Thursday, July 8, 2010

Entri tanpa tujuan dan bersifat biasa.. Sekadar membebel..

Betul. Ini adalah entri tanpa tujuan. Rambling bak kata orang Kelantan.. Menceceh macam mak nenek bak kata Incik Hubby.. Bahasa omputih tatau la plak ape bendanya.. :P
.

1) Ini gambar pertama yang Tuan kecik aka Tuan Rayyan Ariff captured guna henpon cap ayam saya. Yup, he's so into handphone nowadays.. Bukan stakat untuk gigit sahaja, abis la dia 'buat' call kalo keypad lupa nak lock!! Remote controls TV ke, Astro ke, aircond ke, menjerit la kalo tak bagi dia pegang once dia da nampak. Korang jangan la terkejut kalo tgh tengok TV tetiba je channel bertuka sendiri. Pusing tepi, sure ada tangan kecik dok tekan remote.. *sigh*

2) Semalam tuan kecik tido awal, sunyi sangat. Tp dpt online dengan aman la.. Hehhehe.. Since dia makin besar ni, makin seronok ajak bergurau.. Ketawa mengekek-ngekek padahal benda kecik jer..

3) Kan dah cakap tuhan akan bukakan jalan untuk menolong hambaNya.. *Alhamdulillah*.. Ari tu, dok risau camne nk bwk tuan kecik gi theraphies since my sister dah start blaja kat UiTM.. Tapi skrg dh kawtim ngan therapists dah.. Walaupun hari sabtu kami packed and tiring, tapi untuk kebaikan tuan kecik, mak rela nakkk.. =)

4) Lately neh, hati neh rasa cam sayang n rindu giler kat tuan besar aka Tuan Alimin. Sebelum ni pun syg tapi dua tiga menjak ni berlebih-lebih sket. Rasa macam berbunga-bunga cinta gituh. Ala2 dalam hati ada taman. Yang dia plak, nampak camtu gak.. sama.. Bila call asyik selit sayang la.. love you la.. kiss2 la.. ala2 romantik cam citer bobby gituh.. Apesal eh?? Kami ni buang tebiat ke?

5) Next monday befday tuan besar. Hadiah dh ada.. Tapi tengah pikir nk blanje mkn ape.. Nk thai food ke steamboat? Perghh bestnya siakap stim ngan nasik goreng kampung telur mata kat Kadir Ampang Jaya.. Tapi nasik goreng Johnny's pun tak menahan gak.. Mana satu neh? *ni sape punye befday neh?*

6) Skrg ni dok berangan2 nak re-decorate umah ngan barang2 ala-ala English style. Nak set meja laptop baru. Nak sofa Fella Design. Nak langsir baru bunga2 kaler putih merah. Nak tempah display rack untuk mainan tuan kecik. Nak tempah display kabinet ala2 English style dua bijik. Nak tempah kabinet TV ala2 english style jgk. Pastu nk tempah set meja mkn baru n bedroom set English style gak. Kontraktor dah bg quotation tak lebih RM10k untuk semua neh. Tapi tu la, mana nk carik duit? Usah kata 10k, for the time being, 10 hengget pun takde budget utk decoration.. Muahahhaa..

7) Nak gi bercuti tapi cuti budget cukup2 jer utk raya & appoinment tuan kecik. Camne tuh?? :P

8) Nak tuka keje bagi 'up' sket tapi tanak keje banyak. Managerial post tapi tanggungjawab tak besar sgt. Ade ke? Offer nak at least 30% higher than current salary with the same benefit that present employer is offering. Kat mana nak carik ek?

9) Nak tambah anak tapi takut sbb macam2 ada dlm kepale otak. Camne tuh??

10) Baru cash out duit nuffnang. Sbb blog ni byk citer pasal tuan kecik, so I've decided that the money should go to tuan kecik lah.. Dah order toys untuk dia.. Tinggal bayar je lagi.. =)

11) Since duit nuffnang tu pun generated from this blog's readers, tengah berkira-kira nak wat giveaway la jgk.. Token of appreciation to my followers. Tp ada ke yang nak join? Dh ada rangkanya cuma taktau bila bleh realize kan.. Hehehhe.. Hadiah? Sama jugak la dengan apa yang tuan kecik dapat, Fisher Price & Lamaze toys.. =)

12) My driving skill is getting better and better. Dah lepas la kalo ada yang nak ajak race.. :P

13) Dua tiga hari ni mata asyik terpandang-pandang kat Innova yang dok atas jalan tuh. Membuak-buak rasanya.. Bagi hint kat Incik hubby pastu dia kata, "Haaa.. Jangan sebut- sebut.. Kang merajuk kete abang.." Pastu dia tambah, "Down payment RM20K, monthly 1K++, ada brani?? Okeh, baik bos! Tak brani punyer!! Perdana pun perdana la.. :P

Banyak lagi nk membebel, tapi dah malas.. So, selamat bekerja all!!

16 comments:

jie said...

hehe sama la kita jiey, tengah mood nak decorate umah. hehe tapi at least awak dah ada rumah sendiri ok la juga, tapi saya ni umah sewa je, membazir2 kalau nak decorate umah sebabnya kalau nak pindah rumah for sure kene sewa lori besau punya...rasa rugi pulak ;)

Rizziela said...

