Thursday, July 26, 2012

Hasil ujian EEG 26 Julai 2012

Confirmed. Partial seizures.
Simple partial seizures and complex partial seizures.


I learnt more about him today..

Most of the seizures attacked him in his sleep.
And sometime, when he's awake. 
For example, the grunting sound that he made as if he's clearing his throat, could be another form of  seizures. Automatism. Not something that he did on purpose.

Partial means one limited area of the brain.
His, according to the Dr., the right side brain. 1/4 of his right brain.

I read about seizures. I read about partial seizures. I read about simple partial seizures. I read about complex partial seizures.

It's scary. It's painful. It's tiring. It caused you not to be you.

I learnt more about seizures. I learnt more about my son. 

Epilim, dosage increased.
Clonazepam, stopped.
Clobazam, been introduced.
I hope he'll recover soon. And the seizures will leave him for good.
For good. Amen.

7 comments:

mamalisa said...

Allah, pls protect this boy..ameen

Me said...

dah besar dah rayyan..
InsyaAllah..dia mampu harunginya.. Percaya lah dengan kekuatannya

Mama Kembar 3 said...

Moga doa doa Jiey dimakbulkan, Amin. Hmmm..patut laa lately Ian perangai lain dr slalu ye jiey. InsyaAllah, he'll get better soon. Moga Allah permudahkan untuk Ian & kurniakan dia kesihatan yang baik, Amin.

mrs.krie :O) said...

moga rayyan akan terus diberikan kesihatan yang terbaik....muahhhhh...

AIN NAZRI said...

semoga abg Ian cepat2 sembuh. semoga Allah selalu lindungi abg Ian ye.

jie said...

Insyallah ian akan terus kuat. Awak pun sama Jiey.

Nak tau tak, semalam saya buka FB, anak kat sebelah nampak gambar Jiey bertiga dengan ian. Pastu anak saya dok pangil abang2 kat ian. Pastu bila saya tukar page lain dia marah nak tgk gambar abang gak, walaupun saya try distract attention dia tgk baby lain, dia tetap nak tgk abg. Abg ian ada daya penarik nampaknya =). Sampaikan salam anak saya kat abg ian ya.

Selamat berpuasa Jiey =)

transformed housewife said...

Amin. Sedih pulak tgk Ian mcm tu. Sabar ye Ian.