Sunday, July 18, 2010

Satu kerinduan yang tidak mungkin kan terpadam..

Ini kisah hari sabtu dua minggu yang lalu.. Alhamdulillah, keluarga superkids kami dapat berkumpul untuk kesekian kalinya.. Walaupun tidak semua yang dapat hadir, namun cukuplah untuk melepas rindu kerna sudah lama tidak ketemu.
.
Tempat pertemuan kali ini adalah di teratak kami.. Ayu, Syarul dan Nadime adalah yang pertama tiba diikuti oleh Shah, Zura dan Habib, Ita, Farid dan Sarra, dan juga Ida, Zali dan Aiman.. Menu yang kami sediakan agak ringkas kerana kami sendiri baru pulang dari SDMC untuk sesi terapi Rayyan Ariff.
.
Apabila sesekali berkumpul, banyak yang dapat kami bicarakan. Dan hati ini amat terhibur apabila mendengar celoteh dan lawak jenaka dari para ibubapa yang kental ini.
.
Pic credit to ShahZuraHabib..

Supermommies with their superkids!
.
Saya sudah punya anak perempuan.. Makanya sudah lengkaplah keluarga kami.. =P
.
Kami..
.Aiman & babahnya..
.Abang Long aka Abg Nadime..
.Habib yang cool..
.Abg Nadime ni sangat brotherly type.. Sama seperti yang diceritakan Ayu apabila Nadime bersama arwah Alanna..
.Syarul & ayu..
.Hidangan segera; nasi goreng black pepper, nasi goreng kunyit, ayam goreng rempah, nugget, kolonel burger, twisties, mini cornetto, pisang dan dari mummy Ayu, sup kambing cicah roti.. =)
.Kaum ibu..
.
Foto-foto ini sebetulnya dari FB Zura.. Saat saya menatap foto ini satu-persatu, terbit satu rasa sunyi di hati. Ada rasa kehilangan sebenarnya.. 3 lagi keluarga tiada di sini, namun saya tahu saya masih punya peluang untuk bertemu mereka.. Namun yang menyedihkan, wajah anakanda Alanna Qish tidak kelihatan dan tidak mungkin akan kelihatan..
.
Kosong.. Walau kami tahu dia akan sentiasanya ada di hati kami dan semangatnya akan terus bersemarak, namun suatu kekosongan itu akan kekal sebegitu..
.
Semoga ada kesempatan lagi untuk bertemu anakanda tercinta, walau sekadar di dalam mimpi.. Al-Fatihah buatmu wahai anakanda Alanna Qish...

13 comments:

tini said...

bestnya dpt gathering in a group that really knows n understands. kekosongan yg tidak akan terisi, semoga masa mampu mengubat..

de' Elle said...

kuat nya supermom & superdad semua..
salute..tak mungkin ibu2 sprti kmi ini skuat ibu2 d sna..

**tabahnya hati mama Nadime..

comel sungguh Ian..pelukcium ya tuk Ian tsayang..ibu sayang Ian.. :)

Mayyonnizz said...

slm.. jiey..hang duk mourning over lg ker..udah2 leh tuh.. pepagi dh buat aku teghiokkkkkkkkkk....uwaaaa...:(

pic mummy muka semua tak semenggah..muka baru lepas nangis....huhuhuh..sedih kan mlm tuh...:P

iCaLoVeZiE said...

sedihnya.. kalaulah dapat sama-sama join korang, mesti best!

yatie chomeyl said...

al-fatihah buat arwah. meme tabah btol parents alanna key jiey?

Dong, Dia & Azra said...

Sedih. Bergenang mata bila sampai perenggan yang akhir.

alyyani said...

simple menu ke tu jiey? grand dah tuh!

puterikurekure said...

berbicara tentang arwah Alanna, buatkan kita bergenang airmata. kalau dari dulu kita kenal, mungkin dah tersedu2.

:)

Ummi Alisya said...

jiey..till now, rasa kempunan nak bawak balik kolonel tuh! adeehh.. (tgh puasa ni) tingat lah pulak... buka makan tuh pon sodap!!! nasik goweng pon sodap gak. nanti buat lagik ye jiey kalau ade potluck!!

mariaariffbaby.com said...

anda semua ibu and ayah yang really tabah!
kuatkan semangat itu..iallah..pasti ada ganjarannya di masa hadapan..iallah

adianiez AIDA said...

jiey, shahrul tu my husband's cousin :-D

aida kalau masuk blog ayu, sure sibuk menangis sekali!!!

Aisya said...

Hai jiey..
alangkah seronoknya dapat ber'gathering' dengan org2 yang senasib dan memahami..membaca blog awak membuatkan airmata saya dari td xkering2..sebak sekali.hopefully kita akan terus dibekalkan dgn kekuatan ini.

Aisya said...

Hai jiey..
alangkah seronoknya dapat ber'gathering' dengan org2 yang senasib dan memahami..membaca blog awak membuatkan airmata saya dari td xkering2..sebak sekali.hopefully kita akan terus dibekalkan dgn kekuatan ini.