akan jadi anak yang soleh..jagalah amanah ALLAH ini yea dear..:-)

UmmiQusyairi said...

Salam,
Happy belated besday Ian.. Semoga Ian sihat-sihat selalu..

AIN NAZRI said...

selamat ulangtahun abg rayyan.. muaaahhh muaaahhh.. semoga kuat dan sihat slalu

anitadiana said...

happy birthday hemsem boy...semoga abg sentiasa sihat dan sayang kat adik...

BondaRyan said...

Berkongsi tarikh lahir yang sama dengan anak sulong bonda. Lahir pada hari jururawat mmg mencemaskan. Semoga anak2 kita di berkati dan sentiasa di bawah rahmat yang ESA..Amin.