Friday, June 4, 2010

Demam + Rayyan Ariff + Alanna Qish

Masih demam.
Agak teruk kali ini..
Hanya berbaring sahaja.
Badan masih sakit-sakit..
Kata doktor, 2/ 3 hari lagi, jika masih demam, dtg untuk screening H1N1 & denggi..
Hadoiiii..
.
Ubat? Tak banyak yang doktor bagi..
Sebab 'kawan baik' masih belum menjengah..
Takut nanti, lain pulak yang jadi..
=(
.
Penantian itu memang satu penyeksaan..
Bukan menolak rezeki andainya ada,
Cuma saya mahu lebih bersedia..
On folic acid for at least 3 months before getting pregnant again..
On supplement so that I will be healthy before getting pregnant again..
.
Sape suruh tak pakai protection?
Terima kasih untuk soalan wahai teman..
Acik kira hari subur okeh..
So far tak pernah terbabas..
Itu usaha jugak kan?
*Tunggu lagi sambil gigit jari*
.
Dah banyak hari tak pegang Rayyan Ariff..
Cium jauh sekali..
Macam mana Ian rindu, macam tu jugaklah mama rindu..
Mahu peluk, mahu cium Ian..
Syahdu..
=(
.
Semalam, terima SMS dari mummy Alanna..
Katanya Alanna sedang nazak di HKL..
Maafkan mama jiey yea sayang..
Mama Jiey tak dapat menjengahmu di sana..
Walau hati meronta-ronta mahu menatap wajah sucimu..
Keadaan menghalang..
=(
.

8 comments:

alyyani said...

jaga diri jiey. kalau 'ada' aku tumpang happy ian nak jadi abang. alamak abang ian suda... :)

RieNa said...

sedih dgr berita Alanna. semoga ada cahaya utknya. amin.

CikNon said...

salam jiey,

moga cepat sembuh dik,susah supermummy bila demam ni yea :) ...

akak baca blog mama alanna ... menitik air mata, tabah sungguh mereka berdua.

kita sama-sama doa untuk alanna yea semoga Allah berikan yang terbaik untuk dia.

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

jiey demam ker? saya baru je baik demam. satu keluarga demam...tak pe...rest yer...

baca juga blog allana. sedih sgt hati. walau tak kenal, rasa sgt dekat di hati...

A.I said...

aku pon baru je spt tau status alanna. semoga sume yg terbaek utk dia. semoga Allah meringankan sakit yg dia tanggung..amin.

kau pon take care tau. mkn jelah apa ubat yg doc tu kasi ikot time..cepat2 sembuh. leh pelok cium rayyan..

AppleCrux said...

Jiey, hope you will get well soon dear! Ape-ape pun saya doakan yg terbaik utk Jiey!

puterikurekure said...

semoga kesihatan jiey cepat2 pulih ya.

kita baru tau pasal adik alanna kat blog dong tadi. semoga mereka sekeluarga tabah terima apa juga yang datang.

Asz said...

jiey ... baru tau pasal alanna masa jengah blog ina ibu nabila .. apa pon kemungkinannyer, moga ayu tabah ... dan buat rayyan ariff ... get well soon sayang ... hopefully nothing serious ok ...

ishhh ... sedih btol hati ni bila tiba2 teringatkan alanna di hsptl & rayyan ariff yg x sihat... anak2 ini sume bagai anak sendiri walau x penah berpeluang utk berjumpa ... sob .. sob.. sob...