Wednesday, November 26, 2008

Tagged by Ibu Ammar.. #2

Tag tentang 7 perkara..

7 ciri wanita/lelaki idaman anda

1. Sembahyang 5 waktu
2. Putih (tp xnk terlampau putih.. so-so la..)
3. Tinggi
4. Tak kedekut (penting nihhhh!!)
5. Pandai bawak diri
6. Cemburu (rs diri disayangi tau!!)

7. Bijak

7 Lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

1. Sayuti - Ni masa tadika nih.. (Gatai ka?? Hehhehe).. Me n Ninie siap dok tepi padang nak bg support kat Sayuti masa dia main kejar2 ngan kawan dia.. "Cepat Sayuti, cepat.." Jerit kami dengan nada yang poyo.. Muahhaha..
2. NAFNA - My senior in secondary school.. Syok gila2.. X dpt tgk org, tgk motor pun jd la..
3. En. Nazir - lecturer masa kat kolej (Kepala dia botak licin, tp suka gak.. mesti sbb dia ni putih!)
4. Freddie Prinze Jr - I lurveee his lips.. Sexy youuu.. NgehNgehNgeh
5. Norman KRU - Rasa nak gi pinang dia nih dulu.. Tp apakan daya, pipit dan enggang x mungkin terbang bersama.. (Chuppp!! Saya nak jd pipit!!!)
6. Apple AA - Budak offc saya.. Sy suka dia mesti sbb dia nih bijak n muka ala2 smart gituh..
7. Tuan Alimin Tuan Ibrahim - When we first met, I have all the reason to hate you. And yet, I chose to love you. Actually, I didnt choose you.. It's jodoh who do the talking.. "Love isn't a decision. It's a feeling. If we could decide who we loved, it would be simpler, but much less magical." Trey Parker & Matt Stone; South Park, Chef Aid, 1998


7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

1. Berdebar bagai nk luruh jantung
2. Happy macam br lepas dapat A utk subject accounting
3. Cuak coz I'll be wondering ape la yang dia pikir pasal saya ni
4. Sopan-santun - Kalau dia order burger, harus saya makan satu2.. Mula2 roti, pastu daging, pastu roti yang plg bawah.. Hehhhee.. Hipokrit! Pada hal, Big Mac tuh is my favorite!!
5. Hati berlagu riang - Oh manisnya, manisnya senyumanmu.. Ku rasa satu dunia.. Lalalla.. (Sambung sdr!)
6. Xnk blk. Dok berumahtangga kat situ pun xpe.. Janji dgn dirimu duhai kasih..
7. Takut. Takut baju yg dipakai ms tu x kena dgn selera dia.. Huahuahua..

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

1. InsyaAllah, tanah suci Mekah..
2. Bali - We suppose to go there for our honeymoon, tp ada halangan.. Pls refer to my old post
3. Cherating - Walaupun dekat, still, byk halangan.. InsyaAllah by next year.. Maybe weekend jer coz kami terpaksa menabung cuti for Ian's check up.
4. Mauritius - Cam cantik jer..
Sebenarnya, dh xde dh.. Since nk cukupkan 7, saya pilih:-
5. Kota Bharu - Sy ingin tunjukkan pada hubby tempat2 lepak saya dulu.. Sekolah saya, kedai kopi yg selalu sy n kwn2 lepak smbil makan breakfast (gile org pompuan lepak kedai kpi), restaurant kegemaran saya kat sana.. N byk lg la.. Tiap kali blk asyik x sempat jerrr!!
6. Delifrance BB - tempat 1st kitorg dating dulu.. Last gi ms dlm bulan pose.. (Kira ke??)
7. Haaaaa.. Saya tau, gi Sipadan ok gak kan??? Tp sy xnk snorkeling.. I just want to feel the sand under my feet - PD tak kira k..

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda

1. Sport rim baru..
2. Car seat recaro baru..
3. Kasut Dr.Cardin baru gak..
4. HP baru..
5. Wallet baru..
6. DVD player utlk kete dia..
7. Repaint kete n letak sticker skali..
Yeaa.. Suamiku gile kete.. Semua pun baru, mn ade org nk bg barang lama ekkk???

7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

1. Mencintaimu by Kris Dayanti.. I've sang this song to him b4.. Suara sy bleh tahan gak tau.. Dulu pernah terpilih utk koir wakil kebangsaan ker negeri.. ntah.. lupa.. hehhehe.. perasan!
2. Ayat2 cinta - Suka lagu ni..
3. Everything i do, I do it for you - Sj nk remind dia yg dia penah tujukan lagu ni utk saya..
4. Dealova - Masih dgn tujuan yang sama spt di atas
5. Seribu tahun - Syahdu woo lagu ni.. Ms ni baru tau pasal condition Ian.,
6. Hanya engkau yang mampu - Sama dgn reason no.5
7. Bertakhta di hati by Farahdhiya.. Hanya utkmu wahai sang suami..

Tag 7 rakan yang anda mahu mereka buat PERIHAL 7 ini

1. Cik Silveracid
2. Cik Nellyberry
3. Missdreamcatcher
4. Miazai
5. Ummi Nuha
6. Cik Mekputih
7. Cik Messy Fadia

P/s - Byk dh di tagged by Ibu Ammar ni.. Kena balas nih.. hehhehhe.. Errr Pn Yana, yang tag toys tu x payah kan?? kan??

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

uiks,2 tag dah tertangguh..bestnyer pegi honeymoon kan..aku bila ntah nak pi honeymoon ni...huhuhu

Anggerik Hutan said...

akan zai jwb tagged mu Ian's mommy..hehehe

Pnut said...

alamak...baru perasan ada org nak tgk pic akak masa pregnant...
next week ek..kita taruk kat blog
tp tak byk la pic nya, maleh bergambar sbb muka buruk..eheheh

nellyberry said...

uiks...kene tagging la pulak.

terima kasih kerana menagging ;p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah jwb tag ni dlm blog sendirik...http://elissmie.blogspot.com