Tuesday, March 30, 2010

Batuk+Demam+Selsema+Sakit tekak=MC

Saya MC. Mulanya, mahu berlagak macho.. Tidak mahu MC dalam keadaan kerja yang banyak. Namun saya terpaksa akur dengan permintaan tubuh yang tidak lagi dapat bertahan. Keletihan sepanjang masa.. =(
.
Sudah beberapa hari saya tidak memeluk hero saya sehingga dia terlena. Takut berjangkit.. Kasihan Rayyan Ariff..
..
Setiap kali melihat foto ini, teringat sewaktu Rayyan Ariff masih di dalam kandungan. Posisi yang sama sewaktu ujian imbasan dilakukan.. Tulus.. =)

18 comments:

eiNa said...

memang musim la skarang nih.. hopefully x jangkit kat Ian yek..
Aira pun tgh selsema ngan batuk ni..

Jiey^Mien said...

Eina:
Tu la kan..
Ian pun sama ngan Aira..
Jenis yang berlanjutan..
Kalo kena kat dia, makan bulan baru ilang..
Abis semua bangsa terapi berterabur la jawabnya..

Izan Ishak said...

jiey...jaga diri, jgn lupa makan ubat ye!...
haih...ian ni, tido pun sgt comel..
terubat hati mamanya bila tgk ian tido camni...

Marsha~ said...

moga cepat sembuh ye jiey... rayyan ni mcm tinggi je.... tapak kaki pun nampak besar... :)

Jiey^Mien said...

Izan:
Thanks a lot dear..
Terubat sgt2.. Cam baru pas amik panadol..
:P

**************************************************************************

Marsha:
Thanks dear!
Kecik je la kaki dia..
Cam kaki girl pun ada..
Risau gak actually, tu yg skrg dok encourage dia byk jalan..
Nk bg gedabak sket kaki..
:P

iem said...

mmg musimlah sekrang nii..cuaca panas sangatkan ..
moga cepat sembuh ye jiey.

comelnyee tengok rayyan tido

A.I said...

Makan ubat ikot time tau. cepat2 sembuh k.. :)

* haniSahZubir * said...

ian nmpk tinggi laa.. heee

IdzaLia said...

take care ye.. makan ubat tau..
sweetnyaa budak rayyan tido.. hihi

Jiey^Mien said...

Iem:
Betul la.. Kat klinik tadi pun doktor cakap camtu..
Thanks dear..
=)

*******************************************************************************************

Kak AI:
Ubat sebeban.. Huhuhu..
Tanak makan ubat.. Nak makan sambal petai!

*******************************************************************************************************

Hani:
Mmg tggi.. Ikut ayah dia..
=)

*****************************************************************************************************************

idzalia:
Thanks dear..
=)
Comelnya perkataan "budak rayyan".. saya plak, slalu pggl ian "Anak rayyan".. :P

Nieza Ishak said...

ala jiey,

sian nyer dia ...
tdo merengkuk camtue

kesian kalo anak2 demam ..

puterikurekure said...

alolololooooo...suka sangat kalau baby/toddler tidor. macam2 gaya! pulaknya semua gaya nampak comel dan bak kata jiey, tulus. :)

jiey tak care ok. musim skang ni orang kena flu dan batuk2. kite pon dah ada ke arah2 itu jugak. huhuhu~

Naddiea said...

jiey,take care yaaaa..u need to be very strong for Rayyan n ur hubby.When the mother weak,the entire family will feel the same too...take care dear!

kak zue said...

batuk+demam+selsema+sakit tekak=MC...boleh diterima.

kenduri+letih+bangun lambat=MC...sangatlah menyakitkan hati akak..(ni org lain punya hal lah)

Elyn said...

mkn vit C bebanyak jiey so leh cepat peluk ian hehehe....

Jiey^Mien said...

Nieza:
Anak-anak tak sihat mmg syahdu..
Jgn la berjangkit ngan Ian..
=)

***************************************************************************

puterikurekure:
intan, sebelum tiba ke arah yang dituju, minum air suam banyak2.. bg ok terus..
huhuhu.. jgn la intan pun kena.. siyan kat khalish..

**************************************************************************************

Naddiea :
Thanks dear..
=)

*****************************************************************************************

Kak Zue:
Hahhaha.. Comel la akak ni..
Sokong 100%!
=)

***************************************************************************************************

Elyn:
tu la.. dah demam br rajin pulun vit C..
:P

yatie chomeyl said...

napok koho tinggi doh abe Ian. xpola xl;eh dakap 2-3hr ni , abe Ian mesti pehe mama dio x sihat

gina marna said...

Irfan pun dah demam lak pagi nii....demam je muntah ahhh...makin tecit laaa...huhu