Wednesday, March 17, 2010

Pintu syurga saya yang bijaksana!

Pada sesi terapi pertuturan minggu sebelumnya, Ms Tey mengajar satu keadaan tindakbalas yang dinamakan conditioning kepada Rayyan Ariff. Dan untuk sesi pada hari sabtu yang lalu, dia kembali mengulangi proses itu.
.
"Wahhh good ahhh.. In one week he managed to do it already. Very fast he learnt ahhh.. If he continue to progress this way, I dont see the reason why we cannot achieve my goal of wanting him to talk in 6 months time.."
.
Okeh. Kali ini saya mengaku, it's not because of me. He did it by himself. I was too busy coming home late from work that I dont have enough time to spend with him, let alone to teach all of the thing that the therapist asked me to do.
.
But as usual, he never fail to amaze us with his ability..
.
Learning on how to use a straw..
.Playing with bubbles..
.
Semoga kamu terus-terusan dapat berkembang dengan baik nak.. Mama tahu kamu bijak! Good boy..
Maaf kerana mama tidak dapat bersamamu seperti selalunya.

18 comments:

alyyani said...

takpe, ian paham tu. utk masa depan dia gak :) go2 ian!

Rizziela said...

Ian memang good boy..

Walaupun mama x ada masa nak ajar...Ian tetap boleh buat sendiri.....teruskan usahamu rayyan

MamaAdwanEncem said...

hai ian... lama auntie tak jenguk ian...

wahhh ian dh pandai ckp ek.... nnt leh la ckp2 tpun ngan adwan ek... muahhh rindu ian... bila la auntie n adwan leh jumpa ian ek...

gina marna said...

yeahhh mmg smart boy....hope my boy pun camni juge...insyaallah

AieZa said...

Hana pun kena g speech theraphy.. emm xtaula camana keadaannya..

Manjakusayang said...

Chayok...Ian... Ummi yakin Ian boleh buat.

yatie chomeyl said...

*clap clap* bravo abe Ian

MAMAFAWWAZ said...

JIEY..
dia tahu yang mama dia sedang berusaha untu kebaikannya...teruskan usaha....

Sue said...

happy tgk progress ian.

Boleh share tak cemana Dr. tu ajar guna straw?

Marsha~ said...

rayyan mmg bijaklah... kami semua sudah sedia maklum.. :)

mummy_adam said...

good boy :)

mommy nazeef said...

Tahniah kepada Rayyan Arif dan mama nyer!! :) Miracle things could happen wif Allah around...amiiiin

laila said...

seronoknya tengok Ian!
mesti akak lagi happy tengok dia success kan
chaiyok Ian!

mrs_zura said...

hmm..he was so sart n cute...kak jiey amat bertuah ada ian...rindu bangat sama ian n ibu zura amat2 sedih coz mama ian kata xdpt join kami nnt...

puterikurekure said...

Ian memang bijak!
go, go Ian!!!

ibu_arifa said...

alhamdulillah..ini perkembangan yg bagus :) berita baik nih..
rajin2 belajar yer Ian :)

M@iRaB@bY said...

salam...
asa nak nangis lak baca..
sy follow ryan progress diam2...n sy sy happy wt his progress...keep it up dear

maya amir said...

he's such a good boy:)