Wah! Jie dah minat english style...saya x boleh nak minat....x mampu

makdara TERDIVA said...

rindu lah kat Rayyan..

Jiey, camne nak contact ita umi sarra tu???

AppleCrux said...

best apa sekali-sekala membebel nih..hehe..mabe yg no 4 tu ada kaitan dgn 5? ke kaitan ngan no 9?

yatie chomeyl said...

kuat ngepek teh mokcik jiey kali ni hehe

shaliza said...

1-10 no komen
11-->buat je pasti ada yang nak join tuh...

wanie_kashfi said...

kontraktor mano tu jiey? buleh kiro muroh jugok quotation dio utk semo design hok awk oyak tu...saya pun tgh survey kontraktor utk renovation jugok...tapi gak, budget ciput jah...hehehe

MeMoRi Di HaTi said...

salam mama ian,

alhamdulillah semakin byk perkembangan ian nowadays kan..dan semakin riuh lah rumah mama ian..

hahahah..hubby tu dah kasi hint kut untuk dapatkan srg lagi untuk teman ian main-main hehehe..wow best tu innova!! mamanurin pun suka innova tapi ishhh tunggulah hutang settle dulu keter lama.. ahakssss

A.I said...

suka dengar kau membebel! :P

Ibu Akidd said...

amboi byk nyer bebel jiey...

wei KAdir syok lagi kew??? ari tuh pi macam dah tak best jerrrrr....

alallala lomantik nampak... dpt sorg lagi pun tak pe jiey.. rezeki.. tak de laaa Ian sunyi..but i understand how u feel :)

anyway cherish the loooove that u r getting from him :)

Adinina said...

Hehe..best kan bile hati berbunga2 dgn suami sendiri..mcm jatuh cinta semula gitu! :p auuwww....btw, kalau tgh consider mpv, do not overlook chery eastar! :)

Pnut said...

yessss welcome to English style geng...hiks... nanti sesama boleh shopping...ahaks..

aishah said...

seronok jugak sekali sekala baca entri angan2 awak nie.

klau jd kenyataan lagi bestkan..

Jiey^Mien said...

Jie:
Tak jd hal umah sdr ke umah sewa, yang penting mata syok memandang.. saya pun sewa lori besar gak ms pindah dulu..
:P

*************************************************************************************

Rizziela:
Dah lama minat, sbb tu Ian punya furniture sumer kaler putih.. Tapi kalo nk beli English style betul yang cam kat KK Home Deco tuh, giler mahal.. Tu yg dok usha tanya kontraktor sdr tuh..
=)

********************************************************************************************

mak dara terdiva:
Kalo rindu kena la singgah selalu..
=)

Ni email ita kak..larrapoos@yahoo.com

******************************************************************************************************

applecrux:
Mungkin kottt.. 4 & 5 tuh connected.. Tp 9 tu tak kot rasanya..
:P

**********************************************************************************************************

yatie:
kuak sokmo skalo pom..
panjey2 sokmo..
:P

****************************************************************************************************************

shaliza:
kena la join nnt tau..
bg support..
=)

*****************************************************************************************************************

waniekashfi:
owh awk beli umoh mn? bestnyo renovation work!!
saing sy tuh offer hargo tuh.. bini dio kontraktor..
kitchen cabinet pu dio wak jgk..
=)

*****************************************************************************************************************************

Jiey^Mien said...

mamanurin:
Alhamdulillah..
=)
Rayyan pun manja bukan main, camne la nak beradik.. :P
Innova mmg best! Tp nk membayar pun best gak!!
=P

**********************************************************************************************

Kak AI:
Kita kan geng2 bebel sedunia kak!
:P

****************************************************************************************************

Aieyda:
Ish, dua kali aku gi sebelum ni ok agi.. Tp dh 3 bln kot tak gi.. Tu yg tingin tu..
Mula2 dulu best, pastu kureng sket, pastu ok blk.. Skrg tatau la camne..

Hehheheh.. Kitorg tak plan. Ada, ada la.. Takde pn tak gelabah lagi.. Just enjoying the moment..

Plg takut pikir budget wehhh.. Muahahhaha.. Bleh gituh? :P

**********************************************************************************************

Adinina:
Sgt2 best!! Ala2 malu2 kucing pun ada... Muahahhaa..

Errr Cherry ok ke?My friend kata tu kete china, so kualiti 'kureng' sket.. Nak trade in pu n value tak tinggi..
Tatau la.. I tak reti sgt pasal2 kete ni..

**********************************************************************************************************

Kak Pinut:
Minat tu dh lama dh.. Tapi budget nan adoooo... Huhuhuhu...........

***********************************************************************************************************

Aishah:
Kalau jadi kenyataan, Subhanallah.. dunia ni ana yang punya!! hehehhehe...

wanie_kashfi said...

ado so lagi kedai english kat atas Plaza Alam Sentral...meme muroh jauh dari KK ado la dale 30% lg muroh kot...

sayo beli dekat ngan umoh sewo lo ni jah...sene nok mindoh...bule 10 ni kot dapat kuci