Tuesday, November 25, 2008

Tagged by Ibu Amar..

I dont have lots of photo during my pregnancy. But I love being pregnant. I got to carry my baby 24-7 and talk to him all the time (even in the toilet).. I guess mommy must had felt the same when she was carrying me.. And the best part is; being pampered by hubby and everyone around me. I also think that pregnant woman is sexy and pretty.. Cant wait to get pregnant again!
.
Walaupun pengalaman mengandungkan Rayyan penuh dgn air mata, debaran dan ketakutan, I can't deny the fact that I feel complete bila saya berpeluang mengandung dan melahirkan.. Since my pregnancy story was extraordinary, I only have a few photos.. Here goes..

4 months..

7 months pregnant..


6 months pregnant.. (Saya rendang dan gumuk.. hubby saya 'org besar')


Kulit muka saya sangat cantik masa pregnant.. smpikan org tanya produk apa yang saya pki. Sungguh saya x pki apa2.. Cuci muka pun malas.. Mungkin pembawakan budak kot.. Tp bila jer Ian lahir, muka saya kembali dipenuhi noda.. Muahahha.. Another thing yang buatkan saya tak suka ambik gambar is, sy sangat selekeh ms pregnant.. I cant wear tudung.. Pki tudung, sy muntah.. Masuk 4 bln stgh baru boleh pki.. Tu pun kena pki loose jer.. Kata adik saya, baby saya mesti boy coz xleh pki tudung.. Hehhehhe.. Btul la..

1. Berat b4 pregnant - 58kg(sy mengalami kenaikan berat badan yang mendadak lepas kawen.. Muahhaha.. Saya happy dan terlebih diberi makan oleh sang suami!!)

2. B4 deliver - 74kg (ni baru 31 weeks nih, kalo kata saya deliver cukup bulan cam org lain, mau sama besar ngan Perdana merah hubby.. Muahhahaha..

3. Lepas pantang - 60kg.. Adakah saya harus diet?? Yup!! Harus!! Harus!! - Tahun dpn la start..

4. My fav food ms pregnant - orange juice & nasi ayam.. X muak mkn tiap2 hari pun..

5. Bersalin kat Pantai Medical Centre, Bangsar.. (Kopak wehhh)

6. Gambor dh tunjuk dh kat atas..

Sape yg sy nak tag??? Ummi Nuha, mommy of triplets (teringin nk tgk gambar munirah ms pregnant.. Sure slim jer..), Kak Linda & Kak Pnut..

.

P/s - Gambar masa saya kat PMC b4 masuk OT & gambar2 n video2 Ian masa baru lahir semua dh xde.. Syg sangat2.. Laptop 'besar' saya nih buat onar.. Sgt sedih.. Nyesal x wat back-up awal.. Plg saya sayang, gambar ms saya dpt dukung Ian for the 1st time..(muka Ian sgt x kiut ms tuh, cam ultraman.. hehhehhe.. - hubby marah sy pggl Ian ultraman!)

3 comments:

Ila said...

Salam...

Bersalin kat PMC, Bangsar kan.. Blh tau dengan doktor mana tak? Sbb Ila pun plan nak bersalin kat PMC, Bangsar :-)

Thanks...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah kena tag..nanti kiter reply..skang busy training..muehehe..sama la..aku kopak jugak masa melahirkan...hihi

Jiey^Mien said...

Ila - Jiey punye doctor is juat a visiting doctor at PMC. He has his own clinic --> www.fmgc.com.my
Mmg sangat bagus la doc ni.. Tp biasanya dia just handle pregnancy wth complication.. Klu in house dr, xtau la pulak.. Tp utk paed for baby, Dr. Azam n Dr. Yong ok.. Commited betul when it comes to giving updates to parent..

e.l.i.s.s.m.i.e - Yes Ummi Nuha, anda di tagged!! Hehhehe..