Thursday, July 1, 2010

Selamat datang ke dalam keluarga kecil kami wahai Puan F.. =)

Owh, saya sudah punya kakak ipar.. *Semoga tuan kecik cepat dapat cousin buat kawan bermain*
.
Rentetan majlis pernikahan Encik F dan Puan F..
.Hanya dengan sekali lafaz, abang saya kini bergelar suami orang..

Bacaan taklik..
.
Pengantin perempuan
.
Pengantin dan barangan hantaran..
.
Majlis bersanding di Bangsar..
.
Kakak ipar saya adalah kipas-susah-mati warna purple & pink.. :P
.
Control macho la neh..
.
Majlis menyambut menantu di Kota Bharu..
Adik lelaki dan adik perempuan kami yang menjadi pengepit..
Warna tema : Putih + Hitam + Oren
Di mana saya? Huhuhu.. Ada kisah tentang Rayyan Ariff lagi di sebalik ketiadaan saya!
.
Mommy & her cousin aka mak sepupu saya..
Apsal diorang slim? Confuse okeh!!
.
.
Rombongan pengantin perempuan
.
Perempuan comel yang sibuk atau pura-pura sibukkah? Muahahhah
P/s - Balik spital terus buat keje.. Jadik tukang bagi doorgift =)
.
Meh bang, kita interframe dulu.. Kot pengantin dah naik, takde plak chance kita.. :P
.
Keluarga pengantin perempuan
.
Keluarga pengantin lelaki without abah.. Abah busy layan tetamu.. :P
.
Aihh, takkan nak tido dah kot??
.
Our family, Jek dah tuka baju.. Abah plak tatau naper tak pakai baju oren.. Siyan abah.. Hehehhe..
.
Family belah mommy..
.
Saya tinggalkan anda dengan gambar pengantin.. *Beria tuh outdoor shooting*
P/s - Kalau baju pengantin colour ada 'lari' sket, designer adalah abang saya sendiri.. Muahahahha..
.
Actually at first, saya tidak begitu menyenangi kehadiran Kak F dalam keluarga kami. Mungkin saya sedikit beremosi kerana satu-satunya abang saya kini bukan lagi milik kami sepenuhnya. Namun setelah segalanya selesai, saya melihat ini sebagai penyatuan dua buah keluarga. Tiada siapa yang dirampas di dalam episod ini dan saya seharusnya bersyukur kerana kini abang saya sudah punya pasangan untuk mengharungi suka duka kehidupan.
Alhamdulillah..
.
Dan Kak F juga baik orangnya.. Mungkin kerana kami jarang berhubung sepanjang tempoh dia mengenali abang saya telah menjarakkan hubungan kami..
.
Untuk abang dan kakak saya, selamat pengantin baru dan semoga segalanya berkekalan sehingga ke hujung nyawa.. Kak F, selamat datang ke dalam keluarga kami.. =)

18 comments:

Nieza Ishak said...

Jiey,

masa abang + adik lelaki nieza kawin pun nieza sedih .. menangis beria sbb derang bukan abg + adik kita sepenuhnya selepas tueee...

dah lain kalo masing2 ada family. huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

selamat pengantin baru jugak lah budak abang jiey dan isteri..

shaliza said...

perasaan cmeburu tu mesti ada dalam diri kita-itu tandanya sayang...

Ibu Akidd said...

congrats jiey!!

aku pulak.. next week dpt akak ipar huhuhuhu busy bee lah aku nanti!!!

alyyani said...

abg F dapat kak F gak eh? esok anak mesti F gak. jadi la triple F. ko penah kenal tak triple F masa kat kurniawan dulu? peminat saiko eirna. hahahah...

anyway, cantek theme belah abg ko. pelamin cun, bilik dia lagi la cun! pengantin pun cun. semua cun la. akhirnya abg ko bertemu jodoh jugak. insyaAllah next yr turn along aku lak. eceh, nak gak bgtau tuh. congrats ye!

A.I said...

alolooo...dia jeles abang dah ada buah hati ;P

Elyn said...

selamat pengantin baru. jiey i suke tul kaler baju pengantin!!

ieda said...

hi jiey...tak sangka jealous gak bila abg kawen..hehehe
black & white looks so nice.but that samping & tanjak would be nicer if it is black & white with a bit of orange in it...uhh...pandai plk akak mengomen..jgn marah no...ur sis in law so pretty maaa...

Jiey^Mien said...

Nieza:

Bab dh jadik lain tu yg takut nk dgr tuh..
=(

*****************************************************************

eliss:
Thanks dear!
=)

**********************************************************************

Shaliza:
Harap2 abg pun syg jgk la hendaknya!

***********************************************************************

yatie chomeyl said...

comam lah konsep pelamin dgn baju kaler putih + hite + oren tu.bilo tgk, sero nok sanding sekali lagi hehehe

Jiey^Mien said...

Ibu Akidd:
Thanks Aieyda..
Huhuhuhu..
Sure penat giler ko next week..
Amir kawen ke? ke abg ko yg mana?

*************************************************************

Alyyani:
A'ah.. Banyak la F kat umah dia nanti.. Muahahhaha..

Mana tak kenal wehh, dia ada kat dlm friend list aku kat friendster dulu.. muahahhaha..

Aku dh agak dh along nak naik pelamin coz ko penah mention dlm entry yg mana ntah kata next year nk bertambah lagi ahli keluarga.. takkan la adel nk dpt adik kot.. kata family planning.. :P

Alhamdulillah.. sampai jodoh Along.. ingt lagi ko dok citer along risau jodoh tak smpi2.. org mana wehh?? berkenalan kat mn?

P/s- tgk, aku dh jadik busy body plak.. :P

Jiey^Mien said...

Kak AI

Kata sayang..
Muahahahha..

****************************************************************

Elyn:
Beauty lies on the eyes of the beholder.. hehehhe..
stgh org suka.. I tak brp sgt..
tp mmg nampak ceria la.. :P

*************************************************************

Kak Ieda:
Beauty lies on the eyes of the beholder.. hehehhe..
Ada yg suka n dok puji2.. Jiey kureng sket.. Cam akak ckp, ala2 tak blend..
Macam pinjam samping n tengkolok org lain.. hahahhahah..

***************************************************************

Yatiey:
Mokcik yatiey bleh lg nk ssanding smula.. Body kurus ting ting ting lagi.
hehehhehee..
ore takdok saiz doh..

z said...

Wish abg OD, selamat pengantin baru! :D

Marsha~ said...

unik btol kombinasi colornya........

Noina said...

cantik baju pengantin.. :)Tahniah buat Abg dan kakak Jiey.. :)

Nampak jiey dah kurus la dlm gambar..hehe.. :)

Jiey^Mien said...

z:
Okeh. Nnt smpikan..
Chup, sape neh? Siap pki nama glemer tuh..
=)

***************************************************

Marsha:
Dh masuk bab pelik dh pun..
:P

******************************************************

Noina:
Thanks Ina..
Hahhahah..
Dh gemuk balik la Ina..
Since Jiey demam teruk ari tu, Jiey dh serik nk diet kaw2..
:P
*alasan*

z said...

hehe.. im ur junior at kmr dulu, so kenal la both of u =D

Iron Butterfly said...

adoi Fak. baju agak phail colour choices nyer. hahahahaha.. but aku s uko background hite kat pelamin tu. very nice.