Friday, November 21, 2008

Long distance journey???

Hurmmm.. Our first long distance journey is from KL to KB. Memang sadis.. With Ian's reflux problem (which has now totally dissaper, Alhamdulillah..), the 10 hours journey is soo not for him- (I guess not just him la.. Mana2 baby pn xnak!!) Normally Ayah will take bout six hours to reach KB frm KL, tp dgn Ian, dpt discount sket.. Hehhehe.. Byk kali gak la berhenti.. Tu yg mama dia nyesal wat keputusan bodoh anta Ian blk KB tuh..
.
The 2nd one is, when we brought him back to KL. Ya Allah.. He was crying almost throughout the journey. Memang tersangat2 la seksa. Smpi mama pun meraung2 sama.. (Mama kena marah ngan ayah masa nih. Ayah mmg x faham naluri ibu nih.. Bukan mengada, tp rs guilty!)
.
Muka cuak ayah.. Baru dia tau susah nak handle baby nangis.. (Dia ingt mama sesaje je nk ikut nangis..)



Ni kat Kuala Krai. Gerai sape ntah.. Bila 'Annuar Zain' dah start tarik suara, hentam je la berenti kat mana2.. (Nasib baik ada pakcik ni tlg baca2 sket, diam le kejap)

Ni plak kat Gua Musang. Ian wat muke kesian kat mama dia.. "Mama, jauh lagi ke?? Penat la.."

Berbekal rs bersalah tgk muka Ian, saya dh ckp ngan hubby kita xyah blk KB smpi Ian umur setahun. Tp, atuk plak dh sound awal2 yang dia nak wat akikah Ian raja haji nih.. Huhuhuhu.. Serba salah jugak. Tp, the best part is, atuk belanja. Every single thing. Camne ekkk?? Saya tau, atuk rindu Ian.. Tu yang suh balik tuh. Nak dtg KL, keje plak tak mengizinkan. Sangat2 serba salah.. Kesian kat Ian, kesian kat abah saya n kesian gak kat hubby.. Poning la pikir..

Nape ekk Ian susah naik kete?? Kalau ikut kata mommyoftriplets dalam entri ni, this is what we call, MOTION SICKNESS.. Iye la kott..

P/s - Kata pakcik yang tlg jampi2 tuh, kalau nak bwk baby jln jauh2, letak Surah Yassin kat bawah bantal. Pastu letak bungkusan kecil garam kat atas kepala baby. Ayah pun bersungguh2 gi mintak garam sket dgn gerai sebelah yg bukak.. Ikut je la petua org tua2 nih.. Tak rugi pun..

2 comments:

Ehan said...

Cuba bawak naik flight la..

Jiey^Mien said...

Xleh la Han.. Doc x bg lagi.. Kitorg pn xnk amik risk.. Tunggu dulu la..