Friday, March 12, 2010

Emosi mendak hancurkan hari jumaat saya!! *Dem*

~Emosi mendak adalah cilok dari label Jiji~

Serious!! I feel like kicking someone on his butt!!

Benci emosi mendak! Benci emosi mendakkkkk!! (Jiji, aku tatau pun menatang ape emosi mendak ni.. Tapi rasa cam best jer bila ulang2 sebut)
.
I'm working not because I want to work.. But because I have too!!
.
Aku tau la ulat dalam batu pun boleh makan, but I love the privilege of going to private hospitals, I love buying things for my little one (ingat all the things murah ke?), I love the fact that I dont have to depend on others for money.. And the most important part is, I love the part where I'm helping out my other half to pay for some of the bills!!
.
Bila aku kata aku nak carik sekolah untuk anak aku, aku bukan nak buang tanggungjawab aku terhadap anak aku. Aku cuma mahu yang lebih baik untuk dia!!
.
Seriously, are you kidding me??? If I'm discharging my responsibility, might as well I just abort him during my 22nd weeks of pregnancy!! Habis cerita!!
.
Takdak pun KernaKasihKita.
.
Emo. Bodoh. Emo.
.
Ok. Cool down.
.
Mungkin kamu tak bermaksud untuk menyakitkan kami. Mungkin kamu tidak tahu kisah kami. Mungkin kamu hanya ingin memberi nasihat. Mungkin kerana kamu rasa kamu berada di dalam bidang yang hebat, maka kamu memperlekehkan pengetahuan yang kami ada.
.
Apa hebatnya kamu kalau cuma satu perkataan pun perlu kamu google. Might as well kamu cuma jadi org keje badan berkanun macam saya. Tak perlulah kamu berada di dalam bidang kamu sekarang.
.
Cakap kamu macam bagus. Cakap kamu menyakitkan. *Damnnnn*
.
Hari ini, saya melahirkan rasa marah bagi pihak ibubapa untuk anak-anak istimewa kepada orang seperti kamu! Kerana orang seperti kamu hanya tahu menghukum!!
.
Kami keluar bekerja bukan kerana suka-suka. Tapi atas nama keselesaan. Kalau laki aku duit berkoyan, aku pun tak hengen tahan telinga kat boss!! **Dammnnnn lagiiii**
.
~@ Kalau ko bg aku RM100k, for sure aku sanggup dok umah sampai lebam! @~
.
Kalau kamu tahu.. Kalau kamu tahu apa yang telah dan sanggup kami buat untuk anak ini, kamu tidak akan cuba berlagak pandai!
.
So typical!! Buang tanggungjawab?? Apa kes?? Seriously, Rayyan Ariff is the best thing that ever happened to me!!
.
Ok. Emosi mendak sudah habis.
.
Astaghfirullahalazim..
.
Selamat hari jumaat!
.
P/s - Kak Reenaz, nk jadik housewife gak!! =(

20 comments:

Noina said...

sapa ckp cam gituh jiey..hish..baca pun naik geram..dia ada blog ke? mau kena simbah ngan asid nih!

Elyn said...

mendak betui emosi u jiey!! harap bersabar dan bertenang....

AppleCrux said...

Oh..ini mmg mcm ledakan gunung berapi nih..biaq pi kat org tu..you know what's the best for you..take care dear!

AieZa said...

sape yg kacau nih? sgt tidak bertimbang rasa k.. jiey sabar ye.. i know how u feel.. org yg kata bukan2 tu tak kena kt batang hidung diorg.. klu kena baru diorg tau langit tinggi rendah..

ApasH said...

"I don't want to work..but I have too"..Same here..

Weekend ni release "emosi mendak" ngn rayyan ye jie.

alyyani said...

astaghfirullahalazim....saba jiey, tarik napas...lepas...tarik napas..lepas...

p/s : aku yg confinement ni pun org kt ofis da bising2. paling tak tahan ayat nye, tah2 tahun depan beranak lagi. adeh, ape kes?

h4ni3 said...

sabar jiey.. istighfar banyak2

setuju ape jiey cakap.. ingat semua orang pompuan ni suka ker pegi keje, n tinggal anak2 dgn orang lain??? kite keje sbb terpakse tau! kalau duit berkepuk2 bawah bantal, takyah bangun pagi2 nak gi keje.. baik landing jer lama2 atas duit tu sambil mengulit anak.

**eh, tetiba ter emo jugak. hihi

ibu_arifa said...

sabaq Jiey..org lain tu xtau apa yg kita rasa..diorg pandai ckp ikut sedap mulut jer..sabaq yer.

mummy_adam said...

sabar ek..

yatie chomeyl said...

sapo buat mokcik ngamuk neh? meh ore sekeh palo dio laju2? *tupe emo retep*

kak zue said...

awat jiey....sapa plk buat hal pg2 jumaat ni?

~farahsyeefa~ said...

kan....kerja kita pun tanggungjawab dan pengorbanan untuk anak....
kalau tetiba dlm akaun ada sejuta, skrg jugak saya resign 24hours!...
emo jgk ni...sabar ye :)

maya amir said...

sabar jiey..be strong k.. pandai ckp jek depa ni sume.. btw, i bagik u awrad, nanti amek kat my blog k:)

Syaz (MamaFarish) said...

sabar jiey...bukan senang org nak paham situasi kita...

sabar k...

suhida said...

sabar ye jiey,
besar ujian jiey.
semua tu rahmat allah.

Manjakusayang said...

huh! Kenapalah wujud orang yang macam nie yer! Agaknya bila dah kena batang hidung baru dia tahu tinggi atau rendahnya langit tu! Macam mana dia boleh tergamak cakap macam tu!

Jiey...sabar yer...

MeL MikaiL said...

sabar ye jiey. just ignore org yg tak akan memahami keadaan jiey. buang masa je layan..

kamalnzura said...

kalaulah kita kaya kannn..tak hengennnnn nak keje..........

gina marna said...

yerrrrrrrrr...kalo sy byk pitis sy pon mau duduk goyang kaki je kat umah dgn anak2....huhuhu saborlah jiey

Anonymous said...

i rasa apa yg u rasa..rasa bersalah membiarkan anak membesar di tgn org lain..rasa bersalah membiarkan diri sering dihambat waktu yg tidak pernah ckup lantaran kelansungan sebuah hidup..i pun begitu jugak..meninggalkan anak kecik disisi papa nya..nasib baek papa wiling to jaga..hahahah..hanya kerana tuntutan pekerjaaan dan sebuah kesempurnaan kehidupan